Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

no mam dostęp do naskowych danych pobieram liste sobie z panelu.

I rozbijam domeny tylko i wylacznie na tej bazie, wiec najpiew musze do bazy dać warunki jak regionalne funkcjonalne i dopiero moge rozbijac. Innej mozliwosci brak.

Tylko nic wspolnego z tym niema DNS ani DHCP.

To ze google rozbija regionalne i funkcjonalne jestem przekonany. Wiec mozna uznac ze wszystkie inne uznaje za aliasy, subdomeny np hfgjsgfs.home.pl ksjfjfskfjsjkf.kei.pl kjgskgjsg.az.pl

Wiec nic nie jest robione recznie, pobierane warunki takze są automatyczne za pomocą np. Azetu.

Dodam i co z tego - punktow mam zero zgadza sie - ale wyobrazasz sobie jak obecnie jest 5000 domen i nagle pojawia sie 50 tys ? subdomen czyli 10 razy tyle - user dający 3 K punktów ma 90% szans ze jego linki pojda w pobraniach tylko i wylacznie na te subdomeny czyli dostanie wartość zero. Dopiero user dajacy znaczna ilosc punktow moze byc pewny ze jego linki trafia takze na pozostale domeny. Chodzi o to ze dodajac losowe subdomeny sztucznie zawyzasz ilosc pobrań z czego znaczny procent nie wnosi nic.

Wyobraź sobie teraz sytuacje: 10 kont po 499 subdomen

subdomena robi pobranie - sprawdza czy w paczce są moje linki - jak są pobiera jeszcze raz az ich nie bedzie.

robi tak na 4999 subdomen - mam pewnosc ze nic nie wnoszace pobrania nie szkodza mi samemu bowiem w tych nic nie wartych pobraniach - paczkach nie znajduja sie moje linki wiec wyladuja na zaindeksowanych domenach. Tym o to sposobem dam 20 k a ktos da 500 K i uzyska mniejsza moc.

Nie mowiac juz o tym że system jak zrobi tak 30-100 userów zdechnie bo nie bedzie wstanie serwować linków w takiej ilości.

Czyli wysyla kazda zapytanie

https://e-weblink.com/connect.php?h=www.e-w...=0&v=1.4_f0

w zmiennej E wysylla subdomene - sprawdza czy w pobraniu sa linki wlasne jak nie to OK - na liczniku userow zwikesza sie ilosc pobrań, pelne zadowolenie ale okazuje się że ich linki nie są indeksowane.

Zapewne wielu zauwazylo ilosc pobran znacznie przekraczajaca mozliwosci systemu ;). to wlasnie wszelkie boty ktorych celem jest wyciagniecie domen linkowanych i anchorow z systemu, musza wyciagnac linki wiec nabijają pobrania które faktycznie są puste.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
no mam dostęp do naskowych danych pobieram liste sobie z panelu.

Przykro mi ale nic z tego, ciągle piszesz o ręcznym sprawdzaniu. Ponadto takie domeny funkcjonalne jak art.pl czy poznan.pl z naskiem nic wspólnego nie mają, poza delegacją, ale to wszystkie w .pl muszą mieć!

I rozbijam domeny tylko i wylacznie na tej bazie, wiec najpiew musze do bazy dać warunki jak regionalne funkcjonalne i dopiero moge rozbijac. Innej mozliwosci brak.

Czyli ręczna lista domen nadrzędnych! Po co się upierać ;)

Tylko nic wspolnego z tym niema DNS ani DHCP.

Wybacz, ale cytatami z wikipedii nie udowodniłeś swojej wiedzy na powyższy temat, więcej nie piszę bo się nie chcę kłócić o brak zrozumienia pisanego tekstu.

To ze google rozbija regionalne i funkcjonalne jestem przekonany.

Od samego początku to pisałem, więc po co dyskusja? Google ma problem z automatycznym tworzeniem listy domen funkcjonalnych, regionalnych itp.

Powtórzę jeszcze raz, żeby nie było nieporozumień:

ręcznie jest ustalana lista domen nadrzędnych (funkcjonalne, regionalne, "ważne" itp)

Tego typu domeny są nie tylko "naskowe".

I jeszcze raz zadam pytanie jak odróżniasz "domeny" od "subdomen" nie biorąc pod uwagę ręcznie tworzonej (lub ściąganej z home czy azetu) listy domen nadrzędnych?

Bo Google to robi! Tylko w sposób mało doskonały jeszcze!

Co do zerowych domen to niech się weblink tłumaczy, nie moja bajka :P

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Wyobraź sobie teraz sytuacje: 10 kont po 499 subdomen

subdomena robi pobranie - sprawdza czy w paczce są moje linki - jak są pobiera jeszcze raz az ich nie bedzie.

robi tak na 4999 subdomen - mam pewnosc ze nic nie wnoszace pobrania nie szkodza mi samemu bowiem w tych nic nie wartych pobraniach - paczkach nie znajduja sie moje linki wiec wyladuja na zaindeksowanych domenach. Tym o to sposobem dam 20 k a ktos da 500 K i uzyska mniejsza moc.

Nie mowiac juz o tym że system jak zrobi tak 30-100 userów zdechnie bo nie bedzie wstanie serwować linków w takiej ilości.

czy jest jakis/jaki kolwiek sens w tym ze domeny ktore maja site=0 pobieraja linki ? imho domeny dopoki nie maja chociaz site 1 nie powinny dostawac linkow...

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

WI777 mi zbedne definicje z WIKi wzgledem DHCP i DNS.

Powiem wiecej do rozpoznawania domen/subdomen nie widze koniecnzosci uzywania DNS czy DHCP wiec nie bardzo rozumiem zwiazek. Wskaz mi koniecznosc uzycia DNS wzgledem rozbicia adresu na jego elementy jak

subdomena/domena/folder/podstrona/

DNS sluzy do translacji adresów nazw na adresy IP. Krotko zwiezle i nie widze tutaj zadnego zwiazku.

Co dla Ciebie jest reczne ?

Dla mnie reczne to jest gdy

.szczecin.pl dodam do bazy z PALCA a nie pobiore automatycznie.

I wytlumaczylem ci juz jak analizuje widocznie ty tego nie mozesz zrozumiec i dla Ciebie to nie pojetne.

Recznie - to cos co robie recznie - rozumiesz czy nie ;)?

Automatycznie to pisze skrypt który pobiera koncowki takie jak

.szczecin.pl

.poznan.pl

.biz.pl

.com.pl

podczas rozbijania adresy

https://www.adres.adres.adres.addres.pl - sprawdzam czy

adres.pl miesci sie w ktoryms z warunkow w bazie - jezeli tak to wszystko co

adres.szczecin.pl jest domena

www.adres.szczecin.pl - domena

www.adres.adres.szczecin.pl subdomena

adres.adres.szczecin.pl - subdomena

Wiec w jaki sposob widzisz tutaj rozbijanie ręczne ?

Dla mnie ręczne to takie gdy taką liste domen regionalnych, funckjonalnych tworzyłbym recznie poprzez ich dopisywanie z palca.

I w zaden inny sposob nie rozbijam domen - to że ktoś zrobił sobie fhfhf.pl i sprzedaje aliasy to juz jego problem dla mnie sprzedaje subdomeny i nie uaktualniam takich adresow.

To tak jakbym dopisywal do bazy warunek home.pl az.pl uznajac ze wszystko przed to domeny.

Zapytam inaczej - wysylajac zapytanie o site do google za pomocą skryptu - sprawdzasz site recznie czy automatycznie ?, sprawdzajac PR, pozycje za pomoca skryptu robisz to ręcznie czy automatycznie.

To jest wlasnie odpowiedz na to czy rozpoznaje subdomeny recznie czy automatycznie.

Tutaj masz liste domen PL które po rozbiciu porownuje.

https://83.19.186.26/domeny.php

I wytlumaczylem ci juz jak analizuje widocznie ty tego nie mozesz zrozumiec i dla Ciebie to nie pojetne.

Nie czytasz ze zrozumieniem tego co piszę, prawdopodobnie nie chcesz, a to oznacza, że mnie lekceważysz. Mnie nie interesuje "tokowanie" więc się poddaję.

Jeśli piszę niezrozumiale to przepraszam.

WI777 czytam ze zrozumieniem

cytuje Ciebie

"Powtórzę jeszcze raz, żeby nie było nieporozumień:

ręcznie jest ustalana lista domen nadrzędnych (funkcjonalne, regionalne, "ważne" itp)

"

Ja ci odpowiedziałem - lista ta nie jest ustalana ręcznie. Poprostu dla mnie robione coś skryptem nazywam to robieniem automatycznym. Ty zapewne masz na myśli jakiś algorytm który uznaje iż subdomena jest domeną.

Choć i taki algorytm można byłoby napisać.

Więc być może problem leży w innym rozumowaniu automatycznie - ręcznie. Choć jak sądze dla większości coś robione za pomocą skryptu jest robieniem automatycznie.

Adder dodaje wpisy ręcznie czy automatycznie ?

Więc być może Ty nie starasz się czytać ze zrozumieniem bo ciągle piszesz że jest to sprawdzanie ręczne.

No ale zeby nie wchodzic w dyskusje poza tematem.

W poscie wyzej podalem liste - jaki problem wszystkie inne uznac za subdomeny-aliasy ? i do czego tutaj jest konieczny DHCP i DNS.

A żeby powrócić do sedna tematu.

A temat dotyczył czy 30 tys subdomen jest warte tyle samo co 30 tyś domen przy czym upiera się E-weblink i Xan (czyli to samo).

Drugi temat dotyczył ilości fake PR w systemie, 3 temat dotyczył ilości botów - czy istnieją czy to tylko mit i ile domen w systemie wcale nie wyswietla linków a dostaje punkty w dziesiątkach tysiecy - dlaczego tak sie dzieje skoro jest tyle botów kontrolnych.

Szooku tracę cierpliwość, ustalanie jakiejś listy ręcznie musi oznaczać niealgorytmiczność ;) Cz robisz to długopisem czy wstukujesz na klawiaturze komputera a może dyktujesz sekretarce to dalej będzię ręcznie

Eh to jednak sie nie zrozumiemy.

Ja nie wstukuje ;)!:P pobieram skryptem a to jest dla mnie automatycznie. I robienie czegos bez algorytmu nie oznacza robienia ręcznego. To tak jakbyś pobral liste kodów miast z jakiejs bazy i przypisywal je za pomoca skryptu do poszczegolnych miast - dla mnie to jest przypisywanie automatycznie, dla Ciebie reczne.

Więc nalezy uznac ze Adder dodaje ręcznie wpisy do katalogów wg. Twojego toku myslenia a sprawdzarki PR i site także robią to recznie.

Idąc dalej oznaczałoby że google zlicza linki ręcznie bo gdzieś ktoś kiedyś musiał zdefiniować że link jest w <a href itp.

Tak samo tutaj lista domen jest definiowana a ich rozbicie rozpoznanie jest juz automatyczne.

Lecz zeby nie oftopować już kwestii recznie/automatycznie - bo mysle ze userzy potrafia rozpoznac ręcznie./automatycznie powróćmy do sedna tematu.

Czyli co z tymi botami i lewymi punktami. Dlaczego jak tak mocno xann/weblink wypowiadał sie w sprawie DHCP :) tak od 20 postów nawet nie wspomniał o tym zjawisku - czyli masowym oszukiwaniu i nie wykrywaniu tego botami.

Skoro masz ignora to skad wiesz co pisze ;) i co ma do odpowiedzi prywata wzgledem faktu dlaczego boty nie wykrywaja i nie wykrywaly nigdy cloackingu.

Wchodzisz na jakies prywaty które wierz mi mnie nie interesują czy ty masz ignora czy nie. Ja :P poprostu zadaje pytanie na które Ty unikasz odpowiedzi zasłaniając się jakimiś prywatnymi podjazdami. O ile ja sie moge z tego pośmiać to nie sądze by userzy systemu mając swiadomośc że setka innych ma punkty za free się z tego posmiali. Raczej chcieliby dostawac linki za to co dają :). A ty zamiast rzeczowo odpowiedzieć - boty chodza ;) nikt nie oszukuje - nie mozna oszukać systemu wymyslasz jakies oftopy. Skoro przez 30 postów potrafiłeś dyskutować o DHCP to może zrobisz łaske ;) i uraczysz tą jeszcze 1 odpowiedzią.

Lecz nie na ręke Ci jest odpowiedzieć - że boty to mit bądź że systemu nie mozna oszukać bo doskonale sobie zdajesz sprawe jak system i admini systemu nie mają kontroli nad Tym - no może od wczortaj przelatują ręcznie domeny. Lecz do tej pory system mozna bylo oszukiwać jak się chce i ile się chce.

Takie pytanie zapewne zadaje sobie setka userów która dodała domeny - wiec zapewne ta odpowiedz dla nich takze bedzie interesująca a to czy masz ignora czy nie jest mało wnoszące do odpowiedzi - ja akurat z tego powodu nie płacze ;). Ale bardzo chciałbym poznac zdanie wlasciciela systemu na temat kontroli nad systemem - szczeg. ze gdy sie chwali to odpowiada pierwszy - jak sie neguje to kuli ogon i udaje ze nie widzi pytań. To może ktoś bez ignora ci zada to pytanie - JAKI PROCENT DOMEN POSIADA PUNKTY MIMO ŻE NIE EMITUJE LINKÓW :)

Pomijając samą dyskusję to miło byłoby zobaczyć reakcję twórców na zarzuty o oszukiwane domeny. Nie rozumiem dlaczego nie wyciągnąć z tego wniosków.

Zostało udowodnione, że takie domeny są i pokazano nawet w jaki sposób są oszukiwane. Pomijając PR, z którym faktycznie może być problem to cała reszta jest możliwa. Proszę zatem o reakcję.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Pomijając samą dyskusję to miło byłoby zobaczyć reakcję twórców na zarzuty o oszukiwane domeny. Nie rozumiem dlaczego nie wyciągnąć z tego wniosków.

Przedstaw zarzut bo go nie zauważyłem.

Nie twierdzimy ze system jest idealny a wszelkie przypadki zgłaszane przez użytkoników są rozpatrywane.

Więc Fobi podaj przykład jak jest oszukiwany system tylko żetelny nie z sufitu.

Marketing internetowy dla firm

No przecież Szook napisał
JAKI PROCENT DOMEN POSIADA PUNKTY MIMO ŻE NIE EMITUJE LINKÓW

Żaden ;)

a ta domena pokazana przez szooka ktora nie wyswietlala linkow ?

tak to szlo ?

https://www.linksave.org/

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności