Skocz do zawartości

Czy to wpłynie korzystnie czy niekorzystnie na moj serwis?

kamilson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Mam pytanie czy jesli udostepnie materiały znajdujace sie na moim serwisie innemu serwisowi, ktory mnie o to poprosił, to czy wpłynie to negatywnie na pozycjonowanie mojej strony? Warunki: Przy każdym artykule , który chce wykorzystac ten serwis będzie moje logo z linkiem wyjsciowym do mojej strony jako źródła artykułu - wydaje sie to byc tu korzystne ale teraz obawy - a mianowcie czy jesli ten serwis umiesci u siebie artykuły pochodzące z mojej strony na warunkach opisanych powyzej, to czy nie wplynie to negatywnie na pozycjonowanie mojej strony np: w oczach google, które bedzie mialo doczynienia z mozna powiedziec czesciowym duplicate. Dodam ze ów serwis jest moja konkurencja, i posiada lepiej wypozycjonowana storne od mojej wyzszy page rank itp.

Co radzicie w tej sytuacji robic udostepnic artykuły czy nie ? jesli tak to na takich czy moze na jakis innych warunkach?

Z góry dziekuje za pomoo i pozdrawiam

Mam male pytanie jescze a czy dla google tekst który juz znajdzie sie na tamtym serwisie będzie mial mniejszą wage anizeli moj?, z tego co mi sie wydaje to google majac zaindeksowane artykuły na mojej stronie traktuje je z wiekszym priorytetem bo u mnie byly jako pierwsze i w momencie gdy znajda sie one na stronie innego serwisu mimo ze jest on lepiej wypozycjonowany i starszy , nie beda juz tak mocne czy moje myslenie jest prawidłowe?

I wazne pytanie czy wogole opłaca mi sie udostepnic te artykuły czy nie? czy rzeczywiscie moge duzo zyskac przez to czy nie? samemu sie zastanawiajac to w sumie bedzie to ok 10 linków wychodzacych do mojej strony z serwisu o podobnej tematyce i o duzym page rank a wiec czyzby sie opłacało??

pozdrawiam

Na pierwsze pytanie nie odpowiem bo nie wiem czy google do końca uznaje zasade "kto pierwszy ten lepszy".

I wazne pytanie czy wogole opłaca mi sie udostepnic te artykuły czy nie? czy rzeczywiscie moge duzo zyskac przez to czy nie? samemu sie zastanawiajac to w sumie bedzie to ok 10 linków wychodzacych do mojej strony z serwisu o podobnej tematyce i o duzym page rank a wiec czyzby sie opłacało??

Opłaca się wymienić, dostajesz linki ze strony konkurencji której strona jest wyżej w wynikach. Powinno to jak wiesz podciągnąć pozycje Twojej strony.

Ps. Sugerowałbym wstawienie tych 10 linków z różnymi anchorami i wyciągniesz maksimum korzyści z takiej wymiany.

A ja bym to wyjaśnił inaczej :)

Jeśli serwis o wyższej wartości linkuje do stron konkurencji to wtedy dźwigniesz pozycje twojej strony ale nie przeskoczysz tej konkurencji !!!

Też zamotałem ale inaczej się tego nie da wyjaśnić:)

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności