Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

no ja was nie rozumiem :) daje wam malutkie okienko do popisu a wy okoniem stajecie ze nie checie :) a wiecie dlaczego ? bo tak naprawdę to sobie tylko gadacie jak to będziecie robić strony pod Y a blokować boty G :)

No ja już to widze jak blokujecie boty G a klepiecie tylko pod Y :)

Wogle jaki jest sens blokowac G ??? przecież taka domena bedzie zerowa w G ? :)

No ale jeżęli już jakieś osoby się uprą żeby blokować G a nawalać w Y to też dobrze :) , bo te domeny będą tworzone specjalnie i wyłącznie do eweblinka a nie do wszystkich innych SWL też ;)

Osobiście i prywatnie to ja osobiście zarabiam na zbanowanych domenach w G jeszcze długo na Y z adsa i z tego co wiem nie tylko ja :)

Muszę przyznać że Xann powyższym tekstem powalił wszystkich(w pozytywnym sensie) ;) Wygląda na to że dobrze to wykombinował a nikt nie szedł tym tokiem rozumowania co On. Gratulacje :)

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xann :) zaden kosztr zrobic domene pod Y! :) - wieksza strata dla systemu.

Odp. dlaczego blokować G na domenach pod BL.

Bo domena pod BL ma sluzyc do BL w Y! - indeksowanie jej w google niesie za soba ryzyko ze zostanie znaleziona ta domena i domeny ktore sa linkowane.

Ta domena pod BL ma mieć zero site w G. Tylko ty ciagle zalozenia nie zrozumiales :) - ze to nie domena wpinana do systemu.

I teraz o ile czesc osob zacznie robic domeny pod BL i jak to mowisz pozytyw bo robia ten BL pod zaplecze w weblinku - to jednak nie oznacza ze domeny linkowane musza byc tylko w weblinku bo przeciez samo zaplecze moga wpiac do 5 systemow.

Domena do BL w niczym nie przeszkadza.

Mimo to jak pisalem wczesniej, jestem bardzo zadowolony z tego wlasnie rozwiazania. Wyszedles naprzeciw uzytkownikowi i to cieszy :)

nie sądze.

Prędzej grupa lobbystow Xanna dopadla, ktorzy chetnie by sprzedali jeszcze pkt :) tylko juz ich nie posiadaja a widza ze jest zbyt. I na tlukli mu ze jak nic nie zrobi :) to system padnie.

To taka grupa co niby nie musi i moze w kazdym momencie natrzaskac sobie tysiace pkt :) a skoro moze tak jak pisze Czacha to dlaczego tego nie zrobi i nie zacznie sprzedawac tym co sie oglaszaja ze kupia.

Skoro jak sam Czacha napisal, on nie o siebie sie martwi - bo on szybko moze sobie dorobic to nic tylko dorabiac i sprzedawac :) zbyt jest moc jest - po co coś zmieniac.

BL w Y to żart:

mam jeszcze 235 BL na domeny, ktore od 2 lata przekieruje 301 do innej - 2 lata temu też miala 235.

Wieć najproste sposób zarabiać BL w Y jest 301 hopping.

www.1.domena.pl przekieruje 301 do

www.2.domena.pl i po tydzien przekieruje 301 do

www.3.domena.pl itd

Po kilka mięsięcach cale *.domena.pl będzie mieć super BL wg Y - po co jeszcze linkować z systemu? - strata punktów

Zróbcie wersje BETA tego nowego wynalazku.Wszystkie obecne domeny z eweba tam wrzućcie a to co jest niech zostanie.Jak testy pokażą że lipa,będzie do czego wracać.

Oby przez pazerność i interesowność jakiejś małej grupy nie okazało się że 1 rocznica systemu będzie pierwszą i ostatnią.

Pease.Z Bogiem.

Za dużo gadacie :)

A tak mi sie podobał ten nowy algorytm naliczania (to prawie dwa zera wiecej punktów niz jest teraz)

Ale chyba nie zostanie to wprowadzone :)

No jak nie zostanie ? zostanie wprowadzone na 99% , jeżeli nie będziemy mieli problemów z yahooo to wprowadzimy.

Sorry ale nie mogę sobie pozwolić na to ze google wyłączy funkcje site i bedzie po SWL muszę mieć alternatywny zapasowy parametr , no chyba ze zrobię tak jak inne SWL wyłączę sprawdzanie site. Jeżeli eweb stracił 70 mil pkt to ciekawi mnie ile straciły inne SWL ? no chyba ze to tylko w ewebie strony topnieją

Marketing internetowy dla firm

Xann a skad wniosek ze wyłączy ? bo jest spadek site ? - udziela Ci sie panika i to dośc zbędnie.

Ja osobiście nie mam nic przeciwko nowemu algo w tej formie, jednak miałeś do wyboru lepsze możliwości niż ten algo.

Tak czy tak słowo powiedziane, ludzie pewnie już dostosowują się do nowego algo.

Y! Was nie przyblokuje bo tam można złożyć więcej zapytań niż do Google, a site i BL otrzymujesz z jednego zapytania.

Tak więc można przyjąć że za max 2 tyg. bedzie nowe naliczanie pkt wg. Y+G/2+BLY.

W sumie to nie ma co dyskutować, Xann podał info jak beda naliczane pkt, tak jak z www, jednym sie podoba innym nie - należy się dostosować :).

Xann moge zapytać tylko o jedno - bo rozumiem spadek site, bany

ile jest obecnie punktów w obrocie - tj, z tytulu site i bonus PR

i ile bedzie po przeliczniku nowym algorytmem - na moje oko będzie nadrobione to co zaniklo z tytułu banów i spadków site.

Tak więc do roboty odblokowywac Y! :) za 2 tyg. nowy algo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności