Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale wystarczy komunikat iz cos jest nie tak

ja mam sprzedane troche punktów nagle system zacznie wywalac mi strony i punkty znikną i co wtedy :) to ja wyjde na osobe ktora skasowala kase i niedotrzymala słowa (fakt to moj problem ale system daje mozliwosc przekazywania punktów i ja mam zamiar z niego korzystac) - to w sumie nie tylko moj problem ale info dla wszystkich na forum lub w meilach do uzytkowników załatwił by cała obecną dyskusje i nie było by tych pytań, a tak wielu z nas sie denerwuje co jest grane

i mam nadzieje ze strony nie beda teraz wywalane i punktów nie stracimy (ich ilosci przynajmniej do rozwiązania problemów)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

system nie wywala stron dodanych.

Problem leży w przesyłaniu nowych partii linków - jeżeli następuje przeciążenie stara partia linków nie jest kasowana (plik).

Więc aby ci na danej domenie zrobiło 0 punktów musiałbyś skasować plik i w momencie obciążenia gdy nie pobiera nowych linków mogłoby dojść do wywalenia domeny.

Więc jeżeli domena była aktywna i miała pobrane linki nie istnieje możliwość jej deaktywacji, taka możliwośc jest tylko przy nowej domenie, badz domenie gdzie ją aktywujesz i deaktywujesz w celu zabawy z site:.

Problem leży tylko po stronie serwowania nowych linków, pozostała czesc jest OK.

Ja jak miałem tak mam aktywne domeny bo nie kasuje i nie dodaje ich co chwilka. Wiec pozostali zapewne mają tak samo.

Pozdrawiam

Mariusz

WI777, nie. Serwer MySQL jest tak przeciążony że nie da się z nim połączyć :)

Nie, problem jest głębszy.

Cytowałem komunikat po próbie autoryzacji domeny.

Ponieważ na niej wyświetlał się tylko link do komunikatu o zerowym pliku, usunąłem tę domenę i dodałem ponownie do panela (czyli SQL działa), następnie próba autoryzacji domeny pokazuje w 100% powyższy komunikat.

Brak połączenia z SQLem występuje "losowo" i jest to normalne przy przeciążeniach. Stąd mój wniosek, że wadliwie działa Wasz system filtrowania.

P.S. Sam od kilku dni walczę z jednym ze swoich SQLi i wiem, że to czasem tragiczna robota na oślep - po "zdjęciu" prawie pół miliona uderzeń na dobę dalej przeciążenia, idzie się pochlastać :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

tez nie wywalam ich

widze problem gdyz zamiast linkow systemu widze komunikat e-weblink i przekierowanie na podana strone ze jest pusty katalog

jesli tak bylo i nie wywali punktów to ok poprostu poruszam problem gdyz widze na wszytskich stronach to samo wiec zaczynam sie denerwowac co jest grane

BANERY REKLAMOWE

komunikat e-weblink jest wtedy gdy nasza strona nie moze pobrac linków.

Jeżeli je już pobrała i posiada w folderze to taki komunikat się nie pojawi.

Problem zapewne będzie przy nowo dodanych domenach lub nowo weryfikowanych domenach.

Wiec jakby kasowanie plików nie jest wskazane.

Z drugiej strony na przyszłość można by postawić 2 dedyki i zrobić taki load balancing na wypadek padu/przeciążenia odpowiada serwer który ma mniejsze obciążenie z kopią np. z przed 12 godzin.

Co do sqla, ja mysle ze tutaj zapytania się kumulują, dostęp do logów i przybanowanie IP które masowo się odwołują rozwiązałby problem. A pozniej już zrobić poprawke uniemozliwiajaca z jednego panelu częstsze modyfikacje niż np. 5 sek.

nie do konca ja mam to na wszystkich stronach z tego co widze na 4 hostingach

strony sa juz dluzszy czas w systemie i nagle sie to dzieje - chyba ze przy pobieraniu nowych paczek stare zostaly skasowane i nowe sie nie wgraly - mam nadzieje ze przy nowych pobraniach wroci wszystko do normy

BANERY REKLAMOWE

hm, to cale szczescie u mnie jeszcze nie skasowal.

Tzn nie zerkałem ale strony mam autoryzowane.

Wiec jak sadze autoryzacji nie zabiera, ew. moze byc problem z autoryzacja nowych.

Mozna zrobic tez czasowo tak ze wgrac sobie plik .wbl z innej domeny i zmienic go na nazwe naszej domeny.

Przyczyna jest prosta, zbyt duża liczba chodzi waszych automatów i mamy efekt dedosa na baze.
A może warto zastanowić się dlaczego takie automaty powstały? Ja się nie dziwię bo panel do zarządzania linkami jest beznadziejny. W dodatku jak ma się ich dużą ilość to już jest istna tragedia i bałagan. Pomocą w tym może być tylko grupowanie polegające na tworzeniu innych kont.

Samo tradycyjne dodawanie linków wymusza dużą ilość kliknięć, sortowań i odświerzeń strony. A dobrze pomyślany automat może znacznie odciążyć działanie systemu.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności