Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Tak i armia chinoli co to sprawdzać będzie.

Niepotrzeba żadnej innej armii, niż ta która jest. Dać tylko możliwość takiej oceny userom i po kłopocie. Zauważ, że ja proponuję wycene proporcjonalna w stosunku do najgorszej strony. A najgorsza to taka, która bedzie miała najwiecej banów. Ile? Nieważne, przecież nie wszyscy będą oceniać i nie wszystkie strony. System jest na tyle duży, że można zaufać efektowi skali.

Eksperyment Discover.pl

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

weblink posiada pule ponad 25000 domen, jak technicznie chcesz rozwiązać moderacje tych domen?

blacklista spoko w systemie stałym, gdzie widzisz na których domenach masz linka, w rotacyjnym linki latają po całej puli!

Tru

brak sygnatury

Kyo przyjmij definicje SPAMu jako wysyłanie niechcianych wiadomości a nie jako stawianie stron, które nie zawierają sensownej treści.

Tacy ludzie to Siterzy a nie spamerzy :D

hehe taka moja opinia w tym temacie, a co do usprawnienia weblinka - taka czarna lista byłaby fajnym rozwiązaniem, co się z tym wiąże jakość i moc systemu znacząco by wzrosła.

Pozdrawiam !

A co takiemu userowi da wstawienie dobrej strony na własną black listę? Przecież tym szkodzi równiez sobie, bo jego linki tam nie trafią. Tylko idiota by tak zrobił. Zakładam, że jest pewien odsetek idiotów, ale to margines.

@Tru

Przecież linki SWL się indeksują. Sa tacy, co to sprawdzają, więc mozna dać im takie narzedzie do ręki. Powtarzam - efekt skali - nie wszyscy muszą sprawdzać i nie wszystkie strony. Czas zrobi swoje (plus wymiana informacji miedzy userami)

Eksperyment Discover.pl

wtedy moglo by sie okazac iz zamiast 20 000 stron w systemie jest 2000

systemy rotacyjne to systemy gdzie liczy sie SITE tak naprawde gdyz nie masz linka na konkretnej stronie ale w calej puli

black lista - wyobraśmy sobie sytuacje ze dobiera sie kilka osob tworza po 10 kont i wrzucaja tam konkurencje - jak wtedy ma isc z automatu to sorki ale bledne zalozenie

w rotacyjnych nie mozna wrzucic moderacji wg mnie gdyz nie ma tu kategorii, a wyznacznikiem moze byc site i ew PR - jak site leci do 0 lub spada to taka strona nie zarabia, jak google indeksuje dana podstrone to znaczy ze uznalo ja przynajmniej chwilo za wartą umieszcenia w swoim indeksie, gdyby bylo inaczej nie indeksowalo by jej, jak pozniej stwierdza ze jest inaczej to ja wyrzuca i tu jest wg mnie naturalna moderacja w systemach rotacyjnych - to google robi za ich wlascicieli, czyli wlasciciel ma tyle punktów ile w danym momencie tak naprawde google mu daje kredytu zaufania dla jego stron

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

wtedy moglo by sie okazac iz zamiast 20 000 stron w systemie jest 2000

systemy rotacyjne to systemy gdzie liczy sie SITE tak naprawde gdyz nie masz linka na konkretnej stronie ale w calej puli

Ciekawe teorie. Napisz jeszcze, jak google indeksuje te pule. :)

A co ilości stron - bzdura. Stron nie ubywa, tylko maleje wartośc niektórych. Celowe zakładanie 10 kont przez userów też da sie zniwelować. Rzecz w tym, że trzeba chcieć ulepszyć system, bo jak na razie ewebcities nie jest krokiem w tym kierunku.

jak google indeksuje dana podstrone to znaczy ze uznalo ja przynajmniej chwilo za wartą umieszcenia w swoim indeksie, gdyby bylo inaczej nie indeksowalo by jej

To duże uproszczenie. Czy strona, która ma site 2k to dobra strona, czy nie? Masz prostą odpowiedź na to?

Eksperyment Discover.pl

yeden jeżeli podwyższycie poprzeczkę, to fakt że site spadnie (może nie tak drastycznie jak mówił sttorm) w eweblinku ale wzrośnie także moc systemu. Faktem jest też że cena za 1000pkt wzrośnie. Nie sądzisz chyba że jak ktoś sprzedawał powiedzmy 500k pkt miesięcznie w cenie 1500zł , a drugi pozycjonował tym kilka trudniejszych fraz to jak temu pierwszemu spadnie ilość pkt do np 200k, a ten drugi będzie mógł nimi dalej pozycjonować te same frazy to ten pierwszy odsprzda mu te 200k po starej cenie ?? Z mojej strony myśląc w ten sposób było by to lekko naciąganą naiwnością.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zacytuje sam siebie

Plusy- siła systemu rośnie, cena za punkty rośnie, wszyscy zyskują, nikt nie traci.

Site spadnie, bo niektorym to sie przestanie oplacać i pójdą osłabiac inne systemy. Jednak nie sądze, zeby to było zjawisko masowe. Jak strona jest MFSWL to lepiej miec mniej niż nic.

A to sformułowanie

yeden jeżeli podwyższycie poprzeczkę

jest na wyrost. Jedyne co mnie lączy z sytemem, to dwa konta i wiara, że kiedys dostanę 100k (punktów rzecz jasna) za wykrytą dziurę. :)

Eksperyment Discover.pl

Panowie bardzo ciekawa dyskusja , nie powiem daje trochę do myślenia , pewne rzeczy bardzo trudno wprowadzić już w istniejącym systemie trzeba by było pisać mechanizm od nowa być może autorzy kolejnych SWL przysłuchują się temu i wyciągną wnioski.

e-weblink jest systemem który pochłania duże moce w ludziach i sprzęcie żeby to wszystko chodziło w miare dobrze, wszystkich życzeń nie jesteśmy w stanie spełnić ale zawsze dyskutujemy o waszych nowych uwagach i propozycjach.

Na chwile obecną google przycina SITE przycinany site podnosi w jakimś stopniu moc.

ps. Yeden jaką dziurę ?

Marketing internetowy dla firm

sile weblinka i kazdego inengo systemu opiera sie na tym co ma w srodku - a jak pomimo tych smieci sa skuteczne to cos jednak znaczy

ja uwazam tak - jak strona jest zaindeksowana i chodza po niej boty to google uwaza ze ma wartosc inaczej nie bylo by jej w indekscie i nie była by indeksowana chyba ze ktos wie na czym opiera sie algorytm google - sadze ze nikt tutej tego nie wie a opiera sie to tylko na domneimaniach

te wszystkie smeici powoduja ze wielu takich jak ja jest w stanie wypozycjonowac sie na wiele fraz o ktorych wczesniej nie sniło a fakt krytykowac mozna ale prosze pamietac iz gdyby nie te smieci wielu z nas nie bylo by ze swoimi stronami tam gdzie sa dzisiaj

wiele moich stron wypozycjonowanych wg mnie na wazne frazy opiera sie na systemach wymiany linków - 1 stałym i 2 rotacyjnych i sa wysoko - i ja nei uwazam aby systemy nie były skuteczne bo sa nawet jak to niektoprzy okreslaja ze SPAMEM choc troche myla sie im pojecia :) ale coz mowi sie trudno

jedno trzeba przyznac wysyp systemów spowodowal ze nie trzeba korzystac z firm pozycjonujacych ale za polowe mniejsze pieniedze mozna sie wypozycjonwac swojemu tylko po lekturze tego forum :)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

ps. Yeden jaką dziurę ?

Pamiętasz dlaczego ograniczyłeś przelewanie punktów między kontami? :D

Sttorm, ja sie z toba zgadzam, systemy są skuteczne, nawet w takiej postaci jak teraz. Nie moze być inaczej skoro rozmieszczaja linki na stronach, to sie indeksuje itp. Jeżeli coś jest dobre, to nie oznacza, ze nie może być lepsze, a my sobie dyskutujemy, co by można zrobić, żeby były lepsze. To nie jest krytyka, tylko dyskusja.

A co do jakości stron to odpowiedz na pytanie

Czy strona, która ma site 2k to dobra strona, czy nie? Masz prostą odpowiedź na to?

Eksperyment Discover.pl

I o taką dyskusje mi chodziło.

Xann - nie sadze zeby black lista to była trudna sprawa w implementacji. Przemyślcie to.

Fikas - Czas na małą lekcje ;P :D Znasz taką stronę? https://www.google.com/contact/spamreport.html. SPAM report - pogrubiłem dla Ciebie :D

Definicja spamu wyszukwiarkowego jest stara. Ja jej nie wymysliłem, ani ludzie z Google, ktorzy otwarcie tak nazywaja kopie wiki i dmozów. Zaakceptuj to lub nie ale tak jest :)

W kontekscie innych wyszukiwarek:

Onet - https://www.cneb.pl/a/1072.html

Yahoo - https://help.yahoo.com/l/us/yahoo/search/spam_abuse.html

Wiesz kyo o ile w wiki i dmoz cięzko mi się doszukać jakiegoś innego celu niż stawianie ich kopii pod systemy wymiany to np. już takie dzwonki na komórkę czy np sklepy esc partners są stawiane nie tylko pod swl i teraz powiedz mi czy ktos byłby w stanie napisac algorytm aby odróznic które to które ? Wedłóg mnie pozostaje ręczna moderacja co przy systemie linków rotacyjnych i to rozrastającym się w takim tępie jak eweblink było by trudne. Czarna lista ? owszem a skąd mam mieć peność że nie trafi tam sklep z pp, który był stawiany pod sprzedaż a swl jest tam tylko dodatkowo ? Takie 5 linków wychodzących tylko za które zarabiam punkty i mogę za nie podlinkować kilkanaście podstron na mniej popularne frazy.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

I to właśnie mozna poddać pod ocenę userów. Ktoś wejdzie, zobaczy tylko jeden system i pewnie zostawi w spokoju.

Mozna iśc jeszcze dalej, wpis na blacklistę można dać stały, albo czasowy - jak kto wybierze. Bo przecież zakładamy, że coś sie może na stronie polepszyć - przybędzie BL, wzrośnie PR (o ile jeszcze bedzie), wzrośnie znacząco site, spadnie ilosć wychodzących itp... generalnie przy wpisie do black listy warto podac podstawowe wskaźniki, które o tym zadecydowały. Dla sprawdzenia, czy po czasie warto skreślic stronkę z black listy.

Eksperyment Discover.pl

To pytanie dziś już raz zadałem ale zadam jeszcze raz.

O ile mi wiadomo DMOZ jest legalny, można go kopiowac google tego nie zakazuje to dlaczego miało by niby go banowac ??? skoro można tworzyc kopie dmoza to dla czego nie można tworzyc kopi wiki ??? czy kopi baz piosenek ???

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności