Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe jaki wynik otrzymuje się na koncie gdzie przykłada się na frazę po kilka tys pnk?

22-go w godzinach wieczornych dałem 20k pkt na jedną frazę - w chwili obecnej 4.060 pobrań.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no to bardzo łatwo wyliczyć.

Ilość domen w systemie: 4000,

Ilość Pkt na fraze 20 tys

Okres : 7 dni

Ilość pobrań: 4000

Zmiana paczki z linkami na domenie co 24 godziny

więc liczymy:

ilość pobrań 4000 podzielić na 7 = 571 pobrań na dobę bo tak z tego co wiem było pisane - zmiana na dobę

Więc gdybyś dał

ilość domen w systemie 4000 /571 = 7 x 20 tys - czyli jakieś 140 tys punktów na fraze osiągnołbyś 4000 tys pobran na dobę.

Idąc dalej - zakładając iż system rozdziela co 24 godziny linki i ilośc pobran jest prawdziwa to 140 tyś punktów jest max ilością na fraze i nasz link powinien wylądować w każdej paczce i na każdej domenie.

A dopiero przy przeznaczeniu 280 tys punktów ten link powinien lądować x2 do tej samej paczki.

Teraz jest troszkę inaczej.

Czyli max ilosc punktow zwiekszana powinna decydowac o tym czy nasz link ląduje do tej samej paczki.

Obecnie dając 140 tys nie oznacza wcale że nasz link powędrował na wszystkie paczki po 1 linku.

Dając 280 tys po 2 linki na paczke. itd.

22-go w godzinach wieczornych dałem 20k pkt na jedną frazę - w chwili obecnej 4.060 pobrań.

A więc jest znaczna rożnica w porownaniu ze mną.

U mnie średnio 18.600pnk a pobrań było 7.160 (około 55 pobrań na dobe z 1000pnk)

U Ciebie (23 pobrań na dobe z 1000pnk)

A więc ja na razie zostane przy rozdrabnianiu punktów na duże ilości fraz.

Szooku jeżeli kazdemu inaczej wyjdzie to nie za bardzo można zrobić dokładne obliczenia (takie jak podałeś) uwzględniając ilość wszystkich domen w systemie.

.

yavaho

Różnica może być w tym, że na moim koncie jest stała ilość pkt, jest dodany tylko jeden adres z tylko jedną frazą, być może gdybym te 20k rozbił na kilka fraz lub url'i to ilość pobrań była by inna.

Właśnie minęło dokładnie 7 dni od przyznania punktów dla strony, ilość pobrań - 4.228.

Z tego co pamiętam średnia pobrań po pierwszych 2 dobach była coś ok 700 czyli troszkę spadła...

A Anglii bukmacherstwo to chleb powszechny
niestety PL to nie EN

P.S popraw bo nie ma w w twoim zdaniu

przydal by sie filtr jakis

popieram !

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Najlepszy by byl filtr taki aby mozna bylo wpisac niepozadana fraze i juz ...

.. i żeby jeszcze wildcardy były, prawda? .... i sruu * !!!

To bez sensu znając mentalność dużego procentu "pozycjonerów", chodzi mi o tych co m.inn. podmieniają linki w swoich katalogach twierdząc, że nie będą promować konkurencji !!!

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności