Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro site spadlo wszystkim czyli takze dobrym www to mozna sie cieszyc ze to co zostalo jest mocne - co czuć po mocy weblinka.

Szooku a co będzie jak już site nie spamów poleciało z 20k do 500?? i jak zleci jeszcze niżej??

zwiększy sie mnożnik x 30, a jak będzie site wynosić jak teraz linki ze masz linków z 10k do strony a g pokazuje może 6?? Mnożnik razy 1000??

Nie wiem co zrobi Xann ale opcja wspomagania przez Y jest bo w jaki kolwiek sposób uniezależni system w jakiś sposób od G.

Jeszce raz pisze ze nie chodzi o mnie i handlujących punktami tylko o zwykłych użytkowników co wkładaj w system 10 czy 20 domen to na nich stoi system i większość nawet nie zarejestrowała sie tu na PiO a co dopiero sie maja wypowiadać jak czytaj o jakiejś czarnej magi.

Nie rozumiecie ze jak tak dalej pójdzie to za 60 dni w ewebie będzie może ze 125 k site

Co dzien leci kilka set k jak nie miliony.

Luty 17k domen 157 mil site

czerwiec domeny: 24,360 | strony: 74,916,572

Przybyło 7k domen mimo to site w jakieś 100 dni spadło o 83 mil czyli 0,5 mil na dzień

a co zostanie jak by site z tych 7k odiac??

Można zostać przy tym co jest zrobić mnożnik czy co tam chcecie ale wtedy ile będzie sie dawać na link 0,001 punktu czy jak.

Powiedzcie z ręka na sercu kto zostanie z domenami jak za 30 domen będzie miał góra 1,5k lub mniej ??

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pozostały mocniejsze strony, więc skoro syfik poleciał to stosunek ilości pkt do mocy linka jest lepszy.

Wystarczy tylko wytłumaczyć, że dzisiejsze np 50 k zastępuje wcześniejsze 100k i tyle.

Cenę ustali rynek, sam :)

Czacha to troche niemozliwe zeby wszystlo tak lecialo na leb i szyje,mysle ze spadek sajt zatrzyma sie jak ropa na pozycjonerskich rynkach:)tylko pytanie kiedy...zamiast rozkrecac burze trzeba sie zastanowic jak zrobic zeby dobrze bylo wszystkim:)

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Jeszce raz pisze ze nie chodzi o mnie i handlujących punktami tylko o zwykłych użytkowników co wkładaj w system 10 czy 20 domen to na nich stoi system i większość nawet nie zarejestrowała sie tu na PiO a co dopiero sie maja wypowiadać jak czytaj o jakiejś czarnej magi.

Jestem zwykłym użytkownikiem, który ma jakieś 25 serwisów podpiętych (ok. 120k punktów) i jakoś nie narzekam. Obecny system obliczania punktów jest bardzo dobry. Punktów mam tyle samo co kiedyś, ale na 2 razy większej liczbie serwisów niż kiedyś. Ten krach to miałem jakoś w lutym/marcu a teraz nic (odpukać) oprócz wzrostu site nie zauważam. Jeśli moc systemu będzie większa to tym lepiej dla mnie.

Ja bym nie zapominał, że generalnie te ogromne spadki site to nie jest tylko zmiana algo google. Ba, twierdzę, że zmiana algorytmu odegrała tu minimalną rolę, a głównym problemem jest tutaj NISKA JAKOŚĆ ZAPLECZA oraz tak jak powiedział Szook - indeksowanie pingowaniem oraz słabe linkowanie zaplecza. Po swoich stronach widzę (w tym naprawdę dobrych stronach) że tam gdzie nie linkuję, tam spada site. Niektórzy, a raczej większość, tak już ma, że chciałaby dużo osiągnąć małym kosztem (przykłady można by mnożyć...). Stawiać zaplecze pod site też trzeba umieć a używanie kolejnych dziesiątek tych samych, niezmienianych, niemodyfikowanych skryptów po prostu się nie sprawdza bo to jest akurat jedna z tych rzeczy, z którymi google zaczyna sobie świetnie radzić, co widać. Bo wytłumaczcie mi proszę, jak to jest, że ktoś potrafi postawić wiki z 1 000 000 site a inny postawi i minie miesiąc i dostaje bana? Według mnie trzeba więcej ruszać głową i myśleć na dłuższą metę panowie. Zamiast postawić 200 wikipedii pomyśl i zainwestuj w skrypt, który ci się bardziej opłaci i to jest według mnie JEDYNA recepta dla sprzedających punkty! Obiema dłońmi głosuję także za pomysłem Szooka co do wprowadzenia odpowiedniego mnożnika.

.... a głównym problemem jest tutaj NISKA JAKOŚĆ ZAPLECZA oraz tak jak powiedział Szook - indeksowanie pingowaniem oraz słabe linkowanie zaplecza. ....

A co byś powiedział odnośnie noralnych stron z unikalnym contentem dlaczego one tracą SITE ?

chart_e-weblink.com.jpeg

Na załączonym obrazku jest żywy przykład eweblinka, cała strona ma tylko i wyłącznie unikalny conten i jak to sie odnosi do tej teorii ?

Marketing internetowy dla firm

Jestem zwykłym użytkownikiem, który ma jakieś 25 serwisów podpiętych (ok. 120k punktów) i jakoś nie narzekam. Obecny system obliczania punktów jest bardzo dobry. Punktów mam tyle samo co kiedyś, ale na 2 razy większej liczbie serwisów niż kiedyś.

Teraz pytanie co będzie jak jutro okaże sie ze zostanie ci z tego 7,5k?? Dołożysz kolejne 100 domen??

czy stwierdzisz ze 7,5 za 25 serwisów to strasznie mało i ze dużo więcej dajesz niż otrzymujesz??

Zostaniesz czy zabierzesz zabawki ??

Już sie nie wypowiadam w temacie naliczania punktów bo niektórzy nie rozumieją o co chodzi patrzą wąsko tylko pod siebie. Jak to w Polsce bywa :) lament sie zacznie jak site w ewebie będzie wynosił 1 mil i 30k domen ;)

Osobiście bym zostawił tak jak jest. W czasie gdy wszyscy płakali na spadki z moich trzech "zadbanych" stron podpiętych do systemu uzyskałem jakieś 20-30 % więcej punktów. Do tego moc punktu wzrosła.

Wreszcie dostaję nagrodę za porządne strony :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Teraz pytanie co będzie jak jutro okaże sie ze zostanie ci z tego 7,5k?? Dołożysz kolejne 100 domen??

czy stwierdzisz ze 7,5 za 25 serwisów to strasznie mało i ze dużo więcej dajesz niż otrzymujesz??

Poczekam 2 tygodnie, jak te 7,5k będzie mi dawało te same pozycje co teraz to nie widzę problemu. Ja to wszystko póki co traktuję hobbystyczne i tylko jak mnie coś napadnie to stawiam sobie w jeden dzień 20 tematycznych zapleczowych serwisów. W sumie koszt 100 domen nie jest taki ogromny, ale nie widzę potrzeby na razie i nie wiem czy serwer kumpla by to pociągnął :)

Co do site to chyba czas zakończyć dyskusję.

Obecne zmiany nie mają większego znaczenia w proporcji rozkładu punktów w systemach wymiany

I tylko paranoicy akurat ten fakt mogą uzanć za walkę z Googla SWL (co innego Bany :) )

Monitoruje site kilkuset serwisów. Po odliczeniu mocno linkowanych serwisów wykres spadku jest zgodny z tym co widać na wykresie z E-weblinka.

Po skończeniu 6 klas podstawówki z matematyką minimum na 3 nikt nie powinien wyciągać wniosków przez porównywanie pojedynczych przypadków do statystyk.

Problemy dotyczą cen sprzedaży SWL, podziałów, prowizji, promocji ... Ale to problem tych dla których SWL to sposób na pozycjonowanie ;).

Xann - zanim bym odpowiedział, chciałbym wiedzieć ile takich stron jest w e-weblinku oraz czy ta ilość jest taka, że należy te serwisy brać pod uwagę. Według mnie żeby utrzymać wysoki site trzeba linkować głębiej i więcej niż wcześniej.

Znów powołam się na słowa Szooka - masz w eweblinku ogromne ilości danych, które trzeba zanalizować i dojść do poprawnych wniosków. Sprawdzić jak i gdzie spada site oraz jaki % stanowią bany a jakie zwykłe spadki (przy czym ja wziąłbym pod uwagę także spadki wynikające z pingowania i dalszego nielinkowania ostrego żeby utrzymać site zaindeksowany przez pingowanie). My takich danych nie posiadamy a wydaje mi się, że na podstawie tego będzie można sporo wywnioskować.

A co byś powiedział odnośnie noralnych stron z unikalnym contentem dlaczego one tracą SITE ?

Uprzejmie donosze, ze moje serwisy rosna. W ciagu ostatnich 24 godzin przyszlo mi 25kilo podstron.

Chyba nikt nie zakumał wzoru z tego co piszecie smile.gif

Racja, ja nie rozumiem bo tam jest matematyka ponad 2+2. Czy mozesz wyjasnic? :)

I czy mozesz wyjasnic, czemu robisz krok w strone dzieciarni, ktora chce stawiac byle go**o byle tylko zarobic na pizze i kino. Przeciez wystarczy, zeby sie wziely bachory za zrobienie porzadnych syfow, przygotowaly porzadne generatory tresci (ale porzadne, ja dla syfow pisanych z generatora prowadze kampanie PPC i mam konwersje tylko troche nizsza niz dla stron pisanych recznie) i stawialy porzadne zaplecze?

Skoro google wycina te setki kopii dmoza, itd. to przeciez "system sie wzmacnia" - tak wiec po co to zmieniac?

Skoro "system sie wzmacnia", to ceny pojda w gore - to po co zmieniac?

Czy to zabieg marketingowy, majacy na celu uniknac odplyniecie klientow? Pewnie nie, bo w innych systemach sa te same strony, wiec tez leca im staty na leb na szyje.

Jaki jest wiec powod? Z mojego punktu widzenia, takie dzialanie jedynie oslabi system, bo beda tam strony nielubiane przez G. A szkoda, zeby go oslabiac, bo jest naprawde dobry.

polish suicide flew 48 successful missions

No ale jakto wiecej daje niz dostawal? Przeciez bedzie to samo. Proporcja sie utrzyma, jedynie liczby bezwzgledne sie zmienia. Czy mi sie tylko zdaje?

Już sie nie wypowiadam w temacie naliczania punktów bo niektórzy nie rozumieją o co chodzi patrzą wąsko tylko pod siebie. Jak to w Polsce bywa :) lament sie zacznie jak site w ewebie będzie wynosił 1 mil i 30k domen ;)

No wtedy mi wlasnie sprzedawcy powiedza, ze system jest tak mocny, ze musze zaplacic 300 za punkt :)

polish suicide flew 48 successful missions

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności