Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

tak i nie :)

Sa jednak serwisy które mimo wielkiego site reindeksowane są cześciej.

Np porównując webwweb i przypadkowy qlweb i ich site: obawiam się że prędzej ten 1 cały zostanie zreindeksowany niż qlweb o słabej mocy i site 3K.

To takie chybił trafił lecz jednak jak widac to kwestia domeny a nie samego site.

Wtrące swoje 5 zł

Wystarczy zobaczyc site dużej kobyły poleciec na sam koniec i sprawdzic date kopi, w systemie rotacyjny linki wyświetlają sie co 24h czyli praktycznie są zauważone na stonach na których przebywa google boot. Osobiście wole miec losowego linka na indexie niż stałego gdzieś tam dalllllleko w tyle nie mówiąc juz o SI stąd wyższośc systemów rotacyjnych nad stałymi.

Sprawdałem osobiście jeden z systemów z stałymi linkami pobrałem liste gdzie są umieszczone moje linki nastepnie sprawdziłem date tych stron w kopi gooogle i zrezygnowałem z tego systemu.

Moim zdaniem przycinanie górnego site w granicach rozsądku ma sens tylko trzeba ustalic tą górną granice

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a nie lepiej zaliczać procentowo - tak jak pisałem.

Przecież te linki kiedys zostana zaindeksowane nawet jezeli po miesiacu czy 3.

Mam sporo kobyl ktore max okres reindeksacji w najdalszej odchlani to 1,5 - 2 msc.

A w takim razie jak system sie zachowa na stronach statycznych gdzie wykonany kod jest cachowany w całości ? - będzie tam lekka stałość linków bez wpływu na to co chce system.

Właśnie w tym rzecz, a na indexie roboty będą kilka razy w ciągu dnia :)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

a nie lepiej zaliczać procentowo - tak jak pisałem.

Mam sporo kobyl ktore max okres reindeksacji w najdalszej odchlani to 1,5 - 2 msc.

A w takim razie jak system sie zachowa na stronach statycznych gdzie wykonany kod jest cachowany w całości ? - będzie tam lekka stałość linków bez wpływu na to co chce system.

Przycinanie site powyzej 300K bedzie dyskutowane jak juz wpomniałem w późniejszym czasie.

Jezeli chodzi o działanie systemu na stronach statycznych gdzie kod idze do cacha to raczej system tam nie pujdze, linki są pobierane co 24h czyli muszą wyswietlac co chwile nowe linki, a przedewszskim boot utnie taki serwis przy sprawdzaniu linków z systemu na stronie

500x62.gif

nie, chyba tak to nie chcieli. Kazdy admin napewno zdaje sobie sprawę że 50-100 k można dobrze reindeksować.

A może warto żeby system dla danej domeny robil zapytania dla np 3 DC i dodawal do siebie ten site a nastepnie go podzielil. W ten sposob znika problem np dużego skoku site na różnych DC.

Z tego co wiem to system ma być jak najbardziej zautomatyzowany.

Ręczna moderacja czyli np. strony bez www to na początku coś dobrego ale jak się system rozrasta to może to sprawić sporo kłopotów z administracją.

Site powyżej 300k można ucinać bo podstrony takiej domeny, z małymi wyjątkami, są rzadko odwiedzane przez roboty, chociaż dla osób posiadających mega site to może być zniechęcające, sam mam takie domeny. A takie odcięcie to min 300k punktów.

Co do nie ujawniania się twórców systemu jest to naturalne IMHO, żyć byście im nie dali ;)

vide webcenter ( twórca linkora) i musieli by zniknąć z PiO dla własnego świętego spokoju.

Szooka pomysł na plik konfiguracyjny to dobra idea i warta zaimplementowania

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Jimmi co do site +200 k to mysle ze juz mozna ciać.

Co do www - google tools które pokazałem i ludki moga w sumie rozwiązac problem widzenia stron w google.

jedno mi się jednak podoba - autor przyjmuje uwagi, pisze które jest sklonny wprowadzić a które są niezgodne z polityką systemu, bez żadnych jakiś tam wymysłów. I to najważniejsze.

Nie wszystkie pomysły są warto wprowadzenia ale wszystkie warte wysłuchania.

Jak mogę dać radę to autorze systemu zrób burze mózgu w osobnym wątku z zastrzeżeniem że wklejamy pomysly na idealny system i co chciałbym widzieć w systemie - z zakazem komentowania wczesniejszych pomysłów. Dzieki temu uzyskasz super materiał pomysłów i oczekiwań.

A dopiero np po tygodniu zezwolić na analize pomysłów i jakieś wypowiedzi. Wszystki np posty dotyczące krytykowania pomysłu poprzedniego kasowane ;).

ogólnie dobre podejście i byle każdy system tak podchodził do sprawy a nie zaraz sie obruszał.

Choć jedno mnie przeraża :) byłem 2 dni na konferencji a dowiedziałem sie że na IRCU były spekulacje :) że mam udział w systemie :).

Chyba na gofra dostaje ;).

A może to miało spowodować wymuszenie krytycznego podejścia ale kij z tym :)

Adminie eweblinka rób :) tak by było dobrze i stabilnie a ja wtedy chetnie podziele się uwagami :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności