Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

elpav nie wszyscy pracuja :D jak Ty w WorkElite :) - poprawilisbyscie linkorna i odpowiadali na forum ;).

A zeby juz sobie nie oftopować :D bo temat systemowy to czekam na poprawki w nowym - sam licze ze sie pozytywnie zaskocze i nic nie wynajde.

Postaram sie na dniach pokazac sile 3 systemow wzgledem PR, na czym te linki sie wyswietlaja itp.

Bo do tej pory kazdy mowi ee w tym to 1000 qlwebow a tym same dmozy nie wiedzac ile czego naprawde jest.

Dobrze ze jeszcze nie dziala ta poprawka to moge na bazie starego detektora szukac dalej.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szook i afrael nie szukajcie niepotrzebnych zaczepek, zwłaszcza w tym temacie, konstruktywna krytyka i dyskusja ok, ale czytać o systemie gdzie połowa postów jest o du**e Maryny jest lekko trudne :)

ja dodam że:

40k punktów w systemie to tyle samo pobrań w tym samym czasie co 2x20k.

(bede miał czas to będę sprawdzał gdzie jest granica która sprawi że 2xcoś jest więcej warte niż 1x np 100k )

Pozdrawiam,

M.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

AQQRY daj 1 x 100 K i 5 x 20 K.

Oczywiście jeżeli chodzi o konstruktywną krytykę. W sumie pytanie techniczne bo takie dane napewno są znane.

Ile domen w systemie na które sa wysyłane linki ma site = 0 czyli ban.

[OFTOP]

yeden NIE STETY za mało skuteczny by go nawet chcieć :) (milionkatalog). Jak bedzie tak skuteczny ze jest warty uwagi to pewno tak :).

Ktoś jeszcze Pawła Kobisa w ogóle słucha? Chyba osoby które nie wiedzą co to SEO/SEM i zanim trafiły tutaj trafiły na jego bloga...

Nie wiem jak sie ma sprawa tego konkretnego sporu,

ale jego ksiazka o pozycjonowaniu jest najlepsza

z tych, ktore mozna po polsku przeczytac.

Najglebiej wchodzi z temat i najmniej zostawia

sobie ekskluzywnej wiedzy.

MG

Chyba sobie kpisz (no chyba że to Pan Paweł Kobis pod innym nickiem) to możesz sobie pisać do woli...
... afrael nie szukajcie niepotrzebnych zaczepek...

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Mały teścik sprowokowany teorią Szooka o zaletach rozdrabniania przydziału punktów (lepiej 10x10k niż 10k itp.).

Czas - mniej wiecej 48 godzin. Próbka 4-10 stron. Cel testu - ???

1430 punktów (waga 10) - 90 pobrań

143 punkty (waga 1) - 6 pobrań

Niestety 6x10=60 a nie 90. Musiało sie coś rypnąć niedawno, ponieważ 1-a doba była ok. Zobaczymy dalej.

Eksperyment Discover.pl

Yeden przy malej ilosci pkt wiecej tracisz w tej skali pkt. pomnoż to razy 10 all.

Juz ci powiem dlaczego

143 punkty i zakladajmy ze 1 pobranie to 100 pkt, 43 punkty masz martwe. Mniej martwych punktow bedziesz mial przy 1430 punktow bo tylko 30.

Stad ja przeprowadzalem test 2k - 20 K itp.

143 punkty i zakladajmy ze 1 pobranie to 100 pkt, 43 punkty masz martwe. Mniej martwych punktow bedziesz mial przy 1430 punktow bo tylko 30.

Ja właśnie tego nie moge zrozumieć? Co to za martwe punkty? Ale już od dawna podejrzewałem że system ma jakieś niedoróbki. Ponieważ poniżej pewnej wartości punktów nie pobierał linków, albo pobierał tyle samo po mimo przydzielonych różnych priorytetów na różnych linkach.

Yeden zrob sobie testa uzywając wszystkich 10-ciu priorytetów, przeznaczając na najniższym priorytecie powiedzmy 20 punktów. Wtedy dopiero zobaczysz jak system działa :D

Szooku tylko nie przekonuj że powyższy test bedzie mało wiarygodny. Bo udowodnisz tym tylko to, że aby jakikolwiek test wypadł pomyślnie to pewne parametry muszą być dokladnie dopasowane według Twoich wytycznych do kilku skopanych linijek skryptu, bo inaczej skrypt będzie błędnie działał i test nie wyjdzie pomyślnie dla autorów sytemu.

.

ee nie to nie jest kwestia błedu systemu - tylko minimalnej ilosci punktów na pobranie.

Jak ustawisz 20 pkt to jak sądze Twój link nie zostanie pobrany.

Ja nie bronie systemu yavaho co powinienes zauwazyc ze jak cos mi sie nie podoba to i ja o tym pisze.

To jest tylko poprostu kwestia ilości punktów na pobranie i taki sposób rozwiazania kolejki pobierania.

Czy dobry czy zły - przy duzej ilosci punktów nie odczujesz przy malej tak, ale kto pozycjonuje 100 pkt fraze.

No dobrze. Ale nie każdy pozycjonuje według tego samego shematu. Wiec każdy troche inaczej bedzie używał systemu. I też nie wszystkie frazy są równe sobie, roznica pomiedzy nimi (w przydzielonych punktach) może byc ogromna. I system powinien pracować prawidłowo w całym zakresie punktów w jakim został przewidziany.

Jeżeli nikt podobno nie daje 100pnk na fraze to dlaczego system pozwala wprowadzić nawet 1pnk?

Ja używam takich niskich punktów bo dla niektorych fraz to wystarczy aby była widoczna reakcja w serpach, tylko ze przy małych ilościach punktów system nie reaguje na zmianę priorytetu lub wogule nie pobiera linków i w takim przypadku musze dać priorytet 0 dla pewnych fraz. Dokąd bedą takie utrudnienia to bede o nich pisał. Może nowa wersja skryptu bedzie lepsza pod tym względem?

.

yeden ja dalem tylko przyklad ze 100 - sam nie badalem ile.Nie sadze ze systemu - poprostu ogólnie sie rozchodzą i wiadomo że najwiecej zyskują ci co maja najwiecej punktow.

Jezeli moc martwych punktów rozchodzi sie na caly system to najwiecej korzystaja ci co posiadaja najwiecej punktów mniej ci co maja mniej ale ogolnie wychodzi na ZERO -wszystko wraca do usera.

yavaho - 100 pkt to ilosc pobran bardzo mala czasem 1- plus rotacja na domenie to moze sie okazac ze jakims szczesciem ci sie to indeksuje.

Choć takze uwazam ze 1 pkt czyli 1 podstrona powinna dawac mi link na 1 podstronie innej.

100 pkt - 100 podstron tak na logike skoro dajesz site 20 K x 5 linkow, to na tylu powinien ukazac sie twoj link.

Czyli powinno to jakos tak dzialac.

No ale nie znam zalozen systemu rozdzielania pkt. Ja tylko sobie testuje.

22 sierpnia był reset na liczniku pobrań. Wiec łądnie wszystko pisze w panelu ile było pobrań przez te 7 dni. Na podstawie tych danych łatwo obliczyć ile pobrań na dobe bedzie dla 100pnk. U mnie to wyszło około 5,5 pobrań na dobe. To jest konto gdzie jest duże rozdrobnienie fraz i mała ilość pnk na jedną frazę. Ciekawe jaki wynik otrzymuje się na koncie gdzie przykłada się na frazę po kilka tys pnk?

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności