Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

sam siebie zacytuje z forum eweb:

Chciałem się dowiedzieć, czemu nie sa premiowane właśnie małe serwisy??

Takie powiedzmy, co maja site w przedziale 100 do 1000 (lub innym). Wydaje mi się ze sa one bardzo wartościowe dla sytemu niż molochy po ileś tam tys. site. Nie będę się wywodził, dlaczego sa bardziej wartościowe, bo to chyba jest oczywiste.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

z tym przycinaniem powyzej 10 tys to troche przesada

nie o tym byla mowa i jest to kompletne zaskoczenie

jeden wielki kop w kierunku uzytkownikow

Używaj Cuilla i Hakii

ee kop nie, jakościowo napewno dobrze.

Pozatym ja bym nawet dodał jeszcze inna opcje - czyli czym dluzej domena w systemie tym wiecej procent site ma zaliczane.

Dlaczego tak ?

Np. domena site 10 K w systemie od 2 msc wiecej wnosi niż domena site 20 K w systemie od 2 dni - obie jednak maja tyle samo pkt.

DLaczego domena nowa mniej wnosi do systemu jest oczywiste - bowiem zaindeksowanie domeny z linkami systemowymi wymaga czasu i przylaczenie witryny do systemu nie oznacza ze ona wnosi cos do systemu tego samego dnia.

Wiec jako pomysl dokladam ten zeby 100 % site zaliczac po 2 msc od dodania domeny do systemu szczegolnie dla domen + 10 K

Dobrze by było gdyby wartość pkt dla domen +10 K rosła właśnie względem okresu istnienia domeny w systemie.

Obecne naliczanie punktów nie jest równe bowiem właśnie nowa domena która jeszcze nie wnosi swojej wartości już otrzymuje za nią zapłate.

Wyobrazmy sobie uzytkownika 100 domen po 50 tys = wartość jaką wnosi po tygodniu istnienia mozna obliczyc na max 100 domen po 2-3 tys. Jednak punkty dostaje za 100 po 50 tys co powinno stac sie po miesiacy od dodania.

jimmi teoretyzował bym gdybym nie wiedział jakie domeny są w systemie.

Kopie z 14 lipca to faktycznie zamieszkanie.

Kuba ja sobie przeanalizowalem zaplecze weblinka i !!! smialo moge powiedziec są domeny na których bot mieszka ale są takie które ledwo odwiedza.

Oczywiscie mozna byloby przyjac wspolczynnik back link/site/ilosc dni

Czyli wiecej back linkow dla wiekszej domeny to szybszy reindeks.

ta sama ilosc back linkow dla mniejszej domeny to jeszcze szybszy reindeks.

Moge smialo powiedziec ze w systemie jest 80% domen które w pelni sa reindeksowane co 1,5 msc. Wiec smialo mozna wprowadzic czynnik ograniczajacy zaliczanie situ względem czasu od dodania do systemu.

Inaczej jest gdy ktos stawia nową domene i odrazu ma na niej system i site sie zwieksza stopniowo, wtedy wiadomo ze linki są napewno zjedzone przez bota.

Tak wiec kazdy user który ma domeny dluzej niz miesiac traci na tych domenach ktore sa swiezo dodane.

Przyklad ze nie na wszystkich domenach googlebot mieszka

https://209.85.129.104/search?q=cache:lVw1V...d=251&gl=pl

nie wnikajac jak wielki SI mają pewne domeny sięgający nawet 49 K na 49 K i 1 sztuka. czyli bez SI tylko domena główna.

Dobrze jest, przecież wartość punktów wzrosła.

Szooku - do Ciebie. Tylko mi test zepsuło. Strona na konkurencyjna frazę dość podskoczyła dzisiaj i teraz nie wiem, czy to za sprawą rozdrobnienia punktowania (co radziłeś swego czasu), zmiany wartości linków po tym zlogarytmowaniu, czy tej ostatniej porady na PW. :) Do niczego takie testowanie - wszystko naraz.

Eksperyment Discover.pl

Wartosc punktow narazie zmienila sie na wykresie z tego co widze.

Obecnie testuje mocno to co ci pisałem na PW - narazie jestem bardzo zadowolony z efektów.

Przy tym czymś dałem 1 K a poszło jakbym dał z 25 K. Mam nadzieje że to coś się nie popsuje względem skuteczności :).

Co do rozdrabniania to narazie przestałem - choć efekt jest widoczny po około 1-2 tygodniach więc być może choć bardziej skłaniam się do wersji ostatniej bo u mnie też ładnie działa, za kilka dni będę miał relacje od noone czy u niego zadziałało i będzie można mieć 1 wnioski.

Co do testów wszystko w jednym czasie - zgadzam się ale sam wiesz że często tak jakoś wychodzi.

Testuje teraz opcje ktorą poza tym sugerowaniem naturalności linków co rozmawialiśmy pozwoli bezpiecznie i szybko indeksować.

Mysle ze dajcie ludzika np. miesiac od ogloszenia.

W panelu pokazujcie site i puntkty i punkty przyszlosci.

Np Posiadasz punktów xxxx, od dnia xxx wartość tych punktów będzie taka. To pozwoli userowi zorientować się co i jak będzie miał za miesiąc a okres 1 msc pozwoli sprzedawać punkty z przewidzeniem ilości jaką bedzie dysponował.

Więc tak jak wyzej: pokazujcie ile jest obecnie i ile bedzie za miesiac + okres karencji 30 dni i będzie wsio pięknie.

Jako jeden z tych, co mają strony powyżej 100k punktów w sumie to 4 takie bardzo chętnie widziałbym taką informację jak podał szook. Wtedy się zastanowimy co dalej.

Plusem jest to, że dla google skończyło się ustawianie 100k punktów na frazę. Myślę, że teraz na te same efekty wystarczy połowa tego co kiedyś.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Mysle ze dajcie ludzika np. miesiac od ogloszenia.

W panelu pokazujcie site i puntkty i punkty przyszlosci.

Np Posiadasz punktów xxxx, od dnia xxx wartość tych punktów będzie taka. To pozwoli userowi zorientować się co i jak będzie miał za miesiąc a okres 1 msc pozwoli sprzedawać punkty z przewidzeniem ilości jaką bedzie dysponował.

Więc tak jak wyzej: pokazujcie ile jest obecnie i ile bedzie za miesiac + okres karencji 30 dni i będzie wsio pięknie.

Pozwoli co po niektorym na rozpoczeciem szukania mozliwosci oszukania systemu :)

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności