Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy system nie bierze pod uwagę ilość linków wychodzących? Można dodawać farmy linków?

A to że strony bez www nie są akceptowane jest dużym minusem dla systemu. A tłumaczenie że można sobie zrobić przekierowanie jest wręcz śmieszne.

.

mają jakąś politykę względem www - myśle że analizowali to długo skoro tak zostało.

Co do analizy linków OUT to oczywiście ważna sprawa i myśle że skoro system jest stale rozbudowywany to i to zostanie rozważone. Np spider 1/10 stron serwisu, zliczenie linków out i wyliczenie średniej na podstrone. Bo analiza strony głównej tylko byłaby błedna.

Choć w tym momencie należałoby zliczać to np tak:

Domena PR5

LINKI wewn. - 40 - 1 link wewn traktować jak 1/4 linka wychodzącego

Linki zewn. - 10

suma linków np. 20.

moc na 1 link - 0,25

I tutaj drugi przykład

Domena PR 3

Linki wewn. 20

Linki zewn. 5

suma linków 10

moc linka - 0,30

To oczywiście przykład jak można zobrazować moc domeny względem ilości linków a nie jakiś algorytm pokazujący faktyczny stan, choć linki wewn także należy uwzględniać nie koniecznie w takiej proporcji.

Ale idąc dalej jak już system jest rozwojowy to zliczanie linków jest pomysłem tak samo analiza struktury strony

czyli badanie położenia linków i także na bazie próbki z każdej strony wyznaczenie średniej gdzie znajdują się linki i obliczenie mocy.

Pozdrawiam

Mariusz

Ale idąc dalej jak już system jest rozwojowy to zliczanie linków jest pomysłem tak samo analiza struktury strony czyli badanie położenia linków i także na bazie próbki z każdej strony wyznaczenie średniej gdzie znajdują się linki i obliczenie mocy.

Masz rację, ale czy nie żądasz zbyt wiele od systemu który nie potrafi sobie poradzić z site dla domen bez www?

A z drugiej strony jak sądzisz, jakie zasoby należało by mieć, aby w ten sposób sprawdzać regularnie kilka tysięcy domen przynajmniej raz na tydzień? To wychodzi przeciętnie domena w ciągu kilku minut (w jednym procesie!) - niestety mało realne dla bezpłatnego systemu i dość kosztowna zabawa. Fakt, można raz dobrze zaindeksować a potem próbować tylko różnicowo..., masz w tym duże doświadczenie to może spróbuj coś maznąć na ten temat, tak dla sportu ;)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Ale idąc dalej jak już system jest rozwojowy to zliczanie linków jest pomysłem tak samo analiza struktury strony czyli badanie położenia linków i także na bazie próbki z każdej strony wyznaczenie średniej gdzie znajdują się linki i obliczenie mocy.

Przerost formy nad treścią. System ma być prosty i skuteczny - tak jak e-weblink.

Po co komu takie niepotrzebne wodotryski?

Luq no wlasnie nie koniecznie wodotryski.

Uwazam ze analiza ilosci linkow to podstawa do prawidlowego gospodarowania linkami.

Powiedziałbym wiecej jezeli system ma byc seo friendly to pozwala na jeszcze więcej.

Analiza położenia linków to nie wodotrysk tylko zwiekszenie mocy i nagradzanie userow ktorzy linki maja np w innym miejscu jak stopka. Bo za 3 msc okaze sie ze faktyczna moc systemow traci faktyczna moc.

Moim zdaniem systemy sporo mocy puszczają w dym.

A jak już mowa o wodotryskach to dobry system i skuteczny pozwalałby jeszcze na wiele wiecej jak np. rozbijanie linków bowiem LINK LINK LINK to nie jest dobre rozwiazanie tak samo mało dobre jak linki w stopce.

Ale skoro to aż takie wodotryski to mysle ze za jakis czas zaprezentuje detektora systemów - stopka bedzie jednym z procesów detekcji - a przeciez kazdemu systemowi zalezy zeby jego system byl jak najbardziej skuteczny.

Co do zasobów uważam że analiza struktury nie jest tak obciążająca jak indeksowanie w celu wyszukiwania więc spokojnie mała maszynka styknie.

Mysle ze na 24 h mozna przeskoczyc 3-4 mln dokumentów dokonujac przy okazji analizy ilosci linkow/jak i polozenia. A okres reindeksu wiadomo rosnie wraz z iloscia domen.

Natomiast analizujac domeny tylko do 2 skoku ogranicza sie ilosc dokumentow sprawdzanych a zarazem sprawdza sie tylko te dokumenty ktore i tak sa najwazniejsze.

Pozatym bot z tego co wiem już chodzi wiec skoro już witryne pobiera do analizy czy są linki mógłby dokonać analizy.

Sądząc że e-web ma programistów jak widać nie najgorszych ;) choć już rozebrałem kod i pozmieniałem te mase zmiennych w dziwnej postaci to zapewne mogą coś takiego zrobić.

Ale ja chetnie poslucham e-web co mysli o zliczaniu linków out wewn i zewn i naliczaniu punktow w zaleznosci od PR ale i tak samo od ilosci linkow.

Uwazam ze to dobre rozwiazanie.

Masz rację, ale czy nie żądasz zbyt wiele od systemu który nie potrafi sobie poradzić z site dla domen bez www?

A z drugiej strony jak sądzisz, jakie zasoby należało by mieć, aby w ten sposób sprawdzać regularnie kilka tysięcy domen przynajmniej raz na tydzień? To wychodzi przeciętnie domena w ciągu kilku minut (w jednym procesie!) - niestety mało realne dla bezpłatnego systemu i dość kosztowna zabawa. Fakt, można raz dobrze zaindeksować a potem próbować tylko różnicowo..., masz w tym duże doświadczenie to może spróbuj coś maznąć na ten temat, tak dla sportu ;)

e-weblink przyją takie założenie ze tylko z WWW mi to nie przeszkadza akurat chociaż dużo trace osobiście sam bo domena xann.net ma o wiele więcej niż domena www.xann.net i to róznica jest o 50k czyli edytował bym wasze linki na 1 site a otrzymał bym 50k za to :P chyba ze ktoś wie jak sprawdzic zetelny site dla xann.net zeby był == www.xann.net , wg mnie słusznie ten system założył z WWW , jeżli komus to odpowada to się zapisze jeżeli nie to nie systemów ci dostatek ze tego co wiem ;)

Jak na razie widac ze SITE i domen przybywa w systemie tzn ze jednak kożysta ktoś z niego

PS. nie jest to reklama strony :) tylko przykład jak oszukac system.

Marketing internetowy dla firm

[*]I ile dać na jedną stronę żeby nie przegiąć w porównaniu z innymi systemami.

Zaintrygowało nas to pytanie.

Na dzień dzisiejszy* orientacyjna rozpiska punktacji to :

max 1000 pkt dla domeny nowej do indexacji.

max 5000 dla f.razy średniej i domeny już pozycjonowanej

max 10000 dla frazy mocnej i domeny już pozycjonowanej

Obliczenia są +- 20% z tego co widzimy w systemie.

-dzień dzisiejszy to domeny: 984 | strony: 6,279,001

500x62.gif

Mysle ze na 24 h mozna przeskoczyc 3-4 mln dokumentów dokonujac przy okazji analizy ilosci linkow/jak i polozenia.

Hmm, to daje jakieś 46 dokumentów na sekundę! I to ma zrobić mała maszynka? I jaki transfer?

Nie pomyliłeś zer? ;)

>max 10000

Dzięki za to, że dopiero teraz o tym mówisz:) Ktoś w pierwszych postach napisał o +70k więc ja dałem 80k ;)

Choć link w systemie jest od początku tego topicu, pobrało go już jakie 30k razy to strona (pcweb.pl) jak była na 5 tak i jest nadal ....:P

Można jakoś ustawić aby maksymalnie dany link miał 10k pkt do dyspozycji?

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

zrobi spokojnie ale nie 1 watkiem i nie laczac sie z 1 tym samym serwerem.

Bowiem duzym ograniczeniem moze byc laczenie sie z tym samym serwerem - gdybysmy laczyli sie 1 watkiem z 1 maszyna to ograniczylisbysmy sie do czasu wykonania skryptu i dzialania serwera z jakim sie laczymy - dlatego mozna puscic 20 spiderow ktore beda laczyly sie z roznymi serwerami.

Ja na D915 moge pobrac i przeparsowac zapisujac do mysqla 200 dokumentow na minute - lacze idzie wtedy okolo 2 mbitow srednio - skacze do 10 mbitow max. Ale wiadomo liczy sie srednia.

Mysle ze admini i programiscie e-weblinka sa wstanie wykonac taka analize.

Ja na D915 moge pobrac i przeparsowac zapisujac do mysqla 200 dokumentow na minute - lacze idzie wtedy okolo 2 mbitow srednio - skacze do 10 mbitow max.

To jest "tylko" niecałe 4 dokumenty na sekundę, od razu wiedziałem że to pomyłka o jedno zero ;) Zobacz co by się stało przy razy 10! Samych jednoczesnych połączeń trzebaby trzymać pewnie na poziomie tysiąca - masakra! Mam styczność z serwerami SMTP, przekroczenie szybkości obróbki kilku maili na sekundę jest sztuką na "zwykłym" P4 (odebranie listu i przetworzenie antywirusem oraz spamasasinem), a to porównywalna akcja z "przerabianiem" http.

nie nie, nie było pomyłki.

Ja pisazłem o swoim bocie bez obciażenia kompa ze pociagnie na dobe do 300 tys.

Z MMP swojego czasu robilismy zabawke gdzie z łacza mojego na godzine pobieralo 200 tys.

(lacze 8 mbit) - chyba bylo 30 pajakow w jednym czasie. Wiec w sumie realne do zrobienia.

No i co najwazniejsze mozna np na domene analizowac max 500 dokumentow z reindeksem co 14 dni.

>max 10000

Dzięki za to, że dopiero teraz o tym mówisz:) Ktoś w pierwszych postach napisał o +70k więc ja dałem 80k ;)

Choć link w systemie jest od początku tego topicu, pobrało go już jakie 30k razy to strona (pcweb.pl) jak była na 5 tak i jest nadal ....:P

Można jakoś ustawić aby maksymalnie dany link miał 10k pkt do dyspozycji?

W chwili obecnje najlepszym rozwiązaniem jest kreacja drugiego konta i przelanie sobie nadwyżki pkt na to drugie konto , któro poprostu może służyc jako magazyn.

Odnośnie pozycji to 3 dni raczej za krótki czas zeby coś podnieśc , raczej dwa trzy tygodnie moim zdaniem.

500x62.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności