Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

wybiegając naprzód , musimy zmienić obecne przeliczanie żeby nie być w 100% zależnym od Pana G

Xann zrob ankiete na jakie wyszukiwarki głownie pozycjonuja sie userzy weblinka a wyjdzie ci powyzej 90% ze na Google a wiec po kiego uwzglednianie czegos z Yahooooooooooooo ?

A to ze site: niedlugo bedzie znaczylo tyle samo co link: to jest raczej pewne.

Używaj Cuilla i Hakii

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie ma co sie przejmować ;).

Ja jestem za tym nowym przelicznikiem.

Gdyby strona ITParty.pl była spamem a np. PIO miałoby BANA w G, tworzyloby ladny BL i dostałbym

jakieś 15 K pkt

https://siteexplorer.search.yahoo.com/advse...Fwww.itparty.pl

site Y = 7

+

site G = 8

/2

7,5

+

BL Y = 21,358

= 21,365 pkt

obecne przycinanie site powyzej 10 K jakie jest w systemie to daje jakieś 15 k pkt.

Mi się Algo podoba ! ;);)

a wiec po kiego uwzglednianie czegos z Yahooooooooooooo ?
To nie chodzi o to, że Xann chce uwzględniać yahooo, ale jak narazie to właśnie ta wyszukiwarka pokazuje najbardziej realne wyniki.

Zgadzam się, są one prawdziwe ale niestety 1/2 z tych stron google nie znajdzie (przynajmniej tak szybko ja yahoo). Trzeba znaleźć jakąś alternatywe dla google site: gdyż wszyscy widzą co się dzieje, chociaż sam nie jestem za sugerowaniem się yahoo gdyż ta wyszukiwarka widzi zbyt dużo ;)

Jak ktoś ma pomysł, to niech piszę na czym można oprzeć naliczanie pkt.

logo-stat4seo-blue-small.png

Usuwa site czyli zmniejsza ilosc podstron danego serwisu w swoim indexie.

A Dlaczego to robią... oczywistych powodow dla ktorych moga tak robic jest kilka.

Fakt ze site spadł (aczkowliek niewiele) takze troche na stronach ktore wcale nie uczestnicza w systemach.

Na stronach na ktorych sa systemy site spada znacznie szybciej i takie strony jezeli sa to typowe szablony czesto dostaja bany.

Pozatym zauwazylem ze na stronach gdzie nie ma sytemow z unikalana trescia jezeli site spadł to po jakism czasie potrafi wrocic (aczkowliek tez nie zawsze).

pozycjonowanie - skuteczne pozycjonowanie stron

hm na szybko wymyslilbym inny przelicznik

Site skoro Y - to dlaczego nie Live

site Y

/2

+

site G

+

site MSN

/2

x

(BL/1000 zalezne od ilosci BL plynnie jak ciecie site

if BL 1-5 K /200

if BL 5 -10 K /250

if BL 10-20 K / 350

oczywiscie to przyklad bo nawet nie wyliczalem co z tego by wyszlo ;).

Do tego dolozylbym dynamiczne ciecie

Czyli zapytanie do systemu o kluczowe domeny

jakich domen jest najwiecej

np. 60% domen site 5000

10% site 8000

2% domen 10 tys

0,5 domen 50 tys

to dalbym

if site 5000 = 1 do 1

if site 7000 = plynne ciecie

if site 10 tys plynne ciecie

if site 12 tys - plynne ciecie nie wiecej niz 10 tys + dodatkowe czynniki.

To oczywiscie tylko przyklad

Możliwosci jest wiele na w miare sensowne obliczenie mocy - lepsze niz obecnie i napewno lepsze niz proponowane.

a wiec po kiego uwzglednianie czegos z Yahooooooooooooo ?
To nie chodzi o to, że Xann chce uwzględniać yahooo, ale jak narazie to właśnie ta wyszukiwarka pokazuje najbardziej realne wyniki........

Realne wyniki ale dla Yahoo.

Dla google tych podstorn nie ma i google tych linków nie bedzie widział.

Niedlugo bedziecie jeszcze pisac że ze zbanowanych stron google takze zlicza linki...

pozycjonowanie - skuteczne pozycjonowanie stron

Moim zdaniem google ogranicza site i tyle, przestanie pokazywać wszystko ale dalej będzie trzymał to w pamięci.

Google nie tylko ogranicza site:, ale usuwa część podstron z indeksu.

Nie można ich znaleźć ani przez słowo kluczowe site:domena.pl ani przez wpisanie dokładnego adresu czy tytułu podstrony.

Pomysł według mnie bardzo dobry.

Myślę,że zastosowanie tego przelicznika zmniejszy ilość masowego spamu (nakierowanego na site a nie na ilość linków). Warto będzie inwestować w linkowanie.

Xann prowadziłeś jakieś testy jak zachowuje się 10 tys na starym przeliczeniu (opierającym się wyłącznie na site) i na obecnym (opartym w głównej mierze na YBL). Chodzi mi tu o wycenę wartości punkta ;)

Pozdrawiam Tomek.

masz racje i to jeden z powodow dla ktorego BL z Y jest zly.

Dla przykladu odnowilem domene szookowirowka.pl nie byla aktywna z 3-4 msc conajmniej. Sprawdz jaki site ma w Y ;), odpale ją na nowo i dam z niej BL do jakiejs domeny z site 1 i 1.

Y dosyc ze zbiera zbyt duzo, do tego nie reaguje na 404 i wygasle domeny.

Ja jakoś mało entuzjastycznie podchodzę do tego wzoru z uwagi na to że zapewne na tym więcej strace niż zyskam ;)

Kto ma sposób jak nabijac site w yahoo ;)? Bo BL to bardzo łatwo, wystarczy podpiąć stronę do SWL i jest... tyle że będzie kolejne niebezpieczeństwo że przez przypadek "wypozycjonujemy" spam i poleci ban w google...

Dzisiaj najprawdopodobniej naskrobie skrypt zczytujące wszystkie potrzebne dane i obliczający szacowana ilosc punktów i zobaczymy efekty ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności