Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

idolw wystarczy podniesc mnoznik i zrobic ciecie nizej nie jak dzis na 10 K.

Zeby ludzie nie musieli tlumaczyc klientowi ze 100 k nie kosztuje juz 200 tylko 400

wystarczy maly zabieg x 2 pkt ciecie od 5 k skoro tak mocno jest ciete site.

Z postem sie zgadzam, bo zmiana algo po to zeby podniesc ilosc posiadanych pkt bez skupienia sie na tym czy ocena strony jest dobra nie jest dobrym rozwiazaniem.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Yeden nie do konca - mapa indeksacji nie wiele wniesie, choc mozna byloby analizowac strukture do 3 klika jako jeden z elementow. Bowiem Googlebot nie wszystko co przemieli to uzna.

O to właśnie chodzi, że googleboot wszystkiego co przemieli nie uznaje. Materiał porównawczy jest. Chyba zgodzisz się, że lepszy jest jeden dmozik ze 100k w google niż z 10k. I to o wiele lepszy niz by to wynikało z obecnej wyceny, chociażby przez to przycinanie punktów (za którym kiedyś optowałem).

Chociaż 10 sztuk dmoza po 10k jest już lepsze. :)

Eksperyment Discover.pl

jest lepsze 10 dmozikow to fakt.

Yeden Xann jakby chcial to ma wiele mozliwosci analizy, nie wiem tylko skad mu przyszedl pomysl takiej formy naliczania pkt. Uwazam że jak na doświadczonego seowca powinien zdawac sobie sprawe z mozliwosci jakie tym sposobem daje i ze tak naprawde tylko na chwile pocieszy ludzi ze maja wiecej pkt i moge je sprzedac bo wywindowanych cenach.

Chyba ze wzrost ilosci pkt bedzie wiazal sie ze cena pkt spadnie znacznie.

Jak sadze Xann zrobil przycianie by zachecic do stawiania mniejszych stron co jest plusem.

Moim zdaniem xann zbednie panikuje i chce wprowadzac zmiany zbyt szybko.

Na dzis ok mozna powiedziec moc pkt wzrosla znacznie dzieki tym site to plus i po co to psuc dodawaniem czynnika ktory powoduje ryzyko oszukiwania.

Jak juz to niech zrobi mnoznik i tyle, to beda pkt na rynku i cena wroci do pierwotnej.

Zakladajmy inaczej: nagle w systemie wszyscy stawiaja domeny z site: 100 - czy jest jakis problem ? z obecnym naliczaniem nie.

Problem pojawia sie z powodu iz ludzia z duzym site ten site polecial i nie maja pkt ktore posiadali.

Ci co mieli site: 100 pewno nadal maja site 100.

Mi jakos domeny z site 10 do 100 sie nie zmniejszyl.

Wiec zmiana algo nie jest sensowna, poprostu moc systemu rosnie bo ma wiecej domen z mniejszym site.

Mnieszy site jest mocniejszy.

DLatego nie jestem jako kupujacy za tym by wprowadzac zmiany ktorych celem jest podniesienie ilosci posiadanych pkt.

Jak juz to ew. tylko mnoznik ktory ma miec na celu ulatwienie sprzedazy tej samej ilosci bez koniecznosci windowania cen.

Bo faktycznie ciezko klientowi wytlumaczyuc panie 100 k dzis kosztuje 700 zl z 300 zl.

Albo nie musi pan juz kupowac 100 k, wystarcz 30 k jednak zaplaci pan tyle samo co placil pan za 100.

Tak wiec zeby tego nie tlumaczyc wystarczy zmiana mnoznika.

szook masz całkowitą rację jeśli chodzi o wprowadzenie mnożnika, algo Xanna da się w łatwy sposób wykiwać. A żelazna zasada e-weba to brak nabijania pustych pkt.

Klient się oburzy jak zobaczy taką podwyżkę cen jak opisujesz. Nie wszyscy są pozycjonerami.

Xann powinien wnikliwie przyjrzeć się propozycją, e-web może paść równie szybko jak zyskał na sile w SWL.

468x60.png

Czachapl - z tego co piszesz wynika, ze punkty maja wartosc sama w sobie. nie maja. maja wartosc wynikajaca z ich sily nabywczej. za ich pomoca kupujemy linki ergo pozycje w serpach.

jesli system wytwarzania pkt bedzie powodowal, ze serwisy bez wartosci beda mialy duzo pkt to ogolna wartosc pkt zmaleje, wiec zmaleje tez ich cena.

Zgadza sie ale muszą być te punkty jak niema punktów to jak maj wartość??

Czy wy nie rozumiecie tu nie chodzi o mnie bo ja sobie dam rade zawsze coś sie wymyśli narobi nowych punktów.

Tylko ze siła sytemu nie jest w tych co maj 200 czy więcej domen w systemie z ogromnym site tylko w tych co maj po kilka kilkanaście domen, I tu sie okazuje ze ktoś miał 20 domen z których do niedawna było 60k a dziś ma z tego 5k lub mniej jak myślicie będzie dalej w systemie czy weźmie swoje zabawki i pójdzie do domu??

Dlatego przyznalem ze ok zmiany sa konieczne Osablod ale nie takie które mogą zmienic zasady i działać dla weblinka szkodliwie na przełomie miesięcy.

A właśnie tak jak piszesz nie kazdy klient jest pozycjonerem, wiec czasem nalezy go wyreczyć.

Ja Xannowiu pisalem co powinien zrobic jak juz bardzo chce robic zmiany.

Ja dałem taka propozycje:

site: 0 do 1 k = ile domen jest w systemie

site: 1 do 2 k = ile domen jest w systemie

itd do 100 k

Wyciagniecie 3 wynikow np. 80% systemu to domeny z site 4-5 K to znaczy że domeny z site 100 K są tylko dodatkiem,

można więc uznać że site 5 K to górna granica dla systemu - analizujac ten czynnik dynamicznie mozna reagowac na zmiany globalne wzgledem systemu i zmieniac gorna granice.

Teraz skoro dzis system jest 2 x mocniejszy to wystarczy zrobic mnoznik x 2 i mamy sprawe zalatwiona.

Sprzedawca dalej sprzedaje 100 k za 300 zl, klient sie nie pyta bo dziala tak samo.

Bedzie problem taki jak cena bedzie 600 zl za 100 k - klient kupowal 100 k za 300 - nie potrzebowal 200 bo 100 k sie sprawdzalo. Dzis dostaje moc 200 za 600 zl ale nominal widzi 100 - co robi ? wkurza sie ze placi 600 = 2 razy tyle za ten sam efekt.

Odwrotna sytuacja: Sztuczne podniesienie ilosci pkt przez czynnik BL ktorym mozna manipulowac

Klient kupuje 100 K za 300 zl, kupowal 100 k za 300 zl, jednak nowe 100 k po 2 msc okazuje sie byc slabsze o 3 razy.

Co robi wkurza sie :).

Dlatego Xann majac takie dane jak site wszystkich domen, widzi jaki jest spadek dla domen, ile to spadki ile do bany, bardzo latwo obliczyc jaka jest moc i jaki nalezy wprowadzic mnoznik na bazie dominujacych domen czyli jaki site dominuje w systemie.

Tak czy tak, mam nadzieje że Xann predzej zrobi mnoznik niz to co zaproponował. Bo mnoznik zwiekszy ilosc pkt, ale nie bedzie ryzyka z tytulu dodatkowego nie sprawdzonego czynnika.

Czacha nie pojdzie bo czemu niby ?

Skoro mial 60 K a ma 5 K - i jak sam mowisz chodzi o ogol - to wystarczy ze zacznie dawac 12 razy mniej na dana fraze.

Dlaczego ma sobie isc ?. Przeciez jak sam piszesz dotyczy to wszystkich - spadek a jak nie wszystkich to znaczy ze nie ma problemu.

Przeciez to ze ma dzis on 5 K to inny tak samo ma 5 K z 60 K - tak to rozumiem wg. tego co piszesz.

Wiec wszystko jest nadal takie samo, bo gosc ma tyle samo mocy do dyspozycji tylko nominal inny.

Bo nie chodzi o to ze mial 60 a ma 5, wazne zeby dostawal moc na tym samym poziomie jaka dostawal.

idolw dokladnie bo chodzi o nabicie w Y BL

Ale jak chcesz lepszy sposob na BL w Y

od poczatku chodzilo o nabicie punktow,

i czy nabijesz sobie pr czy sajt w google czy sajt w yahoo czy linki w yahoo to w sumie bez roznicy bo nie da sie zrobic jednej z tych rzeczy nie podnoszac innych

teorie spiskowe sa juz napisane :10 spamow po 10k w yahoo, google zbanowane, yahoo indexuje jak szalone itp punkty leja sie jak szalone... ale co innego napisac taka teorie a co innego ja w prowadzic w zycie... a to wszystko i tak zycie zweryfikuje :)

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

DLatego nie jestem jako kupujacy za tym by wprowadzac zmiany ktorych celem jest podniesienie ilosci posiadanych pkt.

I ja i wiele innych osób, dlatego moja propozycja : Pamiętajcie i o sprzedających i o kupujących.

Co z tego że zadowolicie teraz jedną grupę (sprzedających) jak na dłuższą metę może to być ślepy zaułek.

P.S. Polska do dziś spłaca kredyty za Gomułki.

Bedzie problem taki jak cena bedzie 600 zl za 100 k - klient kupowal 100 k za 300 - nie potrzebowal 200 bo 100 k sie sprawdzalo. Dzis dostaje moc 200 za 600 zl ale nominal widzi 100 - co robi ? wkurza sie ze placi 600 = 2 razy tyle za ten sam efekt.

Odwrotna sytuacja: Sztuczne podniesienie ilosci pkt przez czynnik BL ktorym mozna manipulowac

Klient kupuje 100 K za 300 zl, kupowal 100 k za 300 zl, jednak nowe 100 k po 2 msc okazuje sie byc slabsze o 3 razy.

Co robi wkurza sie

ten klient raz potrafi ocenić moc systemu innym razem nie i zawsze wkurzony :)

Pomijając to, niechętnie* muszę Ci przyznać rację że z tym BL to niewypał. Jednak Xann nieraz już przedstawiał w tak dziwny sposób pomysły do dyskusji to może i tym razem jest to tylko pomysł rzucony do oceny przez użytkowników ?

* oczywiście żart ;)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Chłopaki, jak dobrze rozumuje, site z google ucieka, ok, no to pobierajcie site z yahoo a ustawiajcie punkty wg tego gdzie jest wyższa indeksacja ...

jeżeli jest w google site:0 lub określone min powiedzmy do site:1000 to traktujcie domenę jako ban, jeżeli mi site spadnie spadnie w google poniżej site yahoo to niech system zaczyna uwzględniać site yahoo...

w górę to nie problem limit są więc krzywdy nie będzie.

Tru

brak sygnatury

1. BL w Y można sobie nabijać.

2. Ktoś tu kiedyś powiedział, że pozycjonujemy w google nie w yahoo (mmm :) właściciel tego systemu jak proponowałem to chyba rok temu).

3. Większość blokuje bota yahooo bo to jest bez sensu.

(L)

Chłopaki, jak dobrze rozumuje, site z google ucieka, ok, no to pobierajcie site z yahoo a ustawiajcie punkty wg tego gdzie jest wyższa indeksacja ...

Problem w tym, ze mozesz miec domene zbanowana w google, a site w Y! bedzie...

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

klient tak naprawde kupuje pewną moc linków a nie punkty. Te sprzedawane punkty to tylko waluta wymienna pośrednicząca w zdobywaniu przez niego linków z odpowiednią moca dla pozycjonowania swoich stron. Jeżeli punkty będą bez pokrycia klient odejdzie.

Śmiem twierdzić że odejdzie szybciej klient niż osoby sprzedające punkty. Z tego też powodu jaki by nie był algorytm musi odpowiednio oszacowac wartośc punktów które są potem odsprzedawane bądz tez wykożystane do linkowania własnych stron. Cene i tak będzie kształtował rynek, no sorry ale komuna niby minęła 18 lat temu więc mamy wolny rynek. Jeśli będzie więcej kupujących niż sprzedających cena wzrośnie więc częśc kupujących sie wykruszy co stwierdzi ze im sie nie opłaca. jeżeli natomiast będzie więcej sprzedających bo np będzie więcej punktów to cena spadnie.

Szczególnie w polsce gdzie modna jest tendencja aby tylko wypchnąć choćby za grosze. Takie są prawa wolnego rynku i biadolenia że dla mnie za drogo czy dla mnie za tanio i tak nic tu nie da. No sorry ale ceny ustalane z góry mieliśmy za komuny i jak wiemy nie był to dobry system.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

do site 1000 to ban ? sorry ale ja mam kilka domen z site nizszym niz 1000 dodanych do EW i nei mam ani filtra ani bana wiec ten argument odpada...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności