Skocz do zawartości

Pozycja wizytówki a strony

Pawciokot

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.01.2025 o 19:37, Pawciokot napisał(a):

chce żeby to wyglądało na maksa naturalnie

to co masz w stopce nie jest naturalne a wręcz szkodliwe. Tyle w temacie naturalnych linków.

20 godzin temu, okazwłoka napisał(a):

Nie wiem jak etyczne jest przekierowanie z przejętej wieloletniej domeny jakiegoś prawnika / biura prawniczego, ale to w sensie SEO byłoby chyba najlepszym rozwiązaniem.

ćwiczyłem - szybko przestaje działać.

Ostatnie 3 miesiace - ruch z GSC prawnika z dużego miasta: Skuteczność -> Łącznie 373 626 kliknięć związanych z wyszukiwaniem w internecie ;) po 2 latach dziergania.

• Like 2

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Może warto byłoby poprosić jakiś zaprzyjaźnionych prawników, adwokatów do popełnienia gościnnego artykułu żeby zwiększyć Authority domeny? Może jakaś dłuższa współpraca i w artykułach odnośniki np. do ich linkedinów? Jak nie adwokatów i prawników to może przyszłych adwokatów i prawników? Przy okazji będzie co publikować w Social Mediach. Pokażesz ludzką twarz kancelarii i zgarniesz trochę zasięgów od autorów tekstów, którzy mogliby by udostępniać swoje publikacje szerzej.

Na codzień zarządzam zespołem IT w firmie Ulamex. Po godzinach prowadzę lokalną agencje reklamową Kaminski.link - Strony internetowe.
Majsterek - Pokrycia dachowe

25 minut temu, kaminskiLink napisał(a):

Może warto byłoby poprosić jakiś zaprzyjaźnionych prawników, adwokatów do popełnienia gościnnego artykułu

Zapewne bardzo chętnie będę wspierać konkurencję  🫣

Dwa, że to w ten sposób nie zadziała, to dany prawnik jest ekspertem domenowy.

Jak już to ON może zaoferować swoje publikacje na zaprzyjaźnionych lub wykupionych platformach blogowych.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W dniu 19.01.2025 o 19:37, Pawciokot napisał(a):

Czy powinienem się tym martwić, czy strona jest po prostu za młoda?

Ktoś kto dzisiaj nazywa firmę szykiem fraz [To są moje główne słowa kluczowe] Jak Kowalski powinien się martwić, modlić albo liczyć że Google się nie skapnie o co biega.

Swoją droga gugiel sprytnie to zrobił. W top są STARE strony które częściowo są tak "dopieczone". Wiadomo pierwsza decyzja z nową firmą i stroną to wzorować się na tych "najlepszych" i od razu na starcie wpadamy w sidła i robimy podstawowy błąd. Nie będę próbował przewidywać przyszłości ale max co da się z tym zrobić to top 15-20 w porywach top 10. Później masz kupować reklamy - bo takie są cele Google.

Z nowymi stronami firmowymi dzisiaj powinno być tak. Jak są poprawnie zrobione to na starcie nawet bez dodatkowych działań powinny dostać czasową promocję. Jak przy rejestracji firmy podasz swoją stronę internetową to nawet ta promocja może być ciut większa. Są strony które ci z automatu wygenerują profil firmy. Tak promocja nie trwa oczywiście wiecznie. Zastrzegam ze taka jest teoria bo osobiście nie zakładałem ostatnio żadnej nowe strony, wiec nie mogę tego zweryfikować jak to w praktyce wygląda.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Aj a sobie tak myślę, że skoro jesteś adwokatem to powinieneś się skupić na tym co robisz najlepiej. Może ci adwokatura nie wychodzi najlepiej to SEO (podpowiem) jest też trudne. Trzeba się cały czas uczyć.

Twoje linki w stopce już cię sprowadzają na ziemię jeśli chodzi o SEO. Tak się nie robi, to nie są naturalne linki.

Edytowane przez SzlafRock

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.