Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Już gdzieś na jakimś forum o tym pisałem ale powtórze się.

Decyzja o płatności kont jest jak najbardziej zasadna. Ktoś kto pisze że nie pozycjonuje swoich stron tylko wasze a nie ma opcji płatnych w systemie jest zwykłym oszustem. Obudźcie się, filantropii to nawet za komuny nie było, a systemów promujących takie bzdury jest kilka w sieci.

No ale przejdę do meritum. Jeśli ktoś pozycjonuje swoje domowe strony, to mu wersja płatna jest nie potrzebna. Dodaje swoje skromne zaplecze, dostaje punkty i pozycjonuje.

Jeśli ktoś natomiast świadczy usługi pozycjonowania lub zarabia na sprzedaży punktów to w pierwszym przypadku opcje udostępniane przez wersje płatną są mu wręcz niezbędne i kwota 30zł miesięcznie nie jest dla niego jakąś astronomiczną sumą. W drugim przypadku jeśli ktoś zarabia na sprzedaży punktów to nie widzę powodu aby ktoś dawał mu te możliwości gratis.

Wykosi to co najwyżej małolatów sprzedających po 10 000 pkt miesięcznie i zaniżających niejednokrotnie ceny. W sumie wyjdzie to co poniektórym na dobre. Bo po pierwsze nie będą musieli sprzedawać punktów po 20 zł za 10 000 pkt, a po drugie osoby nimi zainteresowane będą spać spokojniej, że im przelew w połowie miesiąca nie zniknie bo gówniarzowi google strony wyindeksowało i mu punkty znikły :)

Cena jest według mnie trochę zbyt niska. Myśle że dobrze gdyby wynosiła 50zł a nie 30zł.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeśli ktoś natomiast świadczy usługi pozycjonowania (...) to (...) opcje udostępniane przez wersje płatną są mu wręcz niezbędne i kwota 30zł miesięcznie nie jest dla niego jakąś astronomiczną sumą.

Jakbys byl tak mily i napisal tutaj co to za "niezbędne opcje", bo chyba nie o wszystkim wiem. Kwota 30zł/m-c to nic, ale ja nie wiem co mi tak naprawdę system w tej wersji da i czy mnie to zainteresuje.

Moim skromnym zdaniem wprowadzanie oplat jest niekorzystne dla wlasciciela i chyba troche nie do konca to przemysleli.

Jak brakuje wam kasy wypozycjonujcie sie pod pare fraz w PL i macie te same pieniadze.

Umozliwianie przelewanie pkt za 30zl/mc (bo taka mozliwosc faktycznie sie uzyskuje) jest bez sensu juz lepiej wprowadzic prowizje dla systemu za kazdy przelew.

Wykosi to co najwyżej małolatów sprzedających po 10 000 pkt miesięcznie i zaniżających niejednokrotnie ceny.

Widze że jesteś z tych ktorzy sprzedają punkty i widzisz tylko korzyści dla jednej strony.

Gdybyś pozycjonował swoje strony to wolał byś mieć linka na stronie "małolata" (ktory nie do końca jeszcze wie jakie strony powinno się dodawać do tego systemu) czy wolał byś mieć linka na śmietnisku?

.

Ludzie, cały czas zapominacie o opcji bezpłatnej, bardziej okrojonej. Funkcjonalność tej opcji w zupełności wystarczy osobom, które chcą promować swoje stronki, ewentualnie pojedynczych klientów.

Dla bardziej zaawansowanych userów, (którzy i zjadają więcej zasobów) będzie udostępniona platforma w wersji płatnej. Jeśli ktoś nie będzie chciał z niej korzystać, zawsze będzie mógł pozostać przy okrojonej wersji.

Jak powiedział gielo - płatne konta ograniczą sprzedaż małych ilości punktów, co wszystkim wyjdzie w dłuższej perspektywie na dobre.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Pewnie zaraz zostane skrytykowany ale uwazam ze opcja platna powinna byc dla kont ktore maja mozliwosc przelewania punktow. Opcja bezplatna posiada wszystko co PRO bez mozliwosci przelewania.

Jak bylbym za takim rozwiazaniem, poniewaz nie pozycjonuje niczyich stron a bawienie sie w rozdzielanie punktow na 100anchorow w wesji darmowej bedzie katorga niestety.

PS. Pewnie i tak bede zmuszony zaplacic, ale coz takie zycie

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Nie zapominam o drugiej stronie i nie sprzedaje punktów jak na razie. Pisałem że wprowadzenie opłat jest korzystne dla obydwu stron. Dla sprzedających bo nikt im cen nie zaniża i dla kupujących bo ograniczy im małolatów i późniejszych z nimi problemów, a wartość punktów 40zł za 10 000 jest nie wygórowaną ceną w stosunku do możliwości. Kolejnym plusem jest to, że osoby które płaciły mniej za punkty będą musiały albo zapłacić więcej albo nie będzie ich na to stać przez co konkurencja spadnie.

Jeśli chodzi o możliwości to fakt nie sprecyzowałem. Dla mnie najważniejszą jest grupowanie tematyczne stron i jak nie ma problemu gdy pozycjonujesz swoje 10 stron co zostanie w systemie za free o tyle rodzi się problem jak pozycjonujesz tych stron 100 i po kilkanaście fraz na każdą. Płatna wersja daje ci możliwość ich pogrupowania tematycznie. Spróbuj coś szybko znaleźć wśród 500 pozycji jedna pod drugą by np. zmienić priorytet czy najzwyczajniej usunąć pozycję. Myśle, że za tą jedną funkcję warto jest zapłacić 30zł miesięcznie zarówno dla własnej wygody jak i oszczędności w czasie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Jak powiedział gielo - płatne konta ograniczą sprzedaż małych ilości punktów, co wszystkim wyjdzie w dłuższej perspektywie na dobre.

Chyba jednak nie wszystkim, skoro ograniczono sprzedaż małych ilości punktów (a wydaje mi się, że sporo osób z tego korzystało).

Ale co zrobić, wolny rynek, nikt nikogo pod pistoletem nie zatrzymuje w e-weblinku.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności