Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

I kolejna sprawa link ma dwie wartości albo jest mocny albo ma wartośc zero ...

To jest oczywista bzdura z którą szkoda czasu polemizować. Chyba miałeś coś innego na myśli i tak Ci się po prostu napisało ;)

Poza tym się zgadzam, starałem się to Szookowi wytłumaczyć. :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

E-WWeblink co ma dhcp i DNS do rozpoznawania domen/subdomen haha ale mnie teraz to rozbawiło.

I jeszcze jedno G. prawda ze dla google link z 10 tys subdomen to to samo co link z 10 tys DOMEN - testowala pewna grupa ludzi.

Wiec idac tą teoria E-weblink jezeli dam linka na 20 tys subdomen oznaczac bedzie że zyskam wiecej niż link na wszystkich domenach w systemie ? bo wg. tego co piszesz to tak.

Wiec po co w takim razie uzywac systemu wymiany skoro mozna postawic sobie domene z *.domena i walic spam subdomenowy.

Ja testowalem i zapewne wiele osob testowalo i posiada po 10 tys subdomen na 1 domenie i zapewne wiele osob wie ze to g. prawda ze maja taka sama moc jak 10 tys domen.

DNS - zadaniem serwera nazw jest zamiana nazw na adresy IP.

Jak rozpoznac subdomeny od domen Co za problem

123.szczecin - domena

123.home.pl - alias/subdomena

123.pl - domena

123,biz.pl domena

Mnie to naprawde zaskakuje ze dla Was taki problem jest rozpoznac domeny regionalne od subdomen.

Wystarczy sprawdzic sobie co moge zarejestrowac w home i az wzgledem PL i uznac to za funkcjonalne, regionalne - polskie by wiedziec co jest czym.

I nie wiem skad w Was przekonanie że Google tego nie rozpoznaje, ze linki z 30 tys subdomen maja taka sama moc jak z 30 tys roznych domen - przeciez to brednie.

E-weblink i proponuje zebys ty poczytal o DNS i DHCP zanim napiszesz kolejna bzdure - bo nie wiem co ma dhcp do rozpoznawania subdomen i domen w danym regionie np. Polsce.

I nie mow ze cos jest smiechem na sali bo widac masz nikle pojecie o algorytmach albo jak wolisz logarytmach.

Link jest dzielony nawet na setne a jak masz watpliwosci to faktycznie szkoda dyskusji. Czas moze byc poczytal o przenoszeniu mocy, o page ranku / trust ranku i innych rankach byle nie na kacu o poranku. Moze to ci rozjasni ze zielony pasek to nie tylko belka w toolbarze. Pozatym skoro link nie jest dzielony na jakies ulamki to po co w systemie nadajecie dodatkowe punkty za PR - skoro jak sam piszesz niema to zadnej wartosci a obliczenia co do dziesietnych sa poprostu smieszne - przeciez tym system sam sobie zaprzecza.

LINK to nie LINK 1 do 1 i skoro tak twierdzisz to znaczy że z seo masz mało wspolnego i ludzie z zagranicy z dobrym zapleczem zastrzeliliby ci Twoje 1000 linkow - 200 linkami i zobaczylbys czy link to link.

I czas moze byc poczytal troche o google, interesowal sie tym co pisze i robi google, Swoje testy uaktualnil i sprawdzil sobie czy faktycznie link z 10 tys subdomen ma taka sama wartosc co link z 10 tys domen - bo kazdy rozsadniejszy powie ci ze woli z 10 tys domen i przebije ci pozycje zrobiona 10 tys subdomen znacznie mniejsza iloscia domen.

No i jeszcze jedno - zrobie ten test 10 subdomen z domeny nowej i link z 10 domen udowadniajac ci ktore linki sa mocniejsze - oczywiscie po to by ci uswiadomic co znacza 3 letnie testy pewnej grupy ludzi jak to napisales ;).

Wiec za 2 tyg postaram sie pokazac wyniki testu w którym obale Twoja teorie dotyczaca mocy subdomen.

Wystarczy sprawdzic sobie co moge zarejestrowac w home i az wzgledem PL i uznac to za funkcjonalne, regionalne - polskie by wiedziec co jest czym.

No nie....:) Sorry, juz widzę jak Google zagląda do panela w Home w celu weryfikacji domen funkcjonalnych. :)

Masz w panelu home art.pl? Nie masz.

Sam fakt, że domena jest płatna/bezpłatna nie stanowi dla G. różnicy.

G. ma problem jak traktować domeny/subdomeny kolejne rzędu, dowody powyżej.

Przykłady "dobrego" (jak super domen) traktowania przez G. tzw. Twoich "subdomen" już podałem.

Co do zerojedynkowego traktowania linków to już się wypowiedziałem, szkoda czasu na dyskusję, ale w tym temacie masz rację oczywiście.

I kolejna sprawa link ma dwie wartości albo jest mocny albo ma wartośc zero ...

To jest oczywista bzdura z którą szkoda czasu polemizować.

Dlaczego tak mówisz ??? :) Uważasz ze linki mają warości dziesiętne ? przeliczane sumatycznie na moc ?

@Szooku poczytaj uważnie co Ci koledzy tutaj mówią w ostatnich postach poczytaj o DNS i DHCP :) Sugeruje też poczytac o sieciach ogólnie.

500x62.gif

Dlaczego tak mówisz ??? :)

Połowa tego forum jest o tym !!

Zaprzeczasz tej połowie? :)

"Moc linków" nie jest zerojedynkowa tak jak to napisałeś, inna sprawa jak ją liczyć i tu można się spierać bezustannie.

Aha.... bo już myślałem, ze jakaś poważna dyskusja.

rozwaliłeś mnie chłopie :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

E-weblink zanim odeslesz mnie do ksiazek o sieciach sam najpierw o nich poczytaj.

Mówić czym jest DHCP i że to ma zwiazek z subdomenami jest poprostu śmieszne.

Ale skoro już tak to:

DHCP (ang. Dynamic Host Configuration Protocol - protokół dynamicznego konfigurowania węzłów) to protokół komunikacyjny umożliwiający komputerom uzyskanie od serwera danych konfiguracyjnych, np. adresu IP hosta, adresu IP bramy sieciowej, adresu serwera DNS, maski sieci. Protokół DHCP jest zdefiniowany w RFC 2131 i jest następcą BOOTP.

W wypadku mojej sieci lokalnej serwer DHCP odpowiada za przydzielanie IP, dns, bramy sieciowej widocznie w Twojej sieci DHCP tworzy subdomeny ;)

Co ma w takim razie DHCP do subdomen ? jak możesz i poczytałeś tyle książen na temat sieci to mi odpowiedz.

Tak samo sprawa dotyczy DNS - dla mnie serwer DNS to serwer nazw który jest odpowiedzialny za zamiane łatwo zapamietywalnych nazw na adresy IP. Widocznie u Ciebie DNS słuzy tez do czegos innego.

I naprawde jak chcesz zablysnac Swoją wiedzą na temat sieci to faktycznie przeczytaj o podstawach bo sam sie kompromitujesz prezentowaniem takiej wiedzy odsylając innych do ksiazek o dhcp względem tematu rozpoznawania domen/subdomen.

Teoria typu linki równa się link jest poprostu śmieszna - ale skoro tak jest to odp. dlaczego w takim razie nadajecie wagę za Page Rank - skoro 1 = 1. Bo albo 1=1 albo nie - więc jak z tym jest.

WI777 ja nie napisałem że Google wchodzi do panelu home. I czy ci sie chce wierzyć czy nie Google doskonale rozpoznaje subdomeny domen typu funkcjonalne, regionalne .pl i .com.pl .

https://googlewebmastercentral.blogspot.com...webmasters.html

W sumie nie będę sie spierać z grupą ludzi (E-weblink), która to tak licznie testowała i posiada tak bogate doświadczenie w sieciach , ja sobie testowałem i wiem że rozpoznaje, wiem też że 10 tys subdomen nie równa się linkowaniu z 10 tys roznych domen. Nie bede sie spierał bo szkoda zachodu. Każdy tutaj ma swoją teorie. Pozostaje mi sie cieszyc że tak wiele osób uwaza google za zacofane i robić swoje po swojemu.

Więc kończąc dyskusje - róbcie :jezyk1: jak uważacie i niech Wam E-weblink DHCP przyniecie more subdomen :glaszcze::soczek:

Po co mówic o 10 tys domen na małym przykładzie pokaże że są sobie rowne.

Kupując 10 kont w np nazwa.pl posadamy:

www.kaczki.nazwa.pl

www.rybki.nazwa.pl

www.rowerki.nazwa.pl

www.bielizna.nazwa.pl

....

....

www.motyle.nazwa.pl

Kupując jedno konto w nazwa.pl i dając na nie 10 domen

www.kaczki.pl

www.rybki.pl

www.rowerki.pl

www.bielizna.pl

....

....

www.motyle.pl

Sumując: 10 linków z pierwszych subdomen jest rowna 10 linkom z dugich domen. Biorąc pod uwagę DNS dla google jest to jedno IP

500x62.gif

Rozmawiamy o 10 domen kontra 10 subdomen.

Ktoś wczesniej zakladał że 10 domen stoji na tym samym IP ? bo ja nie.

Pisałeś że link z 10 domen jest tyle samo wart co z 10 subdomen tej samej domeny a ja ci za krótki czas udowodnie że tak nie jest.

Więc zrobie 1.domena.pl do 10 domena.pl na serwerze w home.pl i dam linka kontra 10 roznych domen.

Zrobie też tak że 3 pula bedzie na tym samym IP.

CO ma znowu DNS do tego samego IP, Ip to IP - dns to dns - jak bede chcial to kazda domena bedzie na to IP kierowana z innych DNSÓW i niema to zadnego zwiazku. IP jednak pozostanie takie samo.

Teraz tez są równe - ?

www.kaczki.pl - 195.46.56.56

www.rybki.pl - 212.34.56.78

www.rowerki.pl - 24.124.123.123

www.bielizna.pl - .........

....

....

www.motyle.pl

Bo ja nie pamietam bym pisał o 1 IP - pamietam też w swoim zapytaniu o ilość DOMEN i roznych IP.

napisalem tez ze domena dla mnie jest miasto.szczecin.pl a aliasem/subdomena miasto.nazwa.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności