Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy to co napisałeś tutaj
jeżeli natomiast przeznaczasz tylko i wyłacznie jakiś % i zostają Ci nie wykożstane PKT tym samym podnosisz wartośc pnków wszyskich uzerów.

oznacza, że moje linki będą pobierane i rozstawiane częściej? Bo to by oznaczało również, że jesteśmy mocno zależni od procentowego wykorzystania punktów przez userów. Nie tylko waga przydzielona przez nas ma znaczenie na siłe linkowania, ale również stopień wykorzystania punktów?

no jak ktos nie wykozysta swoich punktow i one wisza to oczywiste jest ze twoje punkty znacza wiecej

user 1 : ma 10k pnkt

user 2: ma 10 k pnkt

user 3: ma 10 k pnkt

jak user 1 kozysta z 1k

to 'wartosc pnkt' usera 2 = 10k/21k ~1/2 (50% na pobranie)

a gdy kozysta za 10 k

to 'wartosc pnkt' usera 2 = 10k/30k ~1/3 (33.3% na pobranie)

a co do tych 2 % to faktycznie to zastanawiajace skoro co chwile widac 'linki krupka' (bo je widac)

pozdr

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Premiowanie za PR jest w tej chwili zbędne, bo dotyczy on przecież strony głównej. Z resztą jest juz znacznie gorzej - widać to na przykład na stronach miasto365.info. Tak samo pewnie z premiowaniem za stronę z PR>0, który miał chyba premiować strony o mniejszym site i zachęcać do ich dodawania. Ich rolę przejął teraz logarytmiczny model wyceny strony.

Eksperyment Discover.pl

2% - to w takim razie jak wytlumaczyć że paczki załadowane są w 30% a czasem i 70% linkami Krupka ? -

Dla mnie proste wyliczenie - skoro moze posiadac okolo 20 mln punktów - system dysponuje 70 mln site i zakladajym 200 mln punktow - to wartośc punktów krupa wynosi 10%. I max wykorzystanie punktów mogloby doprowadzic do sytuacji że tylk 10% linków to jego linki. Wiec zakladam że ma albo 50% punktów systemu albo 2% to kolejny mit.

hmm

Nie wiem jak wyliczyles te 200 mln.

Ale

za site =70 mln

za pr = 5000 (stron) * 3 (pr... choc imho sredni jest mniejszy) * 1000 = 15 mln (chyba ze o czyms zapomnialem)

w sumie 85 mln

Czyli w sumie wyjdzie max okolo 100 mln punktow w obiegu ...

20 mln punktow dla domen *365.info

czyli 20% procent calego systemu

no i by sie zgadzalo czemu 30% linkow w paczka to wiadome linki ....

pozdrawiam

428x60.gif

Premiowanie za PR wprowadziliśmy dla stron "firmowych" i "domowych" powiedzmy wartościowych bo taka strona nie ma dużego site ale tematycznie jest wartościowa. Likwidując bonusy w systemie zostaną same dmozy, wiki, opisy GG, i katalogi czy aby napewno tego chcecie ?

Marketing internetowy dla firm

Premiowanie za PR wprowadziliśmy dla stron "firmowych" i "domowych" powiedzmy wartościowych bo taka strona nie ma dużego site ale tematycznie jest wartościowa. Likwidując bonusy w systemie zostaną same dmozy, wiki, opisy GG, i katalogi czy aby napewno tego chcecie ?

tzn te strony *365.info lapia sie jako "firmowe" czy domowe ? :D

moze zrobcie ze dla stron dla site <1000 bonusy za pr a dla farm juz nie koniecznie ? (nie wiem czy ma to sens ale taki pierwszy pomysl mi wpadl )

428x60.gif

to moze wprowadzic zliczanie/premiowanie PR dla domen do site 200.

Strony domowe/Firmowe czesto maja maly site. I gdyby premiować je PR np. PR 4 x 100, x 200 podstron to user dostaje 4200 punktów.

Raczej zadko sie spotyka strony stricte firmowe z site wiecej niz 200. No chyba że dochodzą tam już inne elementy.

Cieżko wyłaczyc PR, z drugiekj strony ciezko na nim operować skoro jest tak mało aktualnym wyznacznikiem.

O Kulfik podobnie pomyslelismy - masz racje moze i nawet do site 1000. Choc nie wiem czy PR jest dobrym wyznacznikiem czy nie lepiej zastapic go BL w stosunku do site

Bo wiadomo też że 1000 BL dla site 1000 jest mocniejsze wzgledem podstrony niż 2000 BL dla site 50 K.

Lecz pisząc jakiś algorytm analizujacy BL i SITE - mozna byloby dawać dobra ocene.

Pomysl z PR jest OK jak bedzie nowa aktualizacja to zobaczycie ze warto na tym opierac dzialanie systemu.

Odnosnie punktowania za BL z yahoo to skorzystaja na tym tylko wlasciciele dmozow wiki katalogow itp ktorzy wpuszczaja roboty yahoo

Ja np. z 1 katalogu mam w yahoo 40tys BL wiec jakby liczyc to np 1pkt za 1 BL to mam 400k pkt (mam 10 domen pr4 ktore maja taki BL w yahoo)

A teraz gdybym nie mial tego katalogu to bym mial 2-3 tys BL liczac 1pkt za 1 BL mam 20-30k pkt (10 domen) = mysle ze widac roznice

A teraz pomyslcie o osobach ktore maja po 100 kopii dmozow to sa czasem miliony BL w yahoo = I co bedzie to sprawiedliwe?

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

@idolw

Sprawdź co jaki czas sa indeksowane te domeny lol

Za duże pieniądze zęby banowac

1/3 Dobrze ze nie polowa smile.gif

Parę miesięcy i skutecznością system dogoni linkor.pl

czyli jak zaplace mu 20-30tyskow miesiecznie za to, ze wstawi weblinka na swoje strony to bede rypal wszystkich bo Xann sie boi wywalic i stracic podstrony?

polish suicide flew 48 successful missions

@szook - BL nic nie dadza, bo bedzie mial miejsce arbitraz.

kupie tanie teraz linki linkor/linkuj/linkorn/costamjeszcze i przywale po kilkadziesiat tysiecy. yahoo wtedy glupieje.

ile punktow dasz mi za strone, ktora ma 450tys go**o-backlinkow i 111tys podstron zaindeksowanych? :D

jak to porownasz z 5tys podstron i 12tys dobrych backlinkow?

moim zdaniem, cala moc systemu do strony od uzytkownikow poczatkujacych i hobbystow, ktorzy stawiaja system na swojej stronie o rybkach.

bym w ogole cial site na 10tys podstron.

10tys*5 to jest 50tys linkow na domenie.

ile moze byc userow w systemie? noone napisal "dodam moje 800 spamiarek" w innym poscie. wiec strzelam ze userow w weblinku jest moze z 800 w sumie. Czyli nawet domena z 500 podstronami wyswietli srednio 3 linki kazdego usera.

polish suicide flew 48 successful missions

BL w Yahoo są do kitu jak już kilka osób pisze, ale dlaczego nie premiować BL z Googli? Dać mnożnik razy 500 za każdy link, a może i 1000 oraz pożegnać się z PR?

W tej chwili BL w Googlach aktualizuje się co tydzień, albo i częściej. Faktem jest, ze coraz trudniej o BL w G. ale nie ma takiego "przekrętu" jak w Yahoo - wystarczy dać side-wide po kilku katalogach i już tysiące linków na liczniku.

Choć pewnie olać to, bo za chwilę zacznie się dyskusja o SI i się krew poleje:

site:www.warszawa365.info/* = 10

przy

site:www.warszawa365.info = 41200

Jest zasadnicza róznica, prawda? :D

Xann: ok, wytłumaczenie lepsze niż żadne ;) Grunt, że wiecie co robicie.

Bardzo podoba mi się pomysł premiowania stronek firmowych.

Może dzięki temu w systemie znalazłoby się coś lepszego.

Sam próbowałem dodać kilka ale przeciętna strona firmowa ma site 5-10, maks 200.

Przy PR 3-4 dostaje za nie takie śmieszne ilości punktów, że nie jest to zupełnie

warte ryzyka (emisji linków rotacyjnych).

Co do PR, to może jednak sobie darować i zostawić tylko bonus za PR > 0 rzędu 3-4tyś. pkt. ?

Ciekawy jest też pomysł premiowania za site bez SI ale nie wiadomo jak długo będą dostępne metody na liczenie tego..

Chociaż przez ostatnie 9 miesięcy za bardzo do tego dokładam podaje na tacy i jeszcze dostaje baty ze kantuje smile.gif To jest Polska i mentalność Polaka.

Będę jedną z pierwszych osób, które zapłaci za płatną wersje, jeżeli dopracujecie trochę interfejs.

Kiedy będzie, kiedy? :D

Edit: Jeszcze jeden pomysł. Może wprowadzić konieczność przeznaczenia części punktów na strony dodane do systemu (np. 10%) + bonusy za czas, jaki strona jest w systemie?

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności