Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Stwor dokladnie tak :P nie oplaca sie, nawet gdzies o tym tez pisałem.

Ale ze to randoms to można zrobić tak :)

fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

wtedy w 1 paczke ląduje nasz link więcej razy i ma duzo wieksze szanse trafic na ciekawe podstrony :).

Ja tak robie nawet po 1 K jak mam dac 5 K to daje 5 razy 1 K na tą samą fraze.

:) wtedy juz sie oplaca - oczywiscie jak ma sie nadmiar punktów.

Bo tak dać 100 K to dla mnie rowna sie tyle samo co dać 20-30 K.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szooku a mi się marzy właśnie takie rozdrabnianie przy małej ilości punktów. Ciekawe czy system w przyszłości pozbędzie się pewnych ograniczeń i bedzie można dawac na jednego linka małą ilość punktów?

Nie opieram całego pozycjonowania na systemach wymiany linków i nie operuje tysiącami linków w systemach. Od systemu oczekuje aby dawał możliwość precyzyjnej regulacji pozycji danej frazy w serpach poprzez dodawanie i ujmowanie pewnej ilości linków. A rotacyjne systemy dają właśnie możliwość szybkiej reakcji na zmiane ilośći linków.

.

Co to oznacza? Ano to, że system jest o wiele mniej wart niż na to wygląda, nieprawdaż?

To oznacza że duża część polaków nie umie czytać ze zrozumieniem.

Przeanalizuj jeszcze raz dlaczego bardziej opłaca się mieć 10 linków i na każdego dać np. 20k punktów niż 1 link z 200k punktów. Tu naprawdę nie chodzi o to, że 20k robi tyle samo co 200k, litości.

fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

ta sama fraza - 10 K

wtedy w 1 paczke ląduje nasz link więcej razy i ma duzo wieksze szanse trafic na ciekawe podstrony :P.

Pamiętaj, że jak na jednej stronie będzie link do tej samej strony więcej, niż raz, to żaden nie będzie mieć mocy.

Chociaż w systemie rotacyjnym ciężko o taki dubel, jednak dobrze by było, gdyby programiści e-weblinka zrobili sprawdzanie, by przy losowaniu linków nie powtarzać tej samej domeny.

Ciekawe czy system w przyszłości pozbędzie się pewnych ograniczeń i bedzie można dawac na jednego linka małą ilość punktów?

Możesz to zrobić już teraz.

Wchodzisz na "Zarządzanie punktami" i tam ustawiasz odpowiednią wielkość punktów do podziału na linki, a w linkach masz priorytet stopniowany do 10-ciu.

W ten sposób możesz bardzo precyzyjnie ustawić ilość punktów.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Pamiętaj, że jak na jednej stronie będzie link do tej samej strony więcej, niż raz, to żaden nie będzie mieć mocy.

Chociaż w systemie rotacyjnym ciężko o taki dubel, jednak dobrze by było, gdyby programiści e-weblinka zrobili sprawdzanie, by przy losowaniu linków nie powtarzać tej samej domeny.

Nie wyświetlą sie dwa identyczne linki obok siebie w tym systemie

Marketing internetowy dla firm

CYTAT(Yeden)

Co to oznacza? Ano to, że system jest o wiele mniej wart niż na to wygląda, nieprawdaż?

To oznacza że duża część polaków nie umie czytać ze zrozumieniem.

Przeanalizuj jeszcze raz dlaczego bardziej opłaca się mieć 10 linków i na każdego dać np. 20k punktów niż 1 link z 200k punktów. Tu naprawdę nie chodzi o to, że 20k robi tyle samo co 200k, litości.

To jest ewidentnie poważna niedoróbka systemu. A co do czytania ze zrozumieniem to proszę, przeanalizuj jeszcze raz:
Bo tak dać 100 K to dla mnie rowna sie tyle samo co dać 20-30 K.

No przecież Szook jasno napisał. Naprawdę tego nie zrozumiałeś? Tu nie ma żadnych podtekstów, tylko wprost Kava na ławę (uwaga: prowokacja w celu sprawdzenia czujności)

@Xann, biedactwo, masz kłopoty z przyjmowaniem krytyki Twojego ulubionego "dziecka" :P

Eksperyment Discover.pl

Xann zachowuj się ! chociaż byle jak ....

to co napisał szook może być prawda ale trzeba by było dokładnie sprawdzić to a najlepiej poznac od podszewki algoryt kolejkowania linków.

chyba tak było w linkorze jak dobrze pamiętam, tutaj moze być podobnie, chociąz na większą liczbe punktów powinno się wyrównać a nawet przewyższyć

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Wchodzisz na "Zarządzanie punktami" i tam ustawiasz odpowiednią wielkość punktów do podziału na linki, a w linkach masz priorytet stopniowany do 10-ciu.

EDDY ala ja napisałem że przy małej ilości punktów system ma problemy. Juz to testowałem kilka razy i nie raz pisałem o takich przypadkach. Bawiąc sie piorytetami można stopniowo obniżać ilość pobrań linka na jeden dzień ale dochodzi się do pewnej granicy (powiedzmy 10 pobrań na dzień)poniżej ktorej system nie bedzie wogule pobierał linki pomimo tego ze na linki przyznane są jakieś punkty.

Więc albo 0 pobrań albo więcej niż 10.

(to 10 jest przykladową liczbą bo nie można ustalić dokladnej minimalnej liczby ponieważ cały czas się zmienia) A ja bym chcial wykorzystać pełen zakres od 0 w górę.

Ja już tak mam że bardzo różnicuje anchory i daje ich dużo na jedną domenę i z tego wzlędu na jednego linka przypada mała ilość punktów.

.

W uaktualnieniu systemy przewidujemy katalogi projektów tzn na katalog możemy przeznaczyc określoną ilosc pkt a w tym katalogu bedą linki miały taką ilośc pkt jaka została przynana do projektu, nie wiem czy czy dobrze wyjaśniłem o co chodzi :)

Marketing internetowy dla firm