Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Michal nabijanie BL Swl to nie jest dobry pomysl - bo zbyt kosztowny.

Zrob tak

stworz domene tylko pod Y na ktorej dasz linki do 10 domen ktore beda podpiete do systemu + np. 2 lekkie klony do BL.

Indeksacja = stworz sitemap pod Y, strzel 2-3 dobre linki, czekaj miesiąc.

Dodatkowo w domenie przygotowanej pod nabijanie BL stworz dynamiczny rewrite czyli

7 dni rewrite podstrona-7.html

pozniej 301 do podst-7.html pozniej po 7 dniach pod-7.html

z tych 3 stron namnozy sie sie podstron ;) bowiem pokaza sie juz nowe a jeszcze te ktore mialy 301 beda w indeksie.

Sam tak nabijalem na ten konkurs dla autokatalogu https://site2007y.seopl.org/ dla Y.

Sprawa banalna na site i BL.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak ktoś ma pomysł, to niech piszę na czym można oprzeć naliczanie pkt.

A moze umozliwic ocenianie stron przez uzytkownikow? pomyslow jest wiele ........

Myślę,że zastosowanie tego przelicznika zmniejszy ilość masowego spamu (nakierowanego na site a nie na ilość linków). Warto będzie inwestować w linkowanie.

Bzdura zacznie sie spamowanie nakierowane na yahoo, na zdobywanie linkow, dopoki nie bedzie ocenianie stron przez czlowieka to bedzie sie generowac strony i linki....

Chodzi mi tu o wycenę wartości punkta

Do tego jeszcze wiele czasu upkynie ale wiecej niz 200 zl bym nie dal, sam widze jakie strony i ile by mialy pkt to az smiac mi sie chce, ze spam dalej bedzie mogl dostac wiecej niz cos wartosciowego.

Zwiekszy sie ilosc spamu nakierowanego na BL nie na SITE a zmniejszy ilosc nakierowanego na site:

Osoboscie jednak wole punkty za spam nakierowany na site niz na BL ktory mozna szybciej i latwiej wygenerowac w Y niz site w Google.

Zgadzam sie

A przyklady nabijania w Yahoo szook juz podal

Używaj Cuilla i Hakii

Ja mysle ze weblink nie powinien az tak uwzgledniac tego Yahoo a jezeli juz bedzie.......to juz dzis sie bore za klepanie zaplecza pod ten system....

Używaj Cuilla i Hakii

no tak

zaplecze pod Yahoo jest znacznie latwiej zrobic, oczywiscie zaplecze ktore ma duzo BL i zaindeksowanych stron a ich prawdziwa wartosc to juz inna sprawa

Używaj Cuilla i Hakii

Y dosyc ze zbiera zbyt duzo, do tego nie reaguje na 404 i wygasle domeny.

Dobrze gadasz.

netelektryk przekonales mnie ze moje przemyslenia nie maja dlugotrwalego sensu.

Sposób na nabicie zawsze się jakiś znajdzie.

Xann weź trochę pobaw się mnożnikiem bo sugerowanie się BL z yahoo jednak chyba nie będzie miał sensu.

Żeby nabić site nie raz było się trzeba nieźle nagimnastykować a nabić BL w yahoo to żadna filozofia.

pozdro.

Oj Xann wprowadz ten przelicznik i bedzie spokoj

:]

Czy bedzie mozna dodawac np strony www.strona.pl/katalog aby zliczalo mi wyniki wlasnie dla tego katalogu?

Używaj Cuilla i Hakii

na szybko zrobiłem 10% algo ktore mozna ulepszyc.

Potestujcie jak mozecie:

https://83.19.186.26/chart/licznik.php?url=.../www.itparty.pl

Bez bonusu za PR i BL narazie

nie wynik z wykresu tylko ten

Ilosc pkt w systemie wg algorytmu mnoznika 156.444444444

Jak u Was to sie sprawdza i czy takie naliczanie jest ok.

Pisałem to 5 min, ale jak by sie na tym skupic to mozna bardzo dobry algo wymyslic - 1 dzien i byłby naprawde dobry.

czy ktoś już to sprawdził ? co szook napisał ;)

Nie testowałem, ale skoro mu się udało nabić na konkurs to nie widzę powodów, żeby nie wierzyć.

Porównaj sobie tym https://www.rainfox.org/sprawdz/weblink.php moją stronę: bts-gsm.eu z e-weblink.com. U mnie różnic site'a wielkich nie ma miedzy Y a G, ale BL mam ponad 100k, a u Ciebie są ogromne różnice, ale BL tylko 108 masz. Wnioski mam takie, że jak jest cos dobrze linkowane to ma site w google, jak źle linkowane to nie ma. To samo jest z moim zapleczem. Jak dobrze linkowane, z dobrym likowaniem wewnętrznym (stałe linki) to site w google mam większy niż site w Y, ale BL w Y mam ponad 1k.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności