Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tak 5/10 czytam ten temat i pomijajac już to co szook ze szczegółami pisze - to przecież chyba przecież szook nie ma na 1 koncie - 1 fake/oszukanego czy coś. Bo potem zarządzenie tym by było bardzo kłopotliwe.

Pozatym teraz gdy jedna domena daje mniej pkt. to wszystko się kumuluje i chcąc mieć no już znaczącą ilośc pkt. trzeba mieć kilkadziesiąt powiedzmy takich faków - i nie wierze ze komuś bedzie sie chcialo kazdy fak - inne konto.

To przeciez po wykryciu takiego faka - czy to recznie czy to jakoś z automatu - można przeciez całe konto banować i domeny. + powiązania do innych kont, logowania z tego samego IP itp. Wiem ze są zmienne - ale przy zarzadzaniu tyloma kontami czesto mozna by bylo wpaść majac to samo IP.

Ja bym bezwzględnie banował - i może trochę by to uspokoilo zapędy osob chcacych oszukać.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

MMarek to tak jakbym oszukiwal google.

Uzywam systemy tak jak ty czy inni - poporstu kazdy w inny sposob.

TO tak jakby np. wiedzial ze w systemie xxx lepiej dać 123 punkty niż 127 i analizowac to z pkt oszukiwania bo sie nie podzieliłem która wartość jest lepsza.

Ja MMarek poprostu uzywam systemu w taki sposob by przynosil mi jak najwieksze korzyści - co jest ooczywiste. Każdy user uzywa systemu w celu by przynosil jak najwiecej korzysci. Ja widzisz bardzo duzo pisalem o mozliwosciac oszukiwania a że nie wiele dotarło - choć 50% poprawek zostało wprowadzone to poprostu uzywam 50% nie wprowadzonych do swoich celów.

Tak samo mozna by mowic ze oszukuje usera XXX ktory sie pozycjonuje w google i nie uzywa systemów - on tez powie ze oszukuje bo uzywam systemu a on nie. Tak wiec ja poprostu uzywam systemu w sposob mi znany, wg zalozen wlasnych jak i kazdy user.

User A ma taki myk, user B i C maja jeszcze inne - nie rozdawanie tych informacji publicznie nie jest oszukiwaniem. Zadaniem adminów jest pilnowanie stabilnosci systemu, tak samo jak zadaniem adminow pracujacych w wyszukiwarkach pilnowanie by pozycjonerzy mieli jak najmniejsza skuteczność.

I albo moglem sie godzic na to że inni beda tak robic :), badz moje linki beda lądowały w pobraniach na zbanowane domeny albo zacząc robic tak samemu. Czemu mam tracić ? bo admini sobie nie radzą.

Powiem tak - niemam zadnych a to zadnych wyrzutów ze oszukuje weblinka ;) na punkty wiedząc że admini weblinka bazowali na tym samym wzgledem innych systemów np. cloacking LINKOR - kij ma 2 końce ;)

Więc mmarek rozumiem Ciebie - lecz wykorzystywane błedy służą jedynie osiagnieciu wyzszej skutecznosci a nie osobistym checia oszukiwania poszczeg. usera. No i co najwazniejsze - jak napisalem wyzej - robie tak bo skoro robili to inni wzgledem innych systemów to czemu nie robić wzgledem tego ?.

Ptaq w odpowiedzi:

Najpierw admini musza sie uporac z odnajdywaniem takich domen, zarzadzanie kontami nowymi jest bardzo proste, zakladanie ich dodawanie domen. Powiazanie bardzo trudne. No nie mowiac juz o tym że owe boty sobie z tym nie radza - (radziłyby gdyby chodziły) - ale skoro jest łatwo powiązać to zapewne admini znajdą szybko konta jednego wlasciciela.

Choć musieliby po analizować konta zakladane przed miesiącem. No i oczywiscie zmienić sposób zakładania nowych kont.

nic tak nie wk**** jak filozofia kalego niestety ......

i EOT w kwesti dymania userów

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

mmarek to zalezy czy wlasciciel o tym wie ;) i zobacz przyklad

Jest sobie sklep spożywczy. Właściciel tego sklepu zaopatruje się w mięso u trzech dostawców. Jeden z nich do mięsa wstrzykuje wodę - 1litr na 1 kg. Kto jest oszustem? Dostawca czy właściciel?

I teraz ten wlasciciel prowadzi hurttownie kosmetyczna ktora do plynu dolewa 50% wody i jest dostawca do innego sklepu i robi to samo ;)? tylko juz w innym miejscu ?.

Wiec wlasnie - skoro ow wlasciciel sklepu sam tak robił to nie powinien miec pretensji że robi się teraz tak u niego.

Ty podchodzisz z punkty USERA ja z pkt systemu - robie tak by moje punkty dawaly mi jak najwiecej, wlasciciel systemu tak robi, kazdy user tak robi.

Ja wykorzystuje słabe punkty systemu, inni także. Tego czy innego systemu co za roznica ?

Tam mozna a tutaj już nie ? - czyli tam niech sobie oszukują :) bo nie oszukują mnie i tam to nawet ja sobie moge pooszukiwac ;)? ale juz u mnie to nie mozna. Ja wykorzystujac te bugi mam pelna swiadomosc ze nie ja jedyny ! a jest ich troszke - wiec oszukuje czy poprzez ich wykorzystywanie zmniejszam straty :)? z tytulu tego ze inni to robią.

Pozycjonujac oszukujesz innych ? czy dostosowujesz sie do realiów ze coraz wiecej osob pozycjonuje i chcac byc wysoko tez musisz to czynić. Wiec pozycjonujesz by osiagnac korzyści - a w takim razie pozycjonujac sie systemem tez podchodzisz do tego tak że oszukujesz 10000 ludzi ktorzy sie nie pozycjonuja czy uwazasz ze maja pecha. Czyli tam gdzie ty oszukujesz OK - jak ciebie juz nie OK ?. Oczywiscie tutaj system tam wyszukiwarka i słowa oszukujesz uzylem tylko dlatego ze ty to nazywasz oszukiwaniem a rozdzielasz to tylko na moment kiedy ty oszukujesz jakis system a kiedy ktos inny (system wyszukiwawczy/linkowania tez system tez ma userow ktorych ktos oszukuje).

Stad zapewne powiesz ja pozycjonuje, a ja powiem a ja wykorzystuje znane mi techniki do zwiekszenia ilosci posiadanych punktów a ty do zwiekszenia posiadanej pozycji.

mmarek czym wg. Ciebie w takim razie się różni.

Pyt. 1 Pozycjonujesz ?

Pyt. 2. Czy wyszykiwarka to jakiś rodzaj systemu - np. system wyszukiwawczy

Pyt. 3. Czy pozycjonująć robisz wszystko by być wyzej niż inni ?

Jak tak to wg. Twojego rozumowania także oszukujesz innych użytkowników wyszukiwarki jak i tych webmasterów którzy sie nie pozycjonują; Dlaczego ? bo uzywasz technik których celem jest sztuczne zawyzenie rankignu.

Dla mnie to jest OK - poprostu pozycjonowanie i dla Ciebie także.

MMAREK i jak przyznasz ze kazda forma wykorzystuwania luk jest oszukiwaniem to i ja powiem ze oszukuje ;). Lecz Twój poglad wynika tylko i wylacznie z tego żę ja wykorzystujac luki systemu obnizam twoja wartość a gdy ty wykorzystujesz luki systemu wyszukiwawczego obnizasz wartosc innych stron - obnizasz poprzez zawyzanie sztucznie wartości.

Więc dlaczego niby wykorzystywanie luk w systemie ma być oszukiwaniem ?

Czy używanie Addera jest oszukiwaniem ? - też powinno bo robi się coś czego często nie akceptuja wlasciciele katalogów, for, precli.

Wiec zadam konkretne - pytanie czy wykorzystywanie luk systemu jest dla Ciebie oszukiwaniem, bez roznicy czy te luuki dotyczą systemu wyszukiwawczego czy systemu linkującego - userów systemu, webmasterów, czy innych userów uzywajacych poszczeg. narzedzia.

Xann ja rozumiem że gdy wywleka sie bugi weblinka to jedyny argument to napisac ze ktos pisze by pisać.

Zresztą w sumie co masz napisać że oszukiwanie systemu jest BE ? chyba by ci nie wypadało pisać że to jest ochydne :).

MMAREK i ja oczywiscie sie nie usprawiedliwiam - ale skoro wykorzystuje luki systemu ktory ma na celu wykorzystać luki innego systemu to wybacz bym sie usprawiedliwiał.

O ja pie^&%dolę! Szooku!

Jak tak to wg. Twojego rozumowania także oszukujesz innych użytkowników wyszukiwarki jak i tych webmasterów którzy sie nie pozycjonują; Dlaczego ? bo uzywasz technik których celem jest sztuczne zawyzenie rankignu.

A może to google oszukuje, bo podstawia ludkom takie wyniki, jakie podobają się inżynierom googla?

Ty zabierasz mi punkty w systemie. Pośrednio co prawda, ale to robisz. I już.

Nie twierdzę, że admini są bez winy, ale to nie upoważnia do tego by dymać innych i mówić, że się nie dyma.

mmarku ale czy to google czy kazdy inny rodzaj systemu.

Uzytkownik addera w takim razie takze oszukuje. Bo przeciez tworca precla, katalogu nie stworzyl go w celu dodawania adderem tylko recznie. Wiec jezeli uzywasz addera to wykorzystujesz luki, jezeli uzywasz systemu to wykorzystujesz luki,

Wiec skoro piszesz ze to google oszukuje to w takim razie nie ja oszukuje tylko system oszukuje bo na to pozwala i to inzynierowie weblinka ;) decyduja że dostaje tyle i tyle punktów. To wzgledem tego ze napisales ze moze google oszukuje bo daje takie a nie inne wyniki.

Podsumowujac: kazdy oszukuje, kazdy w innym miejscu, uzywajac systemu chcesz oszukac wyszukiwarke i innych userow, oszukujac system chcesz zwikeszyc swoja moc obnizajac moc innym, uzywajac addera oszukujesz wlascicieli preclow i tak w kolo.

To tylko zalezy od tego kiedy i ktory system postanawiamy oszukiwać.

Oczywiście wzgledem systemów rozumiem Ciebie, masz prawo tak sądzić jednak usprawiedliwianie siebie że Ty nie oszukujesz innych uzytkowników google bo to inzynierowie google decyduja o wynikach powinienes potraktowac ze ja takze nie oszukuje Ciebie bo to nie ja decyduje ile posiadam punktów i czy słusznie.

Piszesz ze to nie usprawiedliwia by dymac innych i mowic ze sie nie dyma. Wiec przestan pozycjonować ;) i nie usprawiedliwiaj sie tym ze tak dziala Google a Ty tylko wykorzystujesz ich luki.

Ja tak samo tylko wykorzystuje luki - nie inaczej.

A co najwazniejsze ja potrafie o tym napisać - że wykorzystuje LUKI systemu xxx, systemu YYY, ale pomyśl - nie posiadam systemu, to mi jeszcze wypada. A co powiedzieć o tym jak ktoś posiada system, w tym samym czasie dyma inny system, jeszcze postanawia pisać o nim negatywnie, na koniec ludzi którzy znaja luki jego systemu nazywać oszustami. To dopiero mentalność :)

Przechodząc w nocy obok sklepu zauważyłem, że jest otwarty i nikogo nie ma w środku. Wszedłem więc sobie do środka i co nieco wyniosłem. Nie uważam się jednak za złodzieja, gdyż to właściciel zapomniał go zamknąć, czym przywiódł mnie na pokuszenie. Jestem więc właściwie ofiarą jego roztargnienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności