Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

yavaho, klasa została zdjęta ze względu na bojaźń użytkowników o swoje strony w systemie, ale jej jedynym celem była reklama systemu.

Tzn. ktoś widzi rotacyjne linki na stronie, sprawdza sobie w źródle i wie że ma iść do weblinka :)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

MMP myslałem ze ;) jestes bardziej rozgarniety ;).

Klasa o czym dobrze wiesz nie została stworzona w celu reklamowym ! a wylacznie w celu by bot weblinka mogl rozpoznac czy na stronie znajduja sie linki systemowe co umozliwialo przy okazji kazdemu innemu sprawdzenia czy sie znajdują.

Z uwagi iż klasa zostala zdjeta bot podsyla teraz testowe linki do folderu z linkami by porownac ciag znaków,

Tyle ze to zadne rozwiazanie na cloacking. Bo usera i botowi weblinka mozna pozwolic na emisje tego co chce co nie oznacza ze googlebot to dostanie.

MMP ;) Ty wierzysz w to co piszesz ? - ktoś sobie odswieza 2 razy strony w celu sprawdzenia czy sa rotacyjne linki jak tak to sprawdza w kodzie zeby wiedziec jaki to system i leci do weblinka.

To takie lekkie mijanie sie z faktami.

EE dobra szkoda czasu na tą żenade. Dla mnie eot w wątku całkowicie bo co post grupy adoracyjnej jak czytam te bzdury to mnie ta adoracja i matactwo o efekt wymiotny doprowadza.

Kant na kancie golym okiem - lecz cos na zasadzie pluniesz to powiedza ze to deszcz pada.

ps. grupko adoracyjne teraz mozecie na luzie propagowac swoje teorie i tłumaczenia :) jak i nowe formy zaprzeczen, afer i wymysłów. Ja sobie w zaciszu popracuje i posmieje sie jak dymacie userów.

WIELKI EOT :) w temacie - mata luzata w kiwaniu ! ja mam co robic niz udowadniac admina systemu ze czarne jest czarne.

To ja moze napisze o tych domenach PR5 ktorych uczepil sie szook

Wiec te domeny wedlug mnie to nie fake PR ale zrobione zostaly za pomoca 1 domeny PR7 (i podstron z tej domeny) a w skutek linkowania pomiedzy tymi domenami zostal uzyskany PR5 - to czy one sa tyle warte obecnie to nie wiem ale wedlug mnie bedzie spadek do PR4 minimum bo ogolnie beda spadki PR. (zeby zobaczyc jak zostaly one zrobione trzeba patrzec w linki z google bardzo dobrze wowczas widac jak to sie udalo) bo w yahoo tego sie nie zobaczy (chyba ze cos sie zmienilo).

Naliczanie punktow za PR uwazam za dobry pomysl o ile ten PR jest prawdziwy a proby oszukiwania sa bardzo szybko wykrywane wowczas mozna zaproponowac wiecej punktow za PR4+

system dziala poprawnie niedawno widzialem ze na kopiach dmozow i wiki byly linki z systemu mimo ze sa zbanowane przez google i mam nadzieje ze to juz nie ma miejsca bo w ten sposob to w BL na nowej domenie (dla yahoo) wedlug linkvendora to widze 30 kopii dmozow na domenach .info

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Klasa o czym dobrze wiesz nie została stworzona w celu reklamowym ! a wylacznie w celu by bot weblinka mogl rozpoznac czy na stronie znajduja sie linki systemowe co umozliwialo przy okazji kazdemu innemu sprawdzenia czy sie znajdują.

Z uwagi iż klasa zostala zdjeta bot podsyla teraz testowe linki do folderu z linkami by porownac ciag znaków,

Tyle ze to zadne rozwiazanie na cloacking. Bo usera i botowi weblinka mozna pozwolic na emisje tego co chce co nie oznacza ze googlebot to dostanie.

To że Ty tak sądzisz, nie znaczy że tak było, jest. Zresztą to chyba nie Ty kodowałeś systemu by stwierdzić jaką wagę miała klasa eweblink w sprawdzaniu poprawności systemu - a była żadna.

> jak i nowe formy zaprzeczen, afer i wymysłów.

To już Twoja robota

system dziala poprawnie niedawno widzialem ze na kopiach dmozow i wiki byly linki z systemu mimo ze sa zbanowane przez google i mam nadzieje ze to juz nie ma miejsca bo w ten sposob to w BL na nowej domenie (dla yahoo) wedlug linkvendora to widze 30 kopii dmozow na domenach .info

No ale domena nie musi być zbanowana w innych wyszukiwarkach, np. Yahoo i Onet. System wbrew pozorom nie jest tylko pod G.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

"No ale domena nie musi być zbanowana w innych wyszukiwarkach, np. Yahoo i Onet. System wbrew pozorom nie jest tylko pod G."

Jesli nie jest pod google to po co pobierany jest site z google a nie z yahoo albo onetu?

Tak samo premiowanie za PR dlaczego ktos kto pozycjonuje dla Yahoo i Onet ma placic wiecej za punkty?

Trzeba sie zdecydowac albo system pod google albo dla Google Yahoo i Onet

Moze zrobcie oddzielne panele do dodawania domen z podzialem na te 3 wyszukiwarki i jak ktos bedzie chcial miec linki na domenach ktorych nie ma w google to je tam doda.

Bo jedyny sens w utrzymywaniu tych kopii dmozow itd. to jest dla ich wlascicieli bo dostaja za to punkty (chyba ze nie dostaja) ale dla osob ktore kupuja punkty jest to strata (google) bo punkty sa marnowane na takich domenach zbanowanych w google.

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Jeżeli domena ma zero site to jest zero PKT nawet jeżeli ma PR6, nie wszyskie zerowe doemny w systemie są zbanowane są też funkiel nówki wczoraj zrobione i włożone do systemu. W koncu system sam sprawdza site co 3 dni.

A może tak z innej beczki ? Wasze pomysły na idealny system ?

Marketing internetowy dla firm

Jako już były admin systemów z 3 letnim stażem się wypowiem jako podsumowanie.

@szook wrzuć na luz nie pisałeś skryptów nie tworzyłeś założeń systemowych nie myślałeś tak jak twórcy. Nie możesz mówić jak jest bo taki ty masz pogląd i tak musi być. Ludzie mają to do siebie że się różnią pomiędzy sobą zarówno poglądami jak i wykonaniem tego samego zadania. Jeśli e-weblink użył klasy "" i twierdz że miała ona na celu reklamę nie masz podstaw twierdzić inaczej bo to jest twój tok myślenie i nie koniecznie może być on dobry. Jeśli ta klas była przyczyną łatwego namierzenia systemu na stronie usera (moim zdaniem była i tu się z tobą zgadzam) wystarczyło napisać jest taki i taki problem i tyle. Admini uznali że może coś w tym jest i w najnowszej wersji systemu jest już to zmienione. Bardzo lubisz wsadzać ludzią w usta swoje przemyślenia i narzucasz na hama twój tok myśleniowy. Każdy z nas ma swój rozum i nie jest idiotą żebyś musiał po 100x to samo pisać/czytać - Litości dla userów. Masz inne zdanie na ten temat to super jesteś człowiekiem ale nie traktuj innych jak debili - ja tak to odbieram

Sprawa trefnych domen. Tu problem jest bardziej złożony niż się może wydawać. Administracja jest można powiedzieć w kropce co z tym zrobić fantem i jako już były admin innych systemów wymiany linków zrobił bym tak:

1 - założył ankietę na własnym forum co ludzie myślą o tych domenach

2 - dał do głosowania takie opcje:

- ban na domeny

- obniżenie ilości pkt 25, 50, 75%

- nic nie robił

3 - zastosował się do wyników ankiety

Takie rozwiązanie stawia was w dobrym świetle że liczycie się ze zdaniem userów i dostosowujecie się do ich wymagań. Może system zaboleć strata teraz 1/5 systemu ale lepiej stracić to teraz niż jak się później okaże że to fPR i zacznie się mega zadyma i wtedy wy Admini będziecie wszystkiemu winni.

Witam

Nie wiem jak to jest z tym PR i linkami tych stron w G ze ich nie widać, ale przecież na przykład strona:

koluszki365.info

linkuje do

brzeziny365.info

i na odwrót a G tego nie pokazuje.

P.S

Czy słowo poker jest dozwolone w systemie??

[OFTOP]

Pawle co do klasy by juz nie dyskutowac o samym systemie - klasa powstala w celu wykrywania emisji linków - nie pisze tak bo ja bym tak zrobil - wiem bo rozmawialem o tym z wlascicielem. Stad nie napisalem tego bo mi sie wydaje. Głownie chodzilo o pozniejsze wykrywanie systemu w kopii google za pomocą klasy.

Tak wiec nie pisałem, zalozenia znam. Lecz by juz nie ciagnac tematu klas ktore w sumie sa najmniejszym problemem - niech admini rozwiazuja problem jak uwazaja. Ja zapodalem temat cloackingu - domeny z fakem wyszly po drodze. Mnie interesuje raczej bug zwiazany z cloackingiem a reszta to moze sobie byc jak jest tzn. te domeny z fake. Narazie testuje cloacking w formie rev dns, bo ten IP jest zbyt banalny zapodanie cloackingu na klase 82.160.198.*. Pawle wyrazanie pogladow to nie mowienie jakie ktos ma mieć. :) Kazdy ma miec wlasne. Wiec to sa moje poglady.

Pozdrawiam

[/OFTOP]

@drawclub z tego co wiem jak domena dostaje bana to site ma zerowy więc punkty też lecą w ciągu paru dni od bana.

co do wyświetlania linków to stronach zbanowanych, to może to mieć wpływ jesli jest dużo zbanowanych domen w systemie, teraz zostało zmienione wyświetlanie ilość domen pokazywana na stronie głównej to są to tylko domeny z site powyżej 0.

@szook fajny pomysł na cloaking i bardzo trudny do wykrycia ale jaki cel ma tego typu ćwiczenie programistyczne?

BTW żeby to odkryć potrzeba trochę zasobów serwera ale da się to zrobić wiesz o tym?

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

czy częste pady systemu obecnie to wynik zmiany servera ? czy po prostu server ma żalosnie skonfigurowaną baze ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jeśli e-weblink użył klasy "" i twierdz że miała ona na celu reklamę nie masz podstaw twierdzić inaczej

Ale to można było sobie sprawdzić.

Więc kto sobie zrobił testa czy ta klasa była potrzebna do aktywacji strony w systemie to wie do czego służyła.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności