Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Przelewać można posiadane punkty skoro ktoś ich nie posada np bo dostał bana na stronę bo mu site spadło to przelew znika, jeżeli ktoś oszukuje system poprzez blokowanie botów no to też pewnie mu przelew z niknie

Zdarzylo mi sie kiedys, ze poprawialem kod stopki strony

i po zakonczeniu nie sprawdzilem, ze jest blad skladni PHP.

Efekt byl taki, ze nie wyswietlaly sie zadne linki w stopce.

Rowniez te z systemu.

Patrzac z pktu widzenia admina systemu zapewne oszukiwalem,

bo nie wyswietlalem linkow. Ale to byl oczywiscie blad.

Czasami tez zdarza sie jakis loswy blad, np. brak miejsca

na serwerze, bledy hostingu, i wiele innych.

Jezeli taki blad jest na jednej domenie, a wszystkich domem

ma ktos w systemie np. 200, to moze byc problem...

Mam nadzieje, ze ew. bany beda rozpatrywane indywidualnie.

I ze beda rzeczywiscie rozpatrywane.

MG

Eddy jest róznica pomiedzy linkiem na stronie co ma kopie a ta co nie ma kopi, i to znacząca, pozatym chcemy uderzyć w tych co specjalnie ukrywają linki przed botami

A mógłbyś to rozwinąć bo czegoś tu nie czaję, to jakaś nowa teoria poparta testami ?

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zdarzylo mi sie kiedys, ze poprawialem kod stopki strony

i po zakonczeniu nie sprawdzilem, ze jest blad skladni PHP.

Efekt byl taki, ze nie wyswietlaly sie zadne linki w stopce.

Rowniez te z systemu.

Pamiętam i znam tą systuacje

Mam nadzieje, ze ew. bany beda rozpatrywane indywidualnie.

I ze beda rzeczywiscie rozpatrywane.

MG

Dlatego wszystkie wyłapane sprawy są rozpatrywane indywidualnie.

A mógłbyś to rozwinąć bo czegoś tu nie czaję, to jakaś nowa teoria poparta testami ?

Dokładnie tak, problem został zauwazony podan 3 miesiace temu, przez usera (nie ważne kogo jak bedzie chciał to sie przyzna)

Nasze testy to potwerdziły ze roznica jest

Marketing internetowy dla firm

Xann, czyli podsumowując:

znajdujecie na koncie kilka domen których strony główne nie sa w cache google => BAN na konto?

Dodatkowo czy strona ma być w cache z www czy może być i bez www? Bo to w sumie na jedno wychodzi...

No i najważniesze :jezyk1: Jaki jest sens blokowania botów? Przecież brak botów == mniejsza lub malejąca indeksacja strony == brak punktów w systemie.

Ja osobiście nie blokuje botów jak i nie ukrywam linkow z uwagi na to że nie widze w tym najmniejszego sensu... A jednak znalazłem kilka domen które mają cache w adresie bez www i w ktorych brak cache (nie mam pojęcia z jakiego powodu, może tylko na jakiś czas google go usunęło, Ja na to wpływu nie mam)...

Mam nadzieje że każdy przypadek próby zbanowania konta będzie próbowany wyjaśniać indywidualnie z właścicielem konta...

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

No i najważniesze Jaki jest sens blokowania botów? Przecież brak botów == mniejsza lub malejąca indeksacja strony == brak punktów w systemie.

Wydaje mi się, że rozchodzi się o blokowanie wyświetlania SWL dla bota.

/edit

Jeżeli będzie to działało na przedstawionej przez Xann`a zasadzie, tj. pół-automat (bot znajduje, admin sprawdza) to jestem w 100% za :jezyk1:

Niech punkty będą z Wami !

logo-stat4seo-blue-small.png

No to chyba jestem lama i nie czaje. Jeżeli akcja ma za zadanie wykryć to czy ktoś nie maskuje/blokuje/itd systemu wymiany linków tak aby boty je widziały.

A co do całości ma cache google? Przecież na niektórych stronach jest on aktualizowany raz na x dni a na niektórych raz na x miesięcy szczególnie jeżeli chodzi o spamy... A więc nie zawsze będą widoczne linki z systemu. No chyba że się mylę ;)?

Zasada jest prosta, nie kombinujesz śpisz spokojnie.

hehe czyli moge spać spokojnie ;P

W sumie raz w życiu nie spałem spokojnie :jezyk1: Gdy wynająłem Swój pierwszy serwer dedykowany :) Przez pierwsze dni nie był zabezpieczony a miałem na nim trochę serwisów które zarabiały ;) Pół nocy nie spałem z myslą ze się ktoś włamie xD

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Bota raczej nikt nie blokuje bo to mija się z sensem. NOARCHIVE - nie ma nic wspólnego z indeksacją stron, linków czy też podążaniem bota za linkami.

Uważam że w tej sytuacji e-weblink wymusza stosowanie archiwizacji tylko dla wlasnej wygody. Nie każdy chce mieć archiwizowane strony, a to w żaden negatywny spsob nie wpływa na wyświetlane linki.

Można chyba w inny sposob sprawdzać cloaking? A przede wszystkim chodzi mi o to aby mieć swoją autorską metodę i nie opierać się na danych pobieranych z googla.

Ja to zupełnie odwrotnie odbieram :jezyk1:

Czyli: Znowu coś kombinują, znowu trzeba bedzie co chwile sprawdzać czy coś się nie posypało w panelu, bo znowu opierają sie o dane pobierane z obcej strony.

.

Xann sprawa wygląda identycznie na mojej stronie (id:222936). Z tym, że linki na 100% lecą do google. Do Eweblink zgłoszona była po dacie wykonania cache.

Proces weryfikacji musi uwzględniać możliwość zgłoszenia witryny do eweb po wykonaniu ostatniej kopii cache

Po niedzieli wprowadzamy kolejnego bota weryfikującego kopie w google stron w systemie, konta w których są strony nie posiadające kopi w google z systeme zostaną zbanowane w systemie.

A jeżeli ktoś nie kombinuje, ale ma włączone noarchive, to dostanie bana?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności