Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam.

1. Może ktoś jasno wytłumaczy jak dysponować punktami.
  2. I ile dać na jedną stronę żeby nie przegiąć w porównaniu z innymi systemami.
  3. O co chodzi z tymi dniami - Zarządzanie punktami
  4. Ile jest to warte - za ile można wynająć tą ilość.
  5. Np. mam 100 000 jak to rozdysponować na 10 słów kluczowych żeby było OK.

Pozdrawiam.

Witam.
  1. Może ktoś jasno wytłumaczy jak dysponować punktami.
  2. I ile dać na jedną stronę żeby nie przegiąć w porównaniu z innymi systemami.
  3. O co chodzi z tymi dniami - Zarządzanie punktami
  4. Ile jest to warte - za ile można wynająć tą ilość.
  5. Np. mam 100 000 jak to rozdysponować na 10 słów kluczowych żeby było OK.

Pozdrawiam.

Zasada dysponowania PKT na podobnej zasadzie jak w linkorze , dni przy zarządzaniu punktami informują na jaki okres czasu przelewamy komuś punkty.

Na pozostałe pytania raczej nikt nie zna odpowiedzi

500x62.gif

Witam.

Wstawiłem kilka stronek i z przykrością musze stwierdzić ze źle zlicza site, czyli zaniża.

Przecież kilka osób już to używa, więc maja pojęcie o mocy systemu.

Pozdrawiam.

Co do site: mi nalicza prawidłowo, wiec nie umiem Ci powiedzieć, natomiast co do mocy systemu - w tej chwili moc rośnie wraz z przyrostem ilości userów (i podstron) więc na daną chwilę nikt nie umie oszacować wartości jednego pktu :)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

MMP ale przyznasz że domeny akurat które mają site 200 tys są na tyle mocne że czasem ich stron są czesciej reindeksowane niż domeny z site 10 tys. Dlatego też mam obawy co do takiej belki ograniczającej.

Serwis serwisowi nie jest równy a ja nawet bym powiedział że skoro już jakiś zdobył duży site to musi mieć wiele walorów jak - dobre linki wewn, odpowiednie linki na domenę główną. Indeks site 200 tys nie robi się tak sam sobie bo strona zawiera tyle podstron, taki indeks nalezy utrzymac nie tylko zrobić.

Szook, zindeksowanie dużej ilości podstron na stałe jest bardzo trudne, potrzeba wiele wytrwałości i czasu. Jak wiemy Google ma ograniczone zasoby do indeksacji. Stara się zindeksować wszystko, ale nie ma możliwości szybkiej aktualizacji. Przykładem może być witryna bodajże francuska która wprowadziła opłaty za materiały archiwalne, tylko że te materiały były także dostępne w keszu Googla. Przyjeło się że największy poziom reindeksacji w wyszukiwarkach mają strony główne, ponieważ to na nich pojawiają sie nowości. Więc jak robot tam wejdzie to powinien zawsze dostać coś nowego, podstrony można już pominąć bo zazwyczaj są stałe(podstrony mają zmniejszony współczynnik reindeksacji). Wydaje mi się że w swoim robocie(bo z tego co pamiętam indeksujesz podstrony) masz tak samo ustawione. Bo po co marnować moc przerobową na kolejne, bezcelowe indeksowanie podstron skoro można je odwiedzić raz na tydzień, dwa, trzy, ... rok. Procesor, łącze, ram można wykorzystać do bardziej pożyteczniejszych cełów.
Wiec ja nawet powiedziałbym że domeny z takim site to mocne domeny.

Domeny tak, ale już nie ich podstrony.

Ale tak jak było powiedziane jest to kwestia która zostanie poddana szerszej dyskusji.

-------

Co do mocy systemu, to test zrobiony już jakiś czas temu pokazał że 34 punktami można było zindeksować domenę w 2tygodnie :)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

tak i nie :)

Sa jednak serwisy które mimo wielkiego site reindeksowane są cześciej.

Np porównując webwweb i przypadkowy qlweb i ich site: obawiam się że prędzej ten 1 cały zostanie zreindeksowany niż qlweb o słabej mocy i site 3K.

To takie chybił trafił lecz jednak jak widac to kwestia domeny a nie samego site.

to moze warto zrobic tak:

site: 20 K - start zaliczenie 80% site, po 1 msc - 100%

site:50 K zaliczenie 70% po miesiacu 90%, po 2 100%

site; 50-100 70% po 1 80% po 2 - 90 po 3 100%

site 100+ = 70% po 1,5 msc 85% po 3 msc 100%

to tylko przyklad ale sensowniejszy niz krojenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności