Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

nie ja sie mieszam tylko ty.

Napisales że zawsze są równe - wiec nie kręć.

Ja ci pokaze że nie są - proste. Wiec gdzie sie mieszam ?.

Napisalem ze 10 domen jest mocniejsza od 10 subdomen w serwisie 10 K subdomen.

I nie sztuka zrobic 10 subdomen na roznym IP - wiec ty krecisz bo sam nie wiesz co piszesz.

Ja pisze o sytuacji kiedy dodaje do systemu 10 tys domen jako 1 user wzgledem wartosci innego usera ktory doda 10 tys subdomen poprzez delegacje z *.domena.pl dla Ciebie to ta sama wartość dla mnie nie - jakbys czytal uwaznie to bys widzial co wczesniej pisalem i nie pisal teraz takich rzeczy o IP subdomeny.

Po drugie co z tą wiedzą i odsylaniem do ksiazek - wyjasnisz mi co ma DHCP do subdomen - skoros taki oczytany :glaszcze:. Bo dla mnie sie poprostu ośmieszyłeś pisząc o DHCP wzgledem rozpoznawania domen/subdomen i jeszcze odsylajac kogos do ksiazek o sieciach i DHCP.

I pytanie :soczek: jak dodać szybko 30 tys subdomen ? i w jakim czasie zostana autoryzowane ;)? - rozumiem że nie bedzie z tym problemu a na liczniczku zamiast 5 tys pokaze się 35 tys. i oczywiscie moc systemu wzrosnie o 30 tys DOMEN ;) YES ? No to ide strzelic testowego spama subdomenowego.

Oczywiscie prosze o udostepnienie mozliwosci latwego dodania 35 tys subdomen :jezyk1: ktore wniosa zapewne tyle co 35 tys domen i fajnie bedzie licznik wygladal Domen w systemie 40 tys ;).

subdomeny.jpg

Licze że system bedzie działał w takim razie z moca 40 tys domen.

A mogę dodać 500 tys subdomen ? system wyrobi ? rozdzielać linki i sprawdzac autoryzacje czy nie ?

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja tez :glaszcze:! ja tez :soczek:!! pierdykne chyba ze 30 tysiakow

Byc moze w systemie 1domena=1 subdomena

ale teraz widzimy ze nie za bardzo oplaca sie dodawac domeny skoro mozna wykreowac 1000 subdomen i je dodac do systemu.

Używaj Cuilla i Hakii

Licze że system bedzie działał w takim razie z moca 40 tys domen.

A mogę dodać 500 tys subdomen ? system wyrobi ? rozdzielać linki i sprawdzac autoryzacje czy nie ?

Czas najwyższy skończyć teoretyzować i przejść do konkretów postaw 500 tys subdomen ba nawet milion i dodaj do systemu zobaczysz co sie stanie :glaszcze:

Obecnie mamy domeny: 4,812 | strony: 77,854,900

500x62.gif

ja tez :glaszcze:! ja tez :soczek:!! pierdykne chyba ze 30 tysiakow

Byc moze w systemie 1domena=1 subdomena

ale teraz widzimy ze nie za bardzo oplaca sie dodawac domeny skoro mozna wykreowac 1000 subdomen i je dodac do systemu.

skoro beda zaindexowane... w sumie to nie kumam co za roznica czy strona z site 1000 czy 1000 stron z site 1 ... i mysle ze druga opcja jest wartosciowsza (nie wiem jak bardzo i czy w ogole ale tak mysle ;) )

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

E-weblink widzialem - co dodawana subdomena ilosc domen w systemie rosła teraz widze że :) już nie.

Więc co nagle subdomena nie jest warta tyle co domena ?:P. Ide potestowac na innych domenach i subdomenach aliasów :P.

Kulfik nie chodzi tutaj o podstrony site: 1000 i 1000 subdomen site 1

tylko o to że e-weblink twierdzi iż 30 tys subdomen z 1 domeny jest tyle samo warte co 30 tys domen userów :P.

No i co do teoretyzowania bo to chyba jedyny zwrot który przychodzi ci z łatwością - co z tym DHCP powiesz mi jaki on ma związek z rozpoznawaniem subdomen/domen bo czytam już 4 informacje ale nic nie wspominaja :D:D więc może Ty pokazesz mi gdzie w związku z DHCP o tym jest napisane.

Czy ja powiedziałem ze DHCP ma stricte związek z rozpoznawaniem domen i subdomen ? Czytać posty uważnie i powoli. :D

Powiedziałem żeby sobie poczytać :D zawsze to można lepiej spożytkować czas niż wymyślać teorie wpływu zorzy polarnej na życie seksualne pingwinów.

Jeśli już ktoś chce mówic dokładnie to należy dodac tak: lepiej miec 10 tys domen na róznym IP niz 10 tys subdomen na tym samym IP, chociaz jestem przekonany ze jest to taka roznica jak miedzy procesorem 1,9 a 2,0 szczątkowa o ile jest.

500x62.gif

Jeśli już ktoś chce mówic dokładnie to należy dodac tak: lepiej miec 10 tys domen na róznym IP niz 10 tys subdomen na tym samym IP, chociaz jestem przekonany ze jest to taka roznica jak miedzy procesorem 1,9 a 2,0 szczątkowa o ile jest.

To gratuluje przekonania :D.

E-weblink ja proponuje pisać posty uważnie i powoli o to cytat

Wszukiwarki jak i przeglądarki nie rozponają domen od subomen. Sugeruje poczytac i zapoznac się o DHCP i DNS tym któzy opuszczali sieci na studiach.

Rozumiem że to nie jest wypowiedz w zwiazku z domenami i subdomenami - wg. mnie starasz sie sugerowac ze ktos nie wie o czym pisze bo opuszczal studia i w zwiazku z tym powinien poczytac o DHCP zanim sie wypowie na temat subdomen/domen.

Tak wiec ja Ci proponuje czytanie a nawet pisanie ze zrozumieniem, no chyba że sam zapominasz co napisałeś. Bo takie wlasnie odnosze wrazenie

A dziękuję dziękuję :D , nie mniej nadal czekam na obiecane tysiące subdomen w systemie, czy to też były wyimaginowane marzenia ?

Nadal twierdzę ze powinnieneś poczytac o DHCP i DNS tylko tym razem również o uzyskaniu od serwera adresu serwera DNS oraz o IP , ICMP , IPsec , NAT , IPX , NWLink , NetBEUI.

Nie zamierzam tłumaczyc łopatologicznie :D jaki to ma związek

500x62.gif

E-weblink z posta na post ośmieszasz się - może jeszcze powiesz żebym poczytał o IPV6 :)? protokołach itp.

Mam wrażenie że zrobiłeś pokaż zaawansowane ustawienia karty sieciowej i spisałeś ;) z niej te różne bajery o których nie masz pojęcia.

1. DHCP - służy do automatyczniej konfiguracji komputerów klienckich i przydzielania im IP - niema żadnego związku z subdomenami/domenami.

2. Serwer DNS - jest odpowiedzialny za tłumaczenie nazw przyjaznych dla człowieka na skomplikowane adresy IP które człowiekowi byloby trudniej zapamietac - inaczej mowiac Name Server czy serwer nazw. Pozatym kiedys na 1 IP było mozna miec 1 serwer wirtualny/adres, obecnie na 1 ip mozna miec kilka adresów /serwerów wirtualnych. Rozwiazaniem problematyki ilosci IP w przyszłości i juz czasem stosowany bedzie IPV6 wykluczajac powoli standard ipv4 który ma znacznie ograniczone ilosci IP wzgledem m2 ziemi.

3. NetBEUI jest wyłącznie protokołem transportu sieci LAN dla systemów operacyjnych Microsoft.

4. ICMP Internet Control Message Protocol, internetowy protokół komunikatów kontrolnych – protokół warstwy sieciowej OSI/DoD wykorzystywany w diagnostyce sieci oraz routingu. Pełni on przede wszystkim funkcję kontroli transmisji w sieci, ale ma też zastosowania, w których używany jest tylko on - ping oraz traceroute.

5. IPsec to zbiór protokołów służących implementacji bezpiecznych połączeń oraz wymiany kluczy kodowych pomiędzy komputerami

6. IP - IP (ang. Internet Protocol) to protokół komunikacyjny warstwy sieciowej modelu OSI (warstwy internet w modelu TCP/IP). Używany powszechnie w Internecie i sieciach lokalnych.

a wiesz dlaczego powstał IPV6 ?

7. NAT - to coś czym dysponują właśnie Twoje IP wewn z internetdsl bo masz tylko 1 publiczny IP a reszte z tzw. maskarady.

Więc przestań wykazywać się tutaj wiedzą na temat sieci - przypisywac związek bezpośredni rzeczy które wymieniłeś z rozpoznawaniem domen i ich subdomen bo to jest poprostu śmieszne a nawet żenujące.

Odsyłasz kogos do ksiazek a piszesz rzeczy o których nie masz pojecia.

Wiesz kwestia 1000 subdomen to zaden problem - wiec nie w moich marzeniach.

Mnie poprostu przeraza i zaskakuje fakt iż osoba która chciałaby pokazać iż ma doświadczenie w sieciach internetowych odsyla inne do ksiazek a sama pisze takie bzdury.

Nie mowiac juz o bzdurze jaka jest rownosc mocy linkow z 10 tys subdomen a 10 tys domen roznych uzytkownikow.

Moze poprostu przestan sie osmieszac bo zaraz doszukasz sie zwiazku w problematyce rozpoznawania domen/subdomen i zacznie walic nowymi protokołami.

To wszystko co wymieniłeś to jest poprostu śmiesze.

I jak mozesz to wytlumacz mi to łopatologicznie jaki to ma zwiazek z rozpoznawaniem domen/subdomen - bo ktoś z nas faktycznie powinien poczytać zanim napisze.

I ja staram ci sie pisac wskazówki a nie z Toba prowadzic filozofie odsylajac Ciebie do ksiazek. Wykazujac jedynie słąbe punkty nad którymi powinniście pracować w celu rozwoju. Za prawde powiadam ci :):) nie zawsze bede i nie wszystko ci wykazywał - bo ze sporej ilości bugów mam poprostu wymierne korzyści. Więc tylko ciesz się łataj i miej nadzieje że takich korzyści nie posiada więcej osób.

Heh Kulfik ;) kolega nie podpuszcza.

Kolega poprostu stracił kontrole nad tym co pisze jak i nad powerem systemu a stara sie jakos z tego co napisał wybrnąć.

Zadam więc kolejne pytanie - Jaki procent domen w systemie faktycznie emituje linki - tzn jaka jest ilość punktów w obiegu które nie maja pokrycia ?.

To oczywiście pytanie wzgledem tego czy system jest kontrolowany, moderowany czy jest tak samo jak w Linkorze.

Kolega Administrator systemu DHCP dostawał mase poprawek przez okres 1,5 msc lecz zawsze uznawał że owe błedy są nie możliwe, ze systemu nie mozna oszukać, testowany był miesiacami i nie tacy chcieli go oszukać :).

Co muszą czuć użytkownicy systemu posiadający skromne 10-50 K punktów wiedząc że są tacy co oszukują na 500 K :) od ponad 1,5 msc a te 70 tys botów pilnujacych ich punktów to mit.

Więc zapytam inaczej E-weblink czujesz ;)? - teoria czy prawda ? :)

Heh Kulfik :) kolega nie podpuszcza.

tzn w pierwszym poscie faktycznie chyba sie zagubil i nie potrzebnie ciagnal ten temat... ale w ostatnim poscie co wymienial netbui itp to wkreta byla imho

pozdr

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności