Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam pytanko : Jeśli jakiś czas temu zakupiłem milion pkt to po zmianach jak to będzie wyglądało...

Czy ceny np. z przed miesiąca za 100k pkt będą w najbliższych kilku miesiącach podobne...

Cena nie jest ustalana przez Xanna tylko przez ludzi, moze bedzie ktos kto bedzie sprzedawal 100 tys za 100zl moze ktos bedzie sprzedawal za 400 zl , to ustali rynek

jak oceniasz i po czym konkurencyjnosc fraz jeżeli dostaniesz zapytanie na wózki widłowe

wysylam zapytania do innych firm... po co sie przemeczac?

Alez Xann ja tutaj ciagle mowie ze nie warto sie sugerowac linkami i sitem w Yahoo skoro wiekszosc z nas pozycjonuje w wyszukiwarce Google, gdyby byl to system w wiekszosci nastawiony na Yahoo to twoja racje mozna uznac. Owszem rozumiem ze czyms trzeba oceniac stronki ale mozna sie zastanawiac czym i dyskutowac na tym co lepsze a co nie..... ale to juz przeszlosc i nic tylko czekac na nowy algorytm

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Za zero Tomek nie - to wydaje się być oczywiste. Ja już zadbam by nie było zero tylko =1

No to ja czekam na takich 1000 jedynek z BL 200 k - to dopiero bedzie kop

Netelektyk jak wycenę robisz po wysłaniu zapytania do innych firm to wszystko dla mnie jest już jasne i pewnie nie tylko dla mnie.

Marketing internetowy dla firm

Netelektyk jak wycenę robisz po wysłaniu zapytania do innych firm to wszystko dla mnie jest już jasne i pewnie nie tylko dla mnie.

Xann dlaczego nagle przyczepiles sie do tej wyceny?

Rozmawiajmy o weblinku w tym watku i czekajacych go zmianach.

Szook pewnie natworzy 500 domen z sitem w google =1 a BL w yahoo=200 tys

Używaj Cuilla i Hakii

Xann dlaczego nagle przyczepiles sie do tej wyceny?

Bo do wyceny patrzy sie na Yahoo bo dużo więcej pokazuje niż G i dużo więcej widać jak kto gdzie i skąd linkuje i czym. To jeżeli przy wycenie używa sie danych z Y to czemu nie ma to być jakś wytyczna do naliczania punktów??

Netelektyk skoro szook stworzy 500 domen to ile Ty ?

Nie wiem czekam na oficjalne zmiany algorytmu ale bede tworzyc tyle na ile mi czas pozwoli.

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Pewnie pewne zmiany mogą jeszcze być ale w dużej mierze algo bedzie oparty tez na Y , jak by google chciało nam zrobić psikusa to żebyśmy przeżyli czynniki jakie są brane pod uwagę miedzy innymi to wiek domeny, ilosc wychodzących , ilosc BL , site w g i y ale co i jak w jakich proporcjach nie zostanie zdradzone :drink:

Wiec netelektyk możesz już śmialo zacząc robic

Marketing internetowy dla firm

ale co i jak w jakich proporcjach nie zostanie zdradzone

Brawo :drink:

Nadszedł właściwy moment, bo jak wszystko podacie Panu G na tacy to za jakiś czas nie będzie instrumentów by funkcjonował dobry SWL :)

Musicie mieć jakiegoś asa w rękawie bo prędzej czy puźniej G zrobi takie ograniczenia że nie będzie jak zbierać info do oceny stron.

ale co i jak w jakich proporcjach nie zostanie zdradzone

To da sie okreslic ale na zasadzie "mniej wiecej", mysle ze uzytkownicy powinni byc poinformowani na ten temat na jakich zasadach sa oceniane ich strony.

Wiek domeny owszem ciekawy czynnik.

Używaj Cuilla i Hakii

Jeśli mógłbym coś zasugerować, to wiek domeny mógłby odgrywać istotną rolę, jako ostatni czynnik. Np. tak:

domena <1 roku - pomnożone przez 1/2

>1 roku - x1

>2 lat - x2

>3 lat x3, itd.

Generowane spamy nie miałyby zbyt wiele punktów, ale jak się utrzymają przynajmniej rok w Sieci, to zaczną zyskiwać, tak jak i normalne strony - kilkuletnie - będa docenione.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Czacha, Xann jak juz wyceniac :drink: to moze i z silnika Y! ale napewno nie zapytaniem w Y - dużo lepiej BL pokazuje Altavista a ten sam silnik - zwija ładnie podstrony i można znaleźć więcej domen.

Żeby dobrze ocenić konkurencyjnośc - nie wystarcza ilość BL. Myślałem że to wiecie :).

Konieczne jest znalezienie co to za BL i analiza BL.

Tomek nie podales Algo nowego, ten ktory podales wczesniej zmieniles

site Y! + site G/2 + inlink Y :) - ten napewno nie jest.

Przyznaj się jak go zmodyfikowales :).

Co do wieku domeny o ktorym napisal Eddy - jeszcze bonus za domena/subdomena, bonus za katalog dmoz :)

Czacha, Xann jak juz wyceniac :drink: to moze i z silnika Y! ale napewno nie zapytaniem w Y - dużo lepiej BL pokazuje Altavista a ten sam silnik - zwija ładnie podstrony i można znaleźć więcej domen.

Żeby dobrze ocenić konkurencyjnośc - nie wystarcza ilość BL. Myślałem że to wiecie :).

Konieczne jest znalezienie co to za BL i analiza BL.

Tomek nie podales Algo nowego, ten ktory podales wczesniej zmieniles

site Y! + site G/2 + inlink Y :) - ten napewno nie jest.

Przyznaj się jak go zmodyfikowales ;).

Co do wieku domeny o ktorym napisal Eddy - jeszcze bonus za domena/subdomena, bonus za katalog dmoz :)

I duży minus pkt za LENISTWO/GŁUPOTE :) jeśli w domenach/subdomenach/katalogach występują nazwy : dmoz/wiki ect :)

Może to 1 z głównych przyczyn wycinania site :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności