Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Słuchajcie, wszystkie systemy do tej pory budowane byli na punktach za site.

A tak naprawde to ilość site juz nie jest jedynie slusznym parametrem.

Ilośc site jako jedyny wskaznik wartosci strony dla swl zaprowadza nas dziś w slepą uliczke.

Powiem więcej, chodzą plotki, że nastepny solidny swl co miał wejść 1 czerwca w ogóle nie bierze pod uwage site.

Bardzo mi się podoba pomysl z bl, bo to tak naprawde jest dziś jedynym, bardzo ważnym wskaznikiem mocy strony.

Owszem, ilośc wych, jakośc i ilość tekstu, tematyczne powiązanie, mnóstwo innych szczególów moga osłabić,

lub umocnić sile linka ze strony, ale jeśli nie będzie bl, nie ma o czym gadać.

Stronka bez bl jest seo impotentem.

Proponuj wstrzymac sie z jakimikolwiek komentarzami do czasu oficjalnego podania algorytmu i zatwierdzenia go na 100%.

Moim zdaniem powinien obowiazywac 1 miesieczny okres informujacy o tym ze cos takiego sie stanie

Używaj Cuilla i Hakii

Taka nagła zmiana algo to zmiana reguł w trakcie gry. Co się stanie jak ktoś dziś kupi 1000000pkt, zapłaci 4k PLN a za tydzień wartość tych pkt spadnie o 50%?

Zmieniają się algorytmy google, sytuacja na rynku czy sami pozycjonerzy. Zmiany są nieuchronną częścią każdej branży. Zmieniać się muszą także systemy jeśli chcą sprostać wymaganiom stawianym przed nimi.

Nie wiem czy te konkretne przedstawione tu propozycje zmian to krok w dobrą stronę czy nie, ale na pewno korzystne jest że właściciel myśli nad tym by poprawić skuteczność systemu, lepsze to niż stanie w miejscu.

A co do przytoczonego przez ciebie przykładu - taki ktoś będzie miał po prostu pecha, bo zainwestował w złym momencie. :)

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Wg mnie zmiana naliczania pkt na (G+Y)/2+YBL to pomyłka.

Xann piszesz, że ludzie zaczną tworzyć stronki pod system - masz rację:

teraz, żeby mieć 100k pkt trzeba mieć np 10 stron z 10k site. Po wprowadzeniu nowego naliczania ludzie zabiorą te strony z sytemu (nie z dnia na dzień, ale docelowo będą do tego dążyć) i w zamian wrzucą nowo tworzone strony pod e-weblinka (na które tak się cieszysz), czyli dużo stronek z site=1, a linkownych z tych zabranych co mają po 10k site (czyli słabsze BL, ale nie ma po co dawać mocniejszych lub więcej). Zabierasz z systemu jedną stronę z site 10k, linujesz z niej do 10 stron z site=1 i masz 10x więcej pkt.

Xann, czy na prawdę cieszy Cię, że ludzie będą zabierać stronki z site 10k i zamiast nich wrzucać z site=1?

(-:

Raczej nie wydaje mi się, żeby zabierali stronki z site 10k, bo do zaindeksowania tych 10k też musieli użyć linków, które też zliczyło yahoo.

Imvho zostanie tak jak było - ludzie będą stawiać takie same strony jak stawiali, tyle tylko że zmieni się naliczanie punktów, które i tak nie było miarą mocy strony.

BTW wolisz mieć link na 10 podstronach strony z site 10k, czy na stronie glownej strony z site 1?

z tego co wiem - jednak nie wejdzie ta forma algo.

Co cieszy.

Będzie opierać się o BL jednak nie w tak dużym znaczeniu - mam nadzieje.

Co do odp. masz pecha w zlym czasie zainwestowales - to nie jest dobre podejście. Bo tak to można co 2 tyg. zwiekszac ilosc pkt przez wstawianie mnoznika i zawsze bedzie ten pech. Tzn uwazam że miesiac czasu to podstawa od dnia ogłoszenia.

Ba - min. 14 dni od dnia ogloszenia nowych zasad - szczeg. że system posiada konta PRO - jest usługa płatną i wszelkie zmiany musza byc zaakceptowane a na to jest 14 dni :P. User ma prawo nie zgodzic sie ze zmianami :) i zrezygnowac z konta pro itp itd.

Wiec ja mysle że Tomek tak jak kiedys powiadomi userów z wyprzedzeniem, bo nie wiedze powodu by miał postapic teraz inaczej jak kiedys

Jubi, zabiorą czy nie zabiorą to inna sprawa - pokazałem tylko, że osobą chcąca najefektywniej wykorzystać część zaplecza do zdobycia pkt, (wg mnie) będzie szła w tą stronę.

Czy wolę być w systemie gdzie są strony z 10k site czy z site 1? Z 10k.

(-:

Szelo, wiem że google się zmienia, czasy się zmieniają i pozycjonerzy się zmieniają. Ale nikt z googla oficjalnie ze mną nie rozmawia w przeciwieństwie do Xanna, który zaprasza do dodawania stron do systemu. I tak jak napisał Mariusz - powinny obowiązywać zwykłe biznesowe relacje.

Zmiany są potrzebne bo wszyscy widza co sie dzieje z site. Na pewno parę pierwszych miesięcy będzie trochę innych ale tak samo było po wprowadzeniu logarytmicznego przycinania site. A teraz jakos nikt na to nie narzeka. Trzeba wprowadzać zmiany bo bez tego byśmy dalej byli w epoce kamienia łupanego :)

ok zmiany zmianami to rozumiem i potrzebe pilnego obserwowania tego co sie dzieje i szybkiego reagowania ale ten algorytm nie jest najlepszy a nawet jest to maly krok w tyl

Zawsze mozemy dyskutowac podawac jakies propozycje ale to i tak admin systemu musi podjac ta wazna decyzje jak Leo na dzisiejszy mecz i miec swiadomosc ze moze to byc dobry wybor lub zly.

p.s

Jeszcze obiadek i piwko i na meczyk do Gdańska jade

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności