Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

od kiedy tak zaczynacie liczyc punkty

Ponawiam pytanie, bo Xann milczy. Zauważysz z pewnością zmiany.

... i rośnie wrzawa, tęgie umysły pracowników Google'a pochłaniają Terabajty danych w celu zapobiegnięcia fali rażących spamów, robią najprostszą z metod przycinają po woli site aż w końcu nastąpi czarny scenariusz przyprawiający pozycjonerów o nie jeden zawrót głowy. Życie bywa okrutne, jednak wina nie spadnie na wszystkich, tylko wybrańcy będą trzymać władzę w okrutnej sieci, gdzie każdy wytacza swe oręża na bój o pozycje w serpach. Natomiast w domowym zgiełku przy porannej kawie Xann opracowuje plan by zaskoczyć Google, słychać dźwięk z jego ust, który układa się w całość brzmiącą:

- Jeszcze mnie zapamiętają! Siła i moc w eweblinku. -

Po krótkiej chwili następuje straszliwy wybuch śmiechu, który odbija się niesłychanie szybko po klatce schodowej, w której mieszka wymieniony bohater, niepozwalając spokojnie zasnąć biednym staruszkom, sąsiadkom bohatera. Będą musiały przeżyć jeszcze nie jedne męki związane z tą trudną sytuacją, pozornie niewiele osób będzie cierpiało, jednak jest to nieprawdą.

Zegar wybił godzinę 3 rano. Za oknami pogoda nieciekawa i zapowiada się na sporą burze, podobnie jak pomiędzy wspomnianymi oddziałami...

Właściciel sytemu nie potrafi już ogarnąć liczby godzin spędzonych wspólnie ze swoim laptopem oraz łyżeczek z kawą rozpuszczalną, które powędrowały w kierunku kubka ze znienawidzonym od paru dni napisem "Google".

Każdy z nich szykuje się na poważny wyścig zbrojeń, kto pozostanie w tyle okaże się wkrótce...

468x60.png

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

bardzo ciezko bedzie sprawdzac czy BL ma bana ;) duzo zasobow, czasem to nie celowe dzialanie, czasem to przypadek. Jak za to karac.

Czesto jest tak ze dostajemy na cos bana w google co ma linki do czegos innego i nie sciagamy ich - nie ze chcemy cos oszukiwac. Po co niech se wisi, nie szkodzi. Ale w Y to bedzie jako BL.

Dlatego ja to widze tak

kupujesz 11 domen

10 domen dodajesz do eweba i indeksujesz site 1 w Y i site 1 w google

11 domena sluzy do indeklsowania w Y tylko z linkami do 10 domen - indeks w Y do 10 K

Automatem mamy 10 domen z BL 10 K po jakims czasie jak zreindeksi nam 11 domene Y.

Zero ryzyka na ban bo google nie bedzie tak banowalo site 1 :P.

no tak :).

Choć przyznasz Marku ze nie zawsze to celowe działanie.

Sam ma kilka domen ktore maja bana w Google i mam na nich linki do domen ktore sa w Google, bo jak cos dostaje bana to sobie wisi i linki tez. Wg Y! zlicza mi BL z tych zbanowanych domen. Wiec nie zawsze bedzie tak ze ktos celowo.

A nie ma mozliwosci sprawdzenia calego BL bo Y! ma takze limity.

Jeżeli algorytm bedzie taki jak podał Xann - czyli

Site Y + Site google dzielona na 2 + BL Yahoo to nie widze tego dobrze. I naprawde nie polecam tego rozwiązania.

Zawsze jest pole do nadużyć. Taki system naliczania punktów spowoduje duży wzrost stron w systemie bo wtedy będzie sie opłacało dawać nawet nie duże serwisy które najczęściej sa bardzo dobrze podlinkowane.

tak bedzie oplacalo sie dodac 10 domen site 1 z lewym BL z Y :) - Faktycznie dobrze podlinkowane.

Szczeg. ze BL w Y mozna zrobic z 1 domeny dla drugiej. Zeby BL w Y dla Y byl wyznacznikiem to byloby super, ale jak ma byc wyznacznikiem dla Google skoro sam dla siebie nie jest.

Przyklad Bl w Y nie analizujac juz ze moze miec bana w Google

domena A - BL 30 tys - ilosc domen linkujacych 1 sztuka - jaka moc ?

domena b - bl 30 tys - ilosc domen linkujacych 3 tys.

Gdzie tu ta rewelacja w mocy ;).

No i dalej zachodzi ryzyko ze BL to sztuczny BL.

Moja propozycje : Wszelkie zmiany w E-weblink (naliczanie pkt etc) róbcie z myślą o wszystkich :

O udziałowcach

O tych co wrzucili swoje strony do kociołka

O tych co mają zamiar wczucić

O tych co sprzedają pkt

O tych co kupują pkt

a będzie gitara :)

Tak sobie myślę na chłopski rozum, jeżeli się mylę to mnie poprawcie.

Googlebot chodzi po linkach ze strony na stronę. Bot wchodzi z jakiejś tam strony na stronę zbanowaną site=0(BL przypuśćmy 10k). Na stronie tej są linki do innych stron to idzie chyba dalej, czyli daje następnej jakiegoś kopa, może mniejszego ale teoretycznie powinien dawać po prostu nie ma jej w serpach. Dobrze kombinuję czy przedobrzyłem? :)

Edyy, Gazy :) zerknijcie na podany wyżej przykład.

Przeciez domena ktora dostanie 10 K pkt wcale a wcale nie bedzie lepiej wypromowana.

To prawda. Ja nie pisałem, że zgoda na ten wzór, ale że czynnik "BL z Yahoo" powinien wejść do wzoru. A jaką temu wagę przypisać i na jakiej zasadzie wszystko wyliczyć to już zupełnie inna sprawa ;) Bo obecne tylko site i pr to już zupełnie nie ta epoka i to już nie wróci ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności