Skocz do zawartości

3 miesieczna domena - co dalej?

kamilson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Około 2,5 miesiaca temu zalozylem serwis branzowy, ktory codziennie aktualizuje dodajac po kilka - kilkanasice nowych artykułow itp. od tego momentu w miedzyczasie dokonalem przekierowania 301 pierwotnej domeny na nowa - wszytko sie juz ladnie zaindeksowalo pod nowa domenka, codziennie dodaje strone recznie do 5-15 katalogów,(dodam ze linkuje z katalogów przede wszytkim tylko do strony głownej serwisu, slyszalem ze moga byc tego zle konsekwencje?) mam jedna stronke zaplecza z page rank 1, ktora linkuje do mnie z ok 10 podstron na rózne anchory, ponadto wymienilem sie linkami z dwoma innymi serwisami o podobnej tematyce, majacymi page rank jeden 3 drugi 4, zoptymalizowalem tak jak najlepiej sie tylko da kod strony przy robieniu analizy, analizerem kodu meta, wychodzi wszystko na 100 % - stosunek tresci do opisu, tresci do tytulu , keywords do tresci. ponadto strona zawiera wszytkie potrzebne komendy dla robotow wyszukiwarek itp.

W międzyczasie w pierwszym miesiacu istnienia witryny dostalem od google FSB,

Wynik moich dotychczasowych dzialan to dosc wysokie pozycje na wiele dosc konkurencyjnych fraz, stronka znajduje sie na kilka fraz na pierwszej stronie w pierwszej dziesiatce. dodam ze zaczynajac na wiele fraz byla daleko nawet kilka- czasem kilkanascie stron wstecz a bylo to tez zwiazane z wahaniami google.

Przedstawilem w skrocie powyzej to co dotychczas udalo mi sie zrobic i osiagnac, w pozycjonowaniu jestem jescze cieniutki dlatego przed podjeciem kolejnych dzialan chcialbym sie poradzic. Sam nie wiem czy czasami z niektorymi krokami za bardzo nie przesadizlem , poniewaz domena naprawde jest jeszcze mlodziutka .

Prosilbym dlatego bardziej zorientowanych o kilka wskazowek co moge na tym etapie zrobic? czy moze wejsc w jakis system wymiany linkow? czy moze jescze czekac i tylko linkowac ciagle do katalogow?, czy moze ograniczyc niektore dotychczasowe dzialania?

Naprawde bedzie bardzo wdzieczny za kazda wskazowke i pomoc w tym zakresie

dodam ze moja stronka ma duzo linkow wyjsciowych a wynika to z faktu ze posiadam specjalny dzial o linkach do równych instytucji itp. zastanawiam sie czy to moze miec wpływ na pozycjonowanie, w dziale tym takze mam kategorie katalogi stron , gdzie zamieszczalem linki do katalogów ktore tego wymagały dodam ze jest ich sporo bo az 90 :) czy taka duza ilosc linkow oslabia moja strone?

I jeszcze malutkie pytanko. Sprawdzajac page rank mojej domeny obecnej wychodzi mi ze mam 0, natomiast gdy wezme moją pierwotna domene, na ktorej zrobione jest przekierowanie na moja domene obecna wychodzi page rank 2, czy zatem po zrobieniu przekierowania 301 nie nastapilo przejecie przez nowa domene page rank starej i taka sama sytuacja jest w przypadku link popularity, a mianowicie pod stara domena jest zaindeksowanych np: w yahoo 640 linkow a pod nowa tylko 86 dziwna sytuacja czyzby zatem 301 nie spelnilo swojej funkcji?

z gory dziekuje serdecznie za pomocna dlon i pozdrawiam

Sprawdź czy warto mieć wpis w katalogu wymagającym linków zwrotnych. Jeżeli na każdej podstronie masz ich linki to może być utrudnienie. Ale z tego co zrozumiałem masz je tylko na jednej pod stronie. Nie powinno być problemu. Staraj dodawać się do dobrych katalogów. I trochę podlinkować w nich wpisy. Tworzyć unikalne opisy i różnicować anchor.

Nie zaszkodzi też większa ilość linków pozycjonujących i zainteresowanie się presell pages ( jest lista na forum ). W ich przypadku pamiętaj o unikalności treści i staraj linkować się tez tematycznie do pod stron. No i oczywiście wpisy w presellach trzeba trochę podlinkować aby uzyskać lepszy efekt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności