Skocz do zawartości

Spis.PresellPage.pl

CezAre

Rekomendowane odpowiedzi

A prosze mnie podpowiedzieć, dlaczego nie pokazuje bl i czy ktoś się nie podzieli listą precli z duża ilością bl? :D
Ogolnie popieram jako alternatywe oceniać wartość precla.

Tylko tydzien w np. e-weblink daje tyle BL jak rok ręcznie linkowanie wg Y!

Jesli chodzi o preclach/blogach authority wg technorati też jest czasami dobrym wskażnikiem.

Jeśli chodzi o ten spis - troche jak katalog o ktorym właścicieł zapomniał ;)

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

TTSEO, zgadzam sie, ale jest jeszcze bl wedlug msn, dliala od paru tygodni.

authority wg technorati glownie ocenia wedlug linkow z innych blogow.

Kuki - link:

lub https://www.iwebtool.com/link_popularity? i potem klikasz w cyfre po prawej od Yahoo

Polecam cacuszko link popularyty check, wstawiasz z 100-200 linkow - utylitka ci wszystko oblicza i wypluwa na tacy.

Witajcie... Ostatnio coraz rzadziej odwiedzam PiO i stąd te zaniedbania w temacie.

Poniżej moje odpowiedzi na wsze pytania i posty:

Jest szansa na wprowadzenie sortowania z podziałem na płatne i bezpłatne ? Ktoś strzelił masówkę w mocnych linkach i odsiewanie tego jest trochę czasochłonne.

Jest szansa tylko że nie ukrywam iż ponowne przeglądanie wszystkich precli nie wchodzi raczej w gre.

Dodamy buttony w spisie lub w opcji raportuj zgłoszenie takich precli.

Co do masówek to ostatnio było sporo moderowania domen typu link8.pl, link7.pl - 90% tych precli nie dostało się do spisu.

Jeloł, brakuje trochę nowego update'u listy, nie czepiam się, ale dodałem teraz parę nowych precli i chętnie bym je na liście zobaczył :D

Pracujemy nad nowym updatem wraz z wdrożeniem zmian o które prosicie.

Ja się czepiam od dawna i jak groch o ścianę:

- pozycja 21 blog stwor.pl - no właśnie - blog, a nie precel,

- pozycja 29 - miszmasz.fotoclub.pl - przekierowuje na proste.pl

Przy żadnym z nich nie ma przycisku "raportuj", po co ma ktoś doopę adminowi zawracać. Cezary, jak chcesz linka komuś dać z dobrym PR to daj opis na czerwono, a ja i inni będziemy to omijać.

numer 21 usuniety

numer 29 usuniety

nie ma żadnych linków ani pozycji w spisie dodanych na podstawie znajomości. Nie ma nawet takich próśb.

Macie racje, chyba moderacja nowych wpisów przebiega wyrywkowo. Kilka razy juz zamiast precla otworzyla mi sie zupelnie inna strona.

Nie zawsze mogę sprawdzić dokładnie każdy precel... ponatto w momencie sprawdzania wszystko jest ok a później właściciel np. zmienia zawartość.

Liczę na waszą szybka reakcje i korzystanie z przycisku "raportuj !"

Listę precli wyobrażam sobie jako formę wiki i efekt wspólnej pracy...

Jak się nic nie ruszy w kwestii moderacji listy, to za niedługo ludzie przestaną z niej korzystać. Już jest śmietnik, strony nie będące preclami, nawet jeden qlweb, masa mocnych linków płatnych, mimo, że odznaczone jako darmowe. Nie wiem już nawet czy jest sens raportować, skoro brak reakcji jakiejkolwiek.

Do autorów listy: często z niej korzystam, więc chętnie pomogę przy moderacji.

Każdy może pomóc - postaram się uprościć wysyłanie raportów...

przylaczam sie do prosby o przeczyszczenie i dodawanie nowych precli przynajmniej raz/tydzien..

Postaram się częściej moderować... swoją drogą proszę także o linkowanie do spisu i umieszczanie bannerów na swoich preclach.

My spamerzy żądamy większej ilości Precli ! :D

:D

Przydało by się zaktualizować PageRanki .

M

Będzie update... i chyba zrezygnujemy z page ranku jako wskaźnika wartości, pojawi się natomiast kilka innych, oczywiście lepszych ;).

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

I wywalić bzdury. Chyba moderacja odbywa się na zasadzie dodawania "na ślepo". Co w spisie precli robi, np. numer 821?!

Przy moderacji setnego wpisu czasami faktycznie mam wrażenie że ślepnę ;).

Moje bledy proszę o poprawianie przyciskiem "raportuj".

Przydało by się zaktualizować PageRanki .

Właśnie znalazłem jeden, pisze że pr7, rzeczywisty pr1. Pojawiło się sporo nowych, niestety coraz więcej nie nadaje się na listę.

Update wkrótce...

A prosze mnie podpowiedzieć, dlaczego nie pokazuje bl i czy ktoś się nie podzieli listą precli z duża ilością bl? :D

Tak naprawde guzik mnie obchodzi to pr, według którego można sortować w spisie.

Przepraszam, że sie zareklamuje, ale prawie każdy mój precelek z podpisu z pr1

jest mocnejszy niż mnóstwo precli z pr2-3-4-5. Dlatego że mają sporo bl.

Naprzykład precel dzialeczka.waw.pl ma z 8,5k bl według yahoo.

I ja chce dodawać się do takich samych mocnych precli z dużym bl. Co miz tego że kilka precli w spisie mają pr4-5, a mają mało bl?

Nie warto by uruchomic obliczanie bl w spisie?

sortowanie według daty też nie skutkuje.

są precle stare i slabe a są nowe, ale postawione na mocnych juz starych domenkach.

mozolnie spędzilem kilka godzin, mierzylem bl-y u dziesątków precli z listy-spisu.

mam teraz liste z 15-20 naprawe mocnymi precelka ( mialem więcej, ale część adminow tak i nie dodałol moje wpisy, lub wywalio je:(

Drugi sposób - notować sobie precli z podpisów osób których przez Pio poznałem.

To tez taka swoista gwarancja, że precel nie zniknie jutro, lub, że wlaściciel nie usunie moje wpisy, dlatego że jemu odbilo.

przykład - Xann, Ptaq i inne "Sprawdzone" osoby

Możemy dodać właścicieli w opisie precla, dobry pomysł.

Ogolnie popieram jako alternatywe oceniać wartość precla.

Tylko tydzien w np. e-weblink daje tyle BL jak rok ręcznie linkowanie wg Y!

Jesli chodzi o preclach/blogach authority wg technorati też jest czasami dobrym wskażnikiem.

Jeśli chodzi o ten spis - troche jak katalog o ktorym właścicieł zapomniał ;)

Nie zapomniał tylko liczy na wspólne dzieło setek userów :D

TTSEO, zgadzam sie, ale jest jeszcze bl wedlug msn, dliala od paru tygodni.

authority wg technorati glownie ocenia wedlug linkow z innych blogow.

Kuki - link:

lub https://www.iwebtool.com/link_popularity? i potem klikasz w cyfre po prawej od Yahoo

Polecam cacuszko link popularyty check, wstawiasz z 100-200 linkow - utylitka ci wszystko oblicza i wypluwa na tacy.

Będą linki najprawdopodobniej także z MSN.

Na koniec mam do was pytanie odnośnie precli na darmowych hostingach a także na subdomenach.

Czy waszym zdaniem takie precle także powinny być w spisie, a może oddzielna kategoria ?!

P.S.

Włączyłem "notyfikację email o odpowiedziach" tak więc będę zapoznawał się na bieżąco z waszymi opiniami...

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Na koniec mam do was pytanie odnośnie precli na darmowych hostingach a także na subdomenach.

Czy waszym zdaniem takie precle także powinny być w spisie, a może oddzielna kategoria ?!

Jak dla mnie inna kategoria, darmowe hostingi nie lubią katlogów i precli. Darmowy hosting może służyć do potestowania skryptów, ale na dłuższą metę dla mnie odpada.

Sam założyłem precla na darmówce awardspace.com i nie działał ostatnio przez kilka dni, nie opłaca się marnować czasu.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Cezary, tylko spradź sobie pierwsze 10-20 precli ze swojego spisu. Czy stwor.pl to precel? Ile razy mamy o tym pisać, a ten miszmasz.fotoclub.pl zrobił przekierowanie na główną domene i ma wszystkich gdzieś. A ty piszesz, że usunięte ze spisu. Jaja sobie robisz? Po co ten watek w ogóle jest?

Eksperyment Discover.pl

Yeden, miałeś racje stwor.pl faktycznie nie został usunięty - albo ostatnim razem coś mi w skrypcie nawaliło albo Stwor hakuje spis.presellpage.pl :(. miszmasz.fotoclub.pl - tez usunięty...

Wkrótce będą zmiany.

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

a ja prosze o usunięcie precla szukaj24.pl - kasuję go na stale bo zmeczyłem się usuwaniem spamu od "seomatołków".

Precel ID: 123

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred puśc to na żywioł i się nie przejmuj tak rolą.

Aha, ja jestm ciekaw co to za "seomatołki" przysyłaja mi ciagle jakieś maile z informacją, że wpis dodany, albo wpis nie dodany. Za cholerę informacji, jaki wpis, na jakim preclu. To z tego niedorobionego skryptu, co był tu na forum. Ciekawe, że niektórzy dają info z tego skryptu bardziej "rozgarnięte".

Eksperyment Discover.pl

lubie miec porzadek - usuwalem regularnie co tydzień az mi sie odechciało. W poniedziałek stanie coś porzadnego :drink:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

precli na darmowych hostingach a także na subdomenach - do osobnej kategorii.

Domenki teraz tanie, serwera też po po 10-12 zl. - jor i hekko - nie ma co, trzeba miec szacunek do siebie i uzytkownikow.

pawka ja mam 20 moderowany precli, nie zjadziesz w nich sydu, ale wszystkie na subdomenach, dlaczego? reklama...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

a ja prosze o usunięcie precla szukaj24.pl - kasuję go na stale bo zmeczyłem się usuwaniem spamu od "seomatołków".

Precel ID: 123

Usunięty... używajcie opcji raportuj...

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności