Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Może inaczej postaram się wytłumaczyć , każdy user zdobywa określoną ilość PKT w systemie którą przeznacza na linki, jeżeli wszyscy użytkownicy przeznaczą identyczną ilość punktów to ich link zostanie pobrany u każdego tyle samo razy np 100 w ciągu doby, jeżeli natomiast jeden użytkownik ma 50k pkt a inny 2k pkt to subiektywnie ten co ma więcej punktów to jego linki się pobierają więcej razy, z mniejszą ilością pkt idzie się na koniec kolejki co oznacza ze pierwszego usera punkty mogą być pobierane codziennie a drugiego raz w tygodniu.

500x62.gif

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
50k to chyba nie najlepszy przyklad :) w sensie moze jest wiele osob ktore maja tyle i wiecej i moze wlasnie w tym tkwi problem.

Jest wiele osób które mają dużą ilość pkt powyżej 100k , ustawili sobie duże pkt na domenę np 20k , ich prawo nie mniej taka sytuacja powoduje ze ich link zostanie na dzień dzisiejszy wyświetlony na 80% domenach na drugi dzień , jeżeli niczego się nie obawiają (bana, filtra,Pani Krysi) mogą przelicytowywać się wzajemnie, zdecydowania większość userów nie przekracza granicy 5k. Być może podłączymy statystyki PR żeby zobaczyć jaki jest stosunek PR do domen tzn ile jest zerowych a ile jest np PR4 w chwili obecnej jest to jednak nie subiektywna ocena dlatego ze system przyjmuje z www gdzie użytkownik do tej pory miał zero site i PR0 a bez www PR4 i site po 10k.

Inna uwaga odnośnie bonusów za PR są one przyznawane jeżeli domena ma min 1 site, domena zbanowana z site=0 nie dostaje bonusu za PR

500x62.gif

A pomiar PR naprawiony?

Edycja:

Kilka godzin temu ustawiłem coś w linkorze i e-weblink. Wyniki:

Linkor - 1000 punktów - 14 pobrań

e-Weblink - 3000 punktów - 1 pobranie (słownie jedno).

Nie wiem co o tym mysleć.

I jeszcze jedno:

www.leg-avenue.com.pl/dmoz/Top/Sports/Airsoft/ seoquake pokazuje 115 linków wychodzących - trochę dużo nawet jak na śmiecia w systemie.

To znowu ja:

System używa wszystkie posiadane punkty, bo ma taki sposób podziału jak linkor (IMHO nienajlepszy). Czy można wprowadzić opcję ograniczenia użycia punktów w systemie? Przykład: mam 100k punktów i młoda stronę, na którą ustawię 5 linków. I co z tego, że dam priorytet 1 na wszystkie linki. I tak przywali po 20k i będą problemy. A gdyby była taka opcja, to ograniczam użyte punkty do 20k i w ten sposób reguluję siłe linkowania. Chyba, że założę drugie konto i tam będę przelewał, ale to nieeleganckie rozwiązanie.

Eksperyment Discover.pl

Kilka godzin temu ustawiłem coś w linkorze i e-weblink. Wyniki:

Linkor - 1000 punktów - 14 pobrań

e-Weblink - 3000 punktów - 1 pobranie (słownie jedno).

Nie wiem co o tym mysleć.

I jeszcze jedno:

www.leg-avenue.com.pl/dmoz/Top/Sports/Airsoft/ seoquake pokazuje 115 linków wychodzących - trochę dużo nawet jak na śmiecia w systemie.

hmmmm .....

linkor prawdopodobnie na oko pół milona domen https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...epl+Linkor%2epl

i pobrań masz 14

weblink 1300 domen i pobrań masz 1

Czy to coś ci mówi ? wymagasz od systemu w pierwszym jego tygodniu żeby był lepszy od linkora ? Sugeruje z miesiąc poczekać aż się rozrośnie przybędzie domen, site i wtedy przeprowadzać ten test co właśnie przeprowadziłeś.

Przytoczony przykład z leg-avenue jest właśnie dobrym przykładem na to ze nie opłaca się mieć linków w systemach linków stałych dlaczego ? bo na tą stronę google boot może zagląda raz na kwartał a na index pare razy dziennie.

Marketing internetowy dla firm

Przytoczony przykład z leg-avenue jest właśnie dobrym przykładem na to ze nie opłaca się mieć linków w systemach linków stałych dlaczego ? ..

Google prawda :)

To jest przykład na to, że takich stron NIE powinno być w systemie. Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy podstronami z 10 linkami na zewnątrz a ze 150 linkami na zewnątrz to gratuluję :D

Tak wiem, to problem techniczny .... i może go rozwiązać z pomocą Szooka?

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

W moim przypadku linki są bardzo szybko pobierane - czasami dodając przez kilka minut nowe linki nie które mają już po kilka, kilkadziesiąt pobrań...

Na razie jeszcze nie poczułem mocy systemu ale czekam cierpliwie i jestem dobrej myśli... :)

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Przytoczony przykład z leg-avenue jest właśnie dobrym przykładem na to ze nie opłaca się mieć linków w systemach linków stałych dlaczego ? ..

Google prawda :)

To jest przykład na to, że takich stron NIE powinno być w systemie. Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy podstronami z 10 linkami na zewnątrz a ze 150 linkami na zewnątrz to gratuluję :D

Tak wiem, to problem techniczny .... i może go rozwiązać z pomocą Szooka?

Możesz mi pokazac strone która ma taki site jak ta i date kopi strony powyżej miejsca 20k ? chciałym w praktyce sprawdzic twoją terię o mocy takiego linka.

Tłumacze powoli. Czy ta strona przytoczona ma 1 linka wychodzącego czy 500 to i tak nie ma różnicy. Moc linka na stronie PR0 = 0 w dodatku SI

Marketing internetowy dla firm

To jest przykład na to, że takich stron NIE powinno być w systemie.

Bzdura. Systemowi rotacyjnemu takie strony w ogóle nie szkodzą, a wręcz pomagają. Dlaczego? Dlatego że tych zapadłych w czeluściach śmieci praktycznie w ogóle nie odwiedzają ludzie. A boty tak. Owszem, może i raz na pół roku, ale w przypadku takiej strony prawdopodobnieństwo że zostanie ona odwiedzona przez bota jest i tak większe, niż przez człowieka.

Pewnie się przyczepisz do tego że to bardzo rzadko - raz na pół roku. Owszem, ale przecież weblink wyświetla linka na stronie TYLKO W MOMENCIE GDY KTOś Ją ODWIEDZA (człowiek lub bot). A więc w przeciwieństwie do systemów linków stałych zapłacisz za tego linka dopiero w momencie odwiedzin - jak widać najprawdopodobniej odwiedzającym bedzie bot. W międzyczasie natomiast otrzymasz sporo linków z innych, częściej odwiedzanych, stron.

To jest przykład na to, że takich stron NIE powinno być w systemie.

to utopijne życzenie, które nigdy nie zostanie spełnione. Baa, nikt nawet nie będzie się starał go spełnić :)

Tłumacze powoli. Czy ta strona przytoczona ma 1 linka wychodzącego czy 500 to i tak nie ma różnicy. Moc linka na stronie PR0 = 0 w dodatku SI

Tłumaczę również powoli. To oznacza, że:

- taka strona nic nie daje dla linkowania, a służy do nabijania punktów w systemie, czyli

- osłabia moc systemu e-weblink,

a skoro system przyjmuje takie strony, to to jest jego bardzo wielka wada. I tyle w tym temacie.

A co z ograniczeniem użycia punktów.

Eksperyment Discover.pl

kurka :) człowiek na CPN pojedzie a już coś szooka i techniczny :D o co chodzi.

System działa widać jak szybko PIO się podniosło ;) z 4 na 2 a pewno wskoczy na #1 - gdzie przy pozycjach typu top5 już podniesienie pozycji czasem bywa większą jazdą niż dojście do top10.

Pozdrawiam

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności