Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wydaje mi się że 2 razy mniej punktów nie dałoby tego samego efektu.

Ja to widze tak:

dajesz 20 K punktów/ Twój anchor ląduje w danej paczce np. 10/20 razy. Paczka zawiera 250 linków.

Przy tej ilości punktów szansa na wylosowanie w randoms po stronie www jest dużo wyższa.

Następnie googlebot wchodzi na domene łyka 10 tys podstron i pozniej tydzien/ 2 tygodnie spi.

Wiadomo że na te 10 tys podstron jesteś np. na 3000 tys podstron (przykladowo).

Tak czy tak rewizyta googlebota nie powoduje zreindeksowania wszystkich podstron na których zaindeksowało ci linki.

Zobacz przykład: Brak linków z weblinka od około 10 dni

https://www.google.com/search?hl=pl&lr=...l+thumbshots.pl.

Dzieki temu mogę te punkty przeznaczyc na inne domeny i prawodopodobnie z tej samej domeny dostane linki jeszcze dla 20 domen. Dla mnie przy tego typu sytuacji i wiadomej że googlebot indeksuje sporo gdy już indeksuje wolałbym na danej domenie mieć 10 linków z podstron niż np. 300. Stąd swojego czasu pisałem o stosowaniu paczek względem mocy i site: danej domeny. Bo w innym wypadku tylko marnuje się faktyczną moc systemu i możliwości pola emisyjnego.

Gdybyś dał 200 pkt badź paczki były wieksze pewnikiem takiej sytuacji by nie było. - pole emisyjne zostałoby wykorzystane znacznie lepiej.

Tak wiec mija sie z celem bym ladowal za 2 dni na tej samej domenie. Dlatego sciagam bo i tak googlebot tego nie zreindeksuje.

Więc mniej dawać nie. Lecz ściągać i przeznaczać je na tydzien na inne anchory tak. Więc spokojnie można te same punkty wykorzystać podwójnie.

Nie wiem czy ten efekt jest widoczny przy zabawie 2 k pkt. Napewno jest to skuteczne przy zabawie 20 x 5 K dla domeny.

Prawdopodobnie przy małej ilości punktów takiego efektu nie uzyskasz bo Twój link będzie zbyt żadko występował w indeksowanej domenie i następny reindeks może spowodować zreindeksowanie wszystykich tych podstron.

Stosuje tak bo uważam że paczki z linkami są zbyt małe - 250 linków na dobe z tego co pamiętam. A przy duzej ilości podstron i z doświadczeniu z googlebotem wiem że jak wpada to albo dziubie kilka podstron albo kilka tysiecy na dobe. Co powoduje iż dany link ląduje na więcej niż 1 podstronie. Jak dla duzych serwisów paczki byłby wieksze ten manewr pewno by nie przechodzil. Lecz skoro są tak małe to jest to jedyne rozwiazanie na zwiekszenie wykorzystania pola emisyjnego i punktów.

Więc mniej dawać nie. Lecz ściągać i przeznaczać je na tydzien na inne anchory tak. Więc spokojnie można te same punkty wykorzystać podwójnie.

Nie wiem czy ten efekt jest widoczny przy zabawie 2 k pkt. Napewno jest to skuteczne przy zabawie 20 x 5 K dla domeny.

......

Jak dla duzych serwisów paczki byłby wieksze ten manewr pewno by nie przechodzil. Lecz skoro są tak małe to jest to jedyne rozwiazanie na zwiekszenie wykorzystania pola emisyjnego i punktów.

W sumie eweblinki powinny przemyśleć udostępnienie takiego gadżetu, gdzie podawało by się kilka anchorów dotyczących jednego linku i odpowiednio by się to mieszało automatycznie. Sam na koncie mam taki burdel z ilością linków i anchorów i sam nie pamiętam co gdzie i jak jest.... - wszystko w jednym wielkim śmietniku nad którym prawie w ogóle nie panuję....

MZ

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

o masakra 36 punktów - za sama domene powinien byc jakis bonus +2 K

Nie dodawaj domen typu 10 podstron, bo w ten sposob wiecej tracisz niz jestes wstanie zyskac. System nie promuje w zaden sposob tak wartosciowego zaplecza - a szkoda.

Uwazam ze za taka strone powinno sie dac te 2500 K. Przy 36 punktach to sie na pobranie nie doczekasz nigdy.

Tez uwazam ze skoro dajesz pole emisyjne na np. 30 podstron x 5 linkow = 150 linkow powiniene miec szanse zaindeksowania 150 linków. Obecnie te wagi w systemie sa lekko zle dobrane. Moc wkladana w zaden sposob nie jest odbierana przez uzytkownika.

Np. strona site: 3 tys daje pole emisyjne o wartosci 15 tys. Po jakims czasie zostanie zaindeksowane z tego 15 tys pol emisyjnych. Za te 3 tys jak dostane w zamian 500 zaindeksowanych to bedzie max.

W takim razie co sie dzieje z polem emisyjnym :)? Odp. jest dosc prosta, zle dobrane wielkosci paczek i pole emisyjne sie czesto marnuje.

Pobranie nie jest równe pobraniu.

Wyobrazmy sobie ze mamy 10 pobran i linki wedruja na 10 domen do site: 1 K

i ktos ma 10 pobrań i linki laduja na domeny 30 K site. Wiadomym jest ze przy 2 dziesieciu pobraniach nasz link zaindkeksuje sie wiecej razy bo stosunek linkow w paczce do wielkosci reindeksowania jest inny.

Obecnie system traci bardzo duzo mocy na zlym doborze paczek. Tzn ze powoduje iz pobranie pobraniu nie jest rowne a takie byc powinno - efekt bylby super. Wtedy 36 punktów zapewne powodowaloby wiele pobrań. Bo np. na strone z site 50 tys lodowalaby paczka 1 K linkow.

Ja mam na jednym z moich kont 215 punktów podzielone na 5 linków i linki nie są prawie wcale losowane.

Przed wyzerowaniem licznika miałem 3 pobrania. Teraz cały czas 0.

Ja uważam że za każdą dodaną stronę do systemu powinien być bonus 500 punktów.

Małe strony mam w systemie tylko dlatego, że nikt nie chce się ze mną ręcznie wymienić linkami.

Colin tak i nie z tym bonusem. Nie chce już wchodzić znowu w dyskusje domen/subdomen.

Lecz taki bonus powodowałby oplacalnosc dodawania subdomen - traktowanych w systemie jako domeny i zdobywanie wysokich premii. No chyba że admini rozbili by domen/aliasy/regionalne/funkcjonalne/ ew. dodawali aliast po moderacji i dopiero te aliasy dostawalyby bonus.

User podczas dodawania widziałby czy dodał domene czy subdomene - gdyby uznało że subdomena mógłby zawsze napisac do admina w celu dodania tego jako alias o ile to aliasem faktycznie by było.

Tez uważam że premia za dodana domene jest OK - lecz tylko pod warunkiem rozbicia domen jak wyzej.

to by wszyscy wykupili, strony bez www (tu chodzi o subdomeny)

Mam dwie domeny bez www. Jedna ma 1 subdomenę, druga nie ma wcale subdomen.

W przypadku pierwszej domeny mogę wyświetlać linki też na subdomenie.

W przypadku drugiej domeny nie ma żadnego problemu z liczeniem punktów.

Dlatego Colin myslalem o wpisaniu tzw. standardowych regionalek/funkcjonalnych i znanych aliasów. A dodawana subdomena uznawana byłaby dopiero za aliast/odrebne tresci gdyby moderator systemu taki alias dopisał. W innym wypadku byłaby to poprostu subdomena.

Wtedy tak jak pisałeś - taki bonus ma sens i być powinien. W innym wypadku nie opłaca sie dodawac stron do 100 podstron - lecz czy to znaczy ze one nie maja wartości - maja.

Wolalbym dysponowac zapleczem 10 tys domen po 100 podstron i 3 tys po 30 tys niz 5 tys po 5o tys i wyzej jak jest obecnie.

Brak premiowania powodować bedzie ze dodawanie małych stron jest nie oplacalne. A sama premia za PR nie wiele wnosi bo PR to informacja mało wiarygodna i mało aktualna. Wartosc systemu wzrasta czym wiecej domen o małym site:.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności