Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

jubi "Może i od dawna, ale chyba na niezbyt szeroką skalę... "

Wole na mniejsza skale ale wynagrodzenie mam w dolarach i wole pozycjonowac wlasne strony zadna firma w PL mi nie zaplaci tyle ile moge zarobic sam...

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Odp. dla Szooka:

Ale to co napisałeś jest oczywiste. To samo można napisać o np. Google Adsense, TPSA, tel. komórkowych, itp. Możliwość monitorowania ruchu użytkowników to wg mnie podstawowy profit właścicieli (obok prowizji punktowej) z prowadzenia systemu. Dla użytkowników to podstawowa wada systemu, obok strat punktowych, i z pewnością zdają sobie z tego sprawę.

Pewien procent może myśli, że e-weblink został zesłany im z niebios, po to aby pomóc im w trudach życia, tak aby dali radę uzbierać na rachunek za internet, który wykorzystują do oglądania śmiesznych filmików.

Słucham też dzisiejszej audycji na Twojej stronie. Mówisz tam coś zupełnie przeciwnego niż tutaj piszesz. Wyciągam wniosek taki, że nie dostrzegasz żadnego aspektu publicznego w działalności wyszukiwarek (dot. wątku ze spamem). Tj. same dowolnie decydują co może być w ich indeksie a co nie, co z tym mogą robić, do czego wykorzystać te dane. A już od administracji systemu wymiany linków oczekujesz jasnych deklaracji, a stylu 'aby wszystkim żyło się lepiej, a Polska rosła w siłę' oprawionych w ramkę :)

Przy okazji, pyt. do Drawaclub:

no to napisz co się w ostatnim miesiącu zmieniło takiego ważnego? czego przeoczenie można porównać do 5 lat straty w innych branżąch.. no chyba, że piszesz o branży babci klozetowej, tam to nawet papier toaletowy się nie zmienił.. ciągle szary, niemal jak ścierny :unsure:

---

ale offtopujemy :jezyk1:

widzisz zawsze wzgledem tego iz sam decyduje co mam na wlasnej stronie mowie tak - ze nikt google do indeksowania tego nie zmusza. Dlatego jakby to nie jest nic innego.

Jednak licze sie z tym ze moge zniknac z indeksu. Oczywiscie wyszukiwarka jak juz mnie zaindeksuje to niech sobie robi co chce - bo jestem swiadomym tego uzytkownikiem. Zwroc uwage na tych mniej swiadomych ktorych w systemie znajdziesz setki.

Natomiast system wymiany linkow nalezy traktowac tak samo jak system reklamowy. Wydawca winien wiedziec na czym stoji. Poziom oblusgi jednak systemu kontekstowego a wymiany linkow to wielka przepasc i znaczna roznica poziomów. Jednak oba posiadaja taki sam cel - czyli skutek reklamowy a dla czesci wydawcow zarobkowy z tytulu sprzedazy linków.

Nie wyobrazam sobie sytuacji gdy pisze iz przeznaczylem 300 zl na adwords a ktos z Google przychodzi i mowi nieprawda bo 250 zl. Masz jednak racje czego ja wymagam podejscia podobnego jak w systemach reklamowych. To tak samo jakbym od wszystkich wymagal co oferuja hosting by mieli support w nocy jak w homie. Dlatego ja nie wymagam :unsure: ja tylko zauwazam ze warto by bylo traktowac system wymiany podobnie, czyli platforma reklamowa by ci co chca takze sprzedac punkty mogli to czynic latwiej wiedzac ze system w ktorym uczestnicza jest wiarygodny. Dlatego tez systemy reklamowe nie pozwolilyby sobie na takie podejscie i powazny system wymiany linkow takze.

Zaczęło się... :unsure:

Heh nie :jezyk1: co Ty szkoda czasu - przeciez kazdy o swoj produkt dba we wlasnym zakresie.

Ja jednak staram sie opisywac swoje podejscie do tematu, Kaviorek slusznie robi ze zauwaza poglady wsteczne, warto jednak miec na uwadze ze seo nie jest czarne i biale. 3 lata temu uznawalem ze klikohit w WP jest super i dziala i ten poglad byl aktualny 3 lata temu, dzis moge napisać że inaczej widze przyszłośc stron www a jutro się okaże że ten poglad bede musial zweryfikować bo się tam czegoś nowego naucze badz cos sie zmieni.

Uwazam że nie mozna isc sztywno w pogladach i poglad wypowiedziany tydzien temu uznawac za wiazacy dziś.

Za 10 lat moze sie okazac ze i dziec robi sie inaczej :). Dlatego tez ja bardzo czesto staram sie weryfikowac swoj poglad uznajac ze dane stwierdzenie nie jest wazne wiecznosc. Gdyby uznawac w SEO cos takiego jak sztywnosc przekonań co do skutecznosci i slusznosci pewnych rozwiazan to prawie jak stac w miejscu. Dlatego tez ;) system wymiany linkow takze powinien dazyc do poziomu systemu reklamowego szczeg. ze efektem tak naprawde jest wlasnie reklama.

"Przy okazji, pyt. do Drawaclub:

no to napisz co się w ostatnim miesiącu zmieniło takiego ważnego? czego przeoczenie można porównać do 5 lat straty w innych branżąch.. no chyba, że piszesz o branży babci klozetowej, tam to nawet papier toaletowy się nie zmienił.. ciągle szary, niemal jak ścierny "

Jesli nie widzisz zmian to Twoj problem...

A co sie zmienilo gdzie i jak to juz zostawie dla siebie.

Pozdrawiam

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Xann smiejesz sie ze chodzi o glupie 40 K punktow ;) dodajac z ironia MEGA LOL.

Zwroc uwage ze to Ty na ten mega lol zworciles uwage nikt inny ;).

Marlon taka ilosc napewno pomaga, jednak musisz pewno poczekac z 2-3 tygonie jak chcesz zauwazyc zmiany, wczesniej nie powinienes oczekiwac efektow. A to ile sie zmieni pozycji zalezy na ktorej jestes dzisiaj i o jakie haslo walczysz - no i ile wzrosnie konkurencja tzn jakie sily daja inni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności