Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Eh mysle ze xann nie da sie naciagnac na ten BL Y! jako +

Kulfi co do nabijania site - zgadza się ale nabijasz go w Google i pozycjonujesz w Google. Jeżeli by pozycjonowac w Google zacznie sie nabijanie BL w Y! to juz nie jest dobrze.

Gielo dobrze napisal.

Chodzi o to by sie oplacalo kumowac moc, a nie ze komus dzis brakuje punktow do sprzedazy bo site spadl to wprowadzic dodatkowy czynnik ktory podniesie ilosc posiadanych pkt. Bo ten akurat czynnik BL jako + nie ma az takiego znaczenia.

Mozna uwzględeniać BL ale nie jako +, a jak juz sie chce analizować BL to i out linki także.

Ja obawiam sie poprostu że czesc osob chce wzrostu pkt po to by jadac na marce sprzedawac przez jakis czas pkt ktore faktycznie juz nie beda tyle warte. Skoro zmieniaja sie zasady w Google to niech zmienia sie cena, mnozniki bo to latwo kontrolowac - znajac obecne dzialanie systemu. Nowy szczeg. tak glupi powiedzialbym element moze tylko zaszkodzic.

Uwazam że Xann musi to na spokojnie przemyslec, bo to ze spadl site jak narazie to tylko wprowadzilo wzrost mocy i albo sprzedajacy beda uswiadamiac ze cena wzrosla bo moc wzrosla, ale tym samym spadla koniecznosc kupowania 100 k, wystarczy 50 k albo bedzie zle.

Gielo napisal dobrze - sprzedajacy nie odejda bo skoro sprzedadza swoja powierzchnie za tyle samo to niby czemu, poprostu niech zamiast 100 k sprzedaja 50 k temu samemu klientowi - skoro ten spadek site laczy sie ze skokiem mocy.

Tak czy tak Xanna walo, jezeli wygeneruje punkty z tytulu BL to szybko ludzie zaczna nabijac BL i szybko spadnie cena pkt bo bedzie ich znow na rynku duzo a ich ilosc i cena nie bedzie przedkladala sie na moc.

Jego zabawki jego piaskownica :), ja sie martwie o swoją jako kupujacy pkt i tak juz z tytulu windujacych sie cen i brakow pkt nabija sprzedaz innym systemom - nawet sobie z tego byc moze nie zdaje sprawy ze owa sytuacja popularyzuje inne systemy - nie dlatego ze ktos odchodzi z weblinka. Tylko ze jest tak mocny i cena pkt jest wysoka co wielu klientom jest ciezko wytlumaczyc. Wiec Xann zastanow sie nad mnoznikiem, ale nie nad takimi zmianami bo sobie popsujesz to co wypracowales - a zadowolisz chwilowo tylko jedną grupe userów.

szook racja, można zostawić sprawę tak jak jest i nauczyć rynek ze nie trzeba 100k tylko 10k :)

to że teraz jest gigantyczny kop to fakt i takiej właśnie mocy można oczekiwać od systemu!

tak jak pisałem wyżej awaryjnie można wspierać się i stabilizować site dzięki yahoo, uwzględniając punkty wg tego gdzie jest większy site czy w Y czy w G

kwestia tylko określenia opłacalnego minimum po stronie ilości site w google ;) a system będzie bardziej stabilny, mniej stresogenny :)

Truv

brak sygnatury

minimum site w google to 1 pod warunkiem iz parametr SITE: bedzie dziala prawidlowo tzn ze jak stona nie ma bana bedzie pokazywal choc 1, jesli zlikwiduja ten parametr calkowicie o czyms sie tu mowilo to trzeba brac inne rzeczy pod uwage

ja mam strony w systemie ktore maja kilka podstron, ale maja duzo BL w yahoo wiec maja wartosc dla systemu

ja mysle ze XANN mysli co sie stanie jak parametr site: zniknie z google, jak wyznaczac wartosc punktow

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

@sttorm jeżeli parametr site zniknie, można zbierać "site" na podstawie odwiedzin bota google {dziennie|tygodniowo|miesięcznie|} :) przeliczaj ilość jego wejść na punkty, wszystko jest do wykonania, jedyny problem w zmianie struktury systemu ;)

Rozwiązań jest dużo, problem w tym które jest lepsze

Truv

brak sygnatury

linkorn daje juz linki na podstawie wizyt botów, ale wydaje mi sie ze to jest dobre do stalego ale w rotacyjnym moze sie nie sprawdzic - za duzo obliczen dla stron i niestety zmiana wszystkiego w systemie i moze to potrwac

fakt jest jeden gugiel cos pewnie szykuje i dopiero sie zacznie lub to sie juz skonczylo poszlo kilkaset banow na domeny, zostalismy postraszeni i slusznie gdyz teraz trzebo myslec nad czyms innym - mam nadzieje ze to koniec i nic trezba zakasac rekawy i pomyslec jak rozwiazac zaistaniale problemy, ktore nastapily dla wielu

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

tak akurat ten czynnik jak wizyt google mozna manipulowac w dosc prosty sposob.

Jednak nie usmiercajmy komendy site tylko dlatego ze jest wiekszy update algorytmu i site spadlo.

Spadlo wszystkim takze dobrym domenom - nie tylko spamy. Ogolnie sa ciecia i zmiany w algo.

Skoro site spadlo wszystkim czyli takze dobrym www to mozna sie cieszyc ze to co zostalo jest mocne - co czuć po mocy weblinka.

Wylecialy, wyindeksowalo co slabsze. Ja wiem że to jest problematyczne, ale zapewne wielu pamieta z 2 lata temu jak byly problemy z site z tytulu wlasnie takiego qlweba gdzie np. faktyczny site max takiego qlweba mogl wynosic 2 k a google pokazywalo nawet 10-20 K - czyli google zawyzalo to zapytanie.

Dzis zaniza i tez jest ok.

Mnoznik o tyle jest dobry ze nie zmienia zasad dzialania systemu, a jedynie pozwala uniknac tlumaczen klientowi kupujacemu pkt.

Jak obliczyc mnoznik - jest wiele sposobow.

System przed spadkami mial 100 mln, dzis 74

odjac spadek ktory wynika z banow a nie spadku site, przeanalizowac z jakich witryn poodejmowalo site, czy te witryny to kluczowe zaplecze czyli najwiekszy przedzial i obliczyc mnoznik.

Na moje oko mnoznik jaki bym zastosowal to ze 100 k zrobil 150 k.

Bowiem ludzia leca bany nie tylko spada site, spadl site takze witryn ktore mialy duzy site ale zla strukture linkowania wewn, slaby BL, indeksowanie pingowaniem, tymczasowymi linkami.

Bo wielu indeksuje pozniej sciaga linki i liczy ze ten indeks bedzie zawsze.

Google zmienilo troche algo - ale nie ma co popadac w skrajnosci i usmiercac komendy site.

Xann powinien widziec w tym zalete a nie panikować.

Tak czy tak nie naprawialbym czegos co dziala, sam osobiscie jak cos bylo nie tak to bylem za zmianami, jednak skoro dzis dziala, a jedyny problem to problem sprzedajacych bo nie maja pkt to nalezy zrobic tylko mnoznik i przwyrocic optymalna cene pkt.

Zadaniem Xanna jest zrobic to dobrze bo ma dostep do masy danych - pytanie tylko czy zechce i potrafi to rozsadnie przeanalizowac.

Oki czas na film.

Zobaczymy co xann wymysli.

czy zatem za serwis, ktory ma obecnie site 274 000 w google, 37 000 w yahoo i 50 000 linkow w yahoo dostane ((274000+37000)/2+50000) = 205 500 punktow?

czy mozecie zatem zrobic ten skryp dla .net? z checia zdobede w waszym systemie ze 2 miliony punktow.

Prawie :) bo teraz te 205 000 pkt należy odczytac w tabieli logarytmicznej co da jakieś 40k PKT

Chyba nikt nie zakumał wzoru z tego co piszecie ;)

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności