Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

mmarek najeżdżasz na szooka a powinieneś najeżdżać na właścicieli systemu... Jestem przekonany iż szook o tych błędach mówił i to niejednokrotnie właścicielom/adminom a że go nie słuchają to też bym się wkurzył i zaczął z tych błędów korzystać żeby zwrócić uwagę adminom co bagatelizowali... Pomyśl trochę a nie plujesz się z byle okazji bo akurat szook o tym napisał i uprzedził grzecznie....

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

O jej GTW się kluci.

Moim zdaniem Szook dobrze mówi o tym oszukiwaniu systemu. Każdy z pozycjonerów to robi, oszukuje system. Teraz rozgraniczacie ze G można oszukiwać, bo właściciele nieznani osobiście i do tego obrzydliwie bogaci. PiS zrobi z nimi już porządek.

Co do wytykanie błędów systemu to chyba dobrze robi i eweb powinien być wdzięczny choć trochę za darmowe konsultacje, a ze na forum to robi to inna bajka już.

Dziwi mnie tez ze Pan Kubis się nie wypowiada nic w temacie. Może przeszedł na ciemna stronę mocy.

P.S

Mmarek

Na drugi dzień pójdziesz do właściciela i mu powiesz panie zamykaj sklep, czy nie??

Szook mówi chyba jest dziura latajcie ja, a eweb mówi ze niema dziury wiec, o co chodzi. Jak nie ma to nie ma. Drzwi zamknięte oranżady nie można ze sklepu wynieść, a może się mylę?

@CzachaPL sęk w tym ze to tylko Szooku wynosi tą orenżade ze sklepu. Czy kto kolwiek oprucz niego znalazł jakąś lukę ? Jeżeli jaki kolwiek uzer zgłosi się ze oszukuje system od 2 mc, winny zostaną mu odpuszczone i zostanie nagrodzony bonusem.

Warunek pokaże tu na PIO jak oszukiwał system

Marketing internetowy dla firm

MMarek ma troche racji, owszem luki pozwalaja oszukiwać - lecz poporstu chodzi mi o fakt że czy to system, czy to wyszukiwarkę, czy wlascicieli precli przez dodawarki - każdy wykorzystuje luke.

Wiec MMAREK pisząc o sklepiej - to znaczy ze znajac iz google reaguje na linki i sztucznie zawyzajac ich ilosc oszukujesz czy nie oszukujesz - bo dla mnie niczym sie nie rozni wykorzystywanie luki w systemie a luki w wyszukiwarce.

Co do tego ze pisze na forum - swojego czasu wzgledem LINKORNA - napisalem na forum po kilku godzinach od wykrycia bugu - admin mowil ze niema - choc dzis przyznac musze zareagował na poprawki expresowo - co wtedy wydawalo mi sie brakiem reakcji - oczekiwanie kilka godzin.

Wiele bugów ujawniłem dużo wczesniej adminą e-weblinka - jak pisałem po długim okresie ale są poprawki.

Mmarek i nie uzywam bugów bo mi tak bardzo zalezy na tych kilku punktach bo jakbym chcial to uzywalbym tego od poczatku i siedział cicho - uzywanie bugow powoduje ich naprawianie bo monitowanie o nich nic nie dało.

Bug z klasami i wykrywaniem stron w systemie został tylko i wyłącznie naprawiony po tym jak przeskanowałem domeny - skanowanie domen to właśnie jeden z celi które miały wymusić naprawienie tego błedu.

Bug z odwolaniem sie po domenie - zreszta admini weblinka rownie krytycznie wypowiadali sie wzgledem tego buga co do systemu LINKORN - lecz gdy ja zglosilem iz ta sama sytuacja jest w weblinku to dopiero jak pewnej nocy gdy powiedziałem że skoro nie rozumieja znaczenia tego buga to pokaze jego działanie - wtedy doszli że nalezy go poprawić.

Rożnica wlasnie pomiedzy LINKORN a WEBLINK jest taka że w przypadku LINKORN bardzo krotko czekałem na reakcje admina (kilka godzin) i napisałem o formie buga a wypadku Weblinka ponad miesiąc od informacji.

Więc Mmarek gdybym chcial oszukiwac to po 1. nie wiedzialbys o tym, po drugie nie pisałbym ja, po 3 nie pokazal nawet domeny bo kazdy 40 K punktow warte. po 5 admini nigdy by na to nie wpadli w przekonaniu takim jakim zyli gdy zglaszalem bugi - czyli Nie to nie mozliwe naszego systemu nie mozna oszukać - testowali go tacy ludzie że ho ho - więc zero reakcji. Ostatnia poprawka wynikała właśnie tylko i wyłącznie z agresywnego już zapodania bugów na PIO.

XANN problem jest inny - jak możesz pisać że wynosze - czy jesteś lepszy przez fakt iż nie robisz cloackingu we własnym systemie ? a robiłeś cloacking na LINKORZE ? w czym ? tylko tym że tam tracili userzy innego systemu.

A co do dziur - 1 post o e-weblinku. Oczywiście nie znałem wtedy faktu że :rolleyes: te znane dziury nie zostały załatane - bo dostałem info że po wkryciu zanim jeszcze system wystartował zostały naprawione.

System działa na podobnej zasadzie, jak jego znani poprzednicy, przy czym zostały załatane są wszystkie znane „dziury”.

Jak widać mineły 4 miesiace a dopiero zostały załatane.

Ważąną uwagą jest to ze nie moża edytowac pliku instalacyjnego , gdyż nie przejdzie wówczas autoryzacji, duża wagę położyliśmy na znany wiekszości cloaking znanego systemu,

2 mity ! - plik mozna edytować i przejdzie autoryzacje.

A teraz moje 1 zgloszenie na temat klasy i modyfikacji które zostały wprowadzone po 4 msc

Witam,

nie było mnie 2 dni mozna powiedzieć w sieci.

fajnie że powstała nowa alternatywa - czyli nowy system.

Wstępnie przeanalizowałem instalacje/system i sposób emisji linków.

Jako osoba nie uzywająca systemów mam pytanie do twórcy.

Z uwagi iż zauważyłem pewne rozwiązanie moje pytanie brzmi.

Czy administracja systemu może zrobić plik config w którym będzie użytkownik definiował sobie takie rzeczy jak

poziom/pion

nazwa klasy linków.i czy system sam rozpoznaje kodowanie typu 1250, utf8, 8859-2 przy linkach z PL znaczkami bowiem tego jeszcze nie sprawdziłem.

W obecnej chwili ta sama klasa pozwala po przeleceniu stron spiderem wykrycie stron emitujących linki co nie jest raczej wskazane.

Zauważyłem że można to zrobić z poziomu skryptu - problem jednak taki że plik jest zabezpieczony na edycje. (choć mógłbym to ominąć) chodzi raczej o typowego webmastera który na szybko chciałby znaleźć tego typu rozwiązanie.

W odpowiedzi padło:

Uwaga Pana Szooka jest trafna szkoda ze wcześniej do nas nie dotarła była by uwzględniona teraz przejdze do notatnika gdzie się uzbierają informacje na upgrate instalki zeby nie trzeba było co tydzień robic upgrate a jednie w krytycznych przypadkach.

Widać :) teraz gdy po wielu miesiacach oczekiwania postanowiłem opisywać BUGI ;) grupka się wspierająca nagle uznaje że owe bugi nie istniały, że nie istnieją ITP.

A takich błedów jest więcej tylko że mój audyt już się zakończył - teraz sobie pouzywam z kilkoma osobami zeby miec profity. I czy to dla kogos oszukiwanie czy nie to juz nie moj problem tylko adminów.

Szook po co się bawić w oszukiwanie pośredników typu systemy czy serpy google :rolleyes:. Poświęć energię na oszukiwanie np. adsense czy innego systemu ppc. Bezpośredni strumień $$$, a sumienie czyste bo to przeciez nie Twoja wina, że reklamodawcy tracą, tylko wina adminów adwords, że się poprawnie nie zabezpieczą :).

@CzachaPL sęk w tym ze to tylko Szooku wynosi tą orenżade ze sklepu. Czy kto kolwiek oprucz niego znalazł jakąś lukę ? Jeżeli jaki kolwiek uzer zgłosi się ze oszukuje system od 2 mc, winny zostaną mu odpuszczone i zostanie nagrodzony bonusem.

Tylko "Szooku" o tym pisze... To jest mała różnica...

Czy kto kolwiek oprucz niego znalazł jakąś lukę ? Jeżeli jaki kolwiek uzer zgłosi się ze oszukuje system od 2 mc, winny zostaną mu odpuszczone i zostanie nagrodzony bonusem.

Jeśli nawet ktoś znalazł poza szookiem i wykorzystuje to skutecznie to raczej nie powie wam jak to robi jedynie za mały bonus i odpuszczenie winy :rolleyes:

P.S apeluję do modów o wyczyszczenie trochę tematu, bo niektóre postu mocno odbiegają od tematu związanego z system.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Xann to dawaj BONUS hahahah :)

Jak oszukiwalem proste cloacking na IP bota.

Wiec jak publicznie powiedziales ze bedzie BONUS i winy zostana odpuszczone to już mi tutaj winy odpuszczac ;) i dawać bonus :rolleyes:

Bo ja publicznie pokazalem adres domeny i sposob oszukiwania ;) wiec zgodnie z propozycją.

Dobra aleście zrobili offtopa na tema moralności...

Śledzę ten wątek i mam wrażenie, że jedyną rzeczą jaką szook chce osiągnąć jest szybsza reakcja adminów na wykryte błędy.....

swego czasu wykrył dziurę w linkornie - została naprawiona i Szook temu systemowi już odpuścił.... myślę że z weblinkiem bedzie podobnie...

chyba że rzeczywiście w grę wchodzą jakieś osobiste zagrywki..

Tak czy inaczej nie zmieniajcie tematu o weblinku na temat o moralności i definiowaniu co jest oszustwem a co nie ....

Śledzę ten wątek i mam wrażenie, że jedyną rzeczą jaką szook chce osiągnąć jest szybsza reakcja adminów na wykryte błędy.....

swego czasu wykrył dziurę w linkornie - została naprawiona i Szook temu systemowi już odpuścił.... myślę że z weblinkiem bedzie podobnie...

no to chyba dobrze, że są jeszcze tacy ludzie co powiadamiają o błędach, równie dobrze szook mógłby nic nie mówić i dalej nabijać sobie punkty w ten sposób czy inny

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

dokladnie szkoda tutaj mowic o moralnosci oszukiwaniu poszczeg. systemow bo to nic nie wnosi - cos ala dyskusje co jest spamem a co nim nie jest i kto kiedy spamuje a kiedy juz nie.

Pozycjonowanie same w sobie jest zabiegiem polegajacym na oszukiwaniu algorytmów.

Sir NIMEK dzis moge spokojnie powiedziec ze moglem nawet LINKORNA delikatniej potraktowac bo czas reakcji na bledy byl znacznie szybszy i zapewne gdyby P.K zareagowal bez komentowania pewnikiem bym odpuscil szybciej. Jeden plus poprawka wyszla w 24 H, minus WEBLINKA - w 4 msc.

A ja zadalbym inne pytanie;

Czy wiedzac jako user ze wykryty zostal krytyczny blad - wolalbys dostac poprawke po tygodniu jak zostal on wykryty od nowej instalacji czy czekac 4 msc zeby userzy sie nie pluli ze musza wgrywac na nowo.

Ja jako admin wolałbym napisac ze zostal wykryty krytyczny blad A,B i zaleca sie wgranie nowej wersji.

Badz zostal wykryty blad A,B ktory nie jest krytyczny i mozna sciagnac poprawke lecz nie jest to konieczne do czasu wyjscia ostatecznej poprawki.

Userzy tutaj nie mieli wyboru - dostac poprawke czasową i zainstalowac jak im sie chce, badz nie instalowac.

Co do tego ze ja tylko oszukuje - e nie sadze. Ja to tylko testowo zrobilem ! Zreszta mowilem admina ze bede oszukiwal system w celu wykrycia bugow i dziur w botach.

Jedną z podstawowych dziur ktore wykrylem w bocie bylo zakomentowanie czesci kodu z linkami <!-- linki z czym jak sie okazalo bot sobie nie radzil. Moze dzis juz sobie radzi. Tak czy tak informowalem o wielu bugach wykrywania oszukiwania. Dzis znam kolejnych kilka i jeden krytyczny - poprostu szkoda zglaszać bo to wiąze sie tylko z masowym atakiem na osobe która smiala wytknac błedy.

Drugim ktory nie doczekal sie poprawki bylo DDOS na pobieranie linków - zabezpieczenie tego bez koniecznosci ingerencji userów trwałoby 5 min - napisanie kody pobierajacego IP serwera odwolujacego sie po linki a nie wysylanie ich w zmiennej czyli informacja wykonana po stronie usera - powinna zostac wykonana po stronie systemu wymiany. Sprawny DDOS bez pisania jak wylozylby system na wiele dni. Zreszta testy tego ataku byly nie raz odczuwalne jako formy testów - i nawet to nie byla forma ataku.

Co by bylo gdyby jakis warezowiec dorwal to ? - system by sie wylozyl na tydzien, dwa a moze nawet nie byloby wiadomo dlaczego sie wyklada a brak emisji linkow powodowalby spadki, skoki itp.

Ja sobie zdaje sprawe że jak wypowiadałem sie pozytywnie na temat weblinka to napewno jestem wspolwlascicielem, jak negatywnie to wymyslam. Choc prawde mowiac to juz nie raz slyszalem ktorego to systemu nie jestem wlascicielem - chyba nawet Linkme mi płacił :rolleyes:.

Tylko nie rozumiem dlaczego mialbym wypowiadac sie tylko pozytywnie a mial zakaz mowienia źle.

To tylko moje opinie i skoro bledow niet, oszukiwac niet - to co sie przejmować :). Nikt nic nie oszukuje.

A co do FAKE PR tych domen. Logicznym jest że gdy nastepuje update PR widac tez linki - mało ale zawsze jakieś

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...aw365%2einfo%2f

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...in365%2einfo%2f

Tutaj google nie pokazuje nawet sztuki LINKA ! a gdyby nastapil update PR dla tej domeny pokazalby choc 5 linków.

Nie chce liczyc 800 domen x PR 5 = 800 domen x 5 K = 4 mln punktów za sam PR x 0,500 za kazda domene powyzej PR 0 = 400 tys razem okolo 8 mln 400 tys punktów za sam PR.

Oczywiście mysle ze userzy sa swiadomi ze cache moze byc OK, ale nikt mi nie powie ze aktualizacja do PR 5 poszla bez aktualizacji linkow ;). Tylko oczywiscie admini weblinka nie widza w tym fejka.

Xann - ddos, cloacking, klasy.

Tutaj domena która miala update linków a PR tylko ten nowy czyli zamiast szarego paska/bialy

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=li...2k7.com&lr=

Tutaj domena z PR 5 - linkow zero. DLa mnie to oczywisty fake PR.

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...in365%2einfo%2f

Tyle że żaden błąd nie został zaklasyfikowany przez nas jako krytyczny, system działa nawet z nimi( a jak wiecie wkrótce nowa wersja weblinka, jak i instalatora ), a strony użytkowników są ciągle bezpieczne - dlatego też wszystkie błędy są notowane i większość pewnie będzie rozwiązana w nowej wersji.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności