Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moja strona : Webarchive ciągły od 2003 roku, google site 900, Y! Pages (4,762) | Inlinks (43,849). Pełna unikalna treść, zero spamu. Punkty : 588

:/

ps

A jakiś komentarz co do czasu wprowadzenia Xann ?
czekam.

I chyba jakiegoś buga macie w skrypcie, bo dla strony która w archive nie istnieje, w yahoo site explorer też nie, site w google 1900 - i tyle właśnie pkt dostałem.

logo-stat4seo-blue-small.png

jak juz wspomnialem bedzie brany pod uwagę cały szereg czynników a nie tylko i wyłacznie ilosc SITE im wiecej tym lepiej,

W ten sposób to się nie będzie opłacało robić zaplecza pod SWL, tylko od razu pod pozycjonowane strony, zwłaszcza, że BL w Y to nie to samo co BL w google i nabiją dużo pustych punktów. Dlaczego tak będzie to już mądrzejsi ode mnie pisali. No chyba, że BL w Y będą miały marginalne znaczenie. Nie upublicznienie sposobu liczenia punktów jest dla mnie niezrozumiałe. Prędzej czy później i tak ludzie dojdą jak liczyć, a ci co teraz wiedzą po znajomości będą mieć przewagę. I po raz trzeci się zapytam dlaczego nie widzę nowych punktów u siebie na koncie?

Poza tym Xann to w tej „dyskusji” zachowujesz się jak monopolista dyktujący warunki i nie odpowiadasz w wielu przypadkach dlaczego będzie tak a nie inaczej. Np. dlaczego nie chcesz podać algorytmu? Czy żeby krupek nie zaimplementował sobie takiego samego? Nie powiedziałeś nawet co będzie najważniejsze, czy wiek strony, czy BL, czy site.

bylo powiedzianie

Co było powiedziane? To, że nie będzie ujawniony po to żeby google nie znało algorytmu? A co jak google będzie znać algorytm? Co zrobi? Zablokuje webarchive? Zablokuje BL w Y? Sory, ale nic nie było powiedziane. Xann uznaje metodę robię jak uważam/wywnioskowałem sobie, ale nie mówię dlaczego tak robię i jest głuchy na argumenty. Przypomina mi to pewnych ludzi którzy byli niedawno u władzy i którym Polacy powiedzieli co myślą o takim stylu rządzenia.

Albo ten nowy algo to jest jakaś wielka wkręta typu z tym, że szook pracuje w google, albo Xann chce całkowicie wykosić krupka czyniąc dwa systemy nieporównywalnymi jeśli chodzi o liczbę punkótw i sposób ich naliczania.

Poza tym Xann to w tej ?dyskusji? zachowujesz się jak monopolista dyktujący warunki i nie odpowiadasz w wielu przypadkach dlaczego będzie tak a nie inaczej. Np. dlaczego nie chcesz podać algorytmu? Czy żeby krupek nie zaimplementował sobie takiego samego? Nie powiedziałeś nawet co będzie najważniejsze, czy wiek strony, czy BL, czy site.

Bo jeszcze go nie znamy , tak do końca to nie mam co podowac , jak juz będziemy mieli go ustalonego na 100% a nie na 99% to powiem ze można przeliczyć, na kontach PRO widać nowe pkt ale obecnie z nich nadal nie wynika.

Wzięliśmy szereg czynników pod uwagę a nie jak dotychczas site, chcemy połozyc większy nacisk na domeny prywatne pozycjonowane niż na śmieciarki.

Ponadto cała dyskusja prowadzona od piątku spowodowała juz 3 razy zmianę przeliczania ;) wiec za bardzo nie dykuje tu monopolu tylko słucham co mówią niektorzy

Marketing internetowy dla firm

Wreszcie coś z tego rozumiem, bo jak na razie to wyglądało cokolwiek dziwnie. Szkoda, że tylko na kontach pro są nowe punkty, bo też bym chciał wiedzieć ile będę mieć. Rozumiem, że jak będzie ostateczny algo to się na normalnych kontach też pojawi? I dacie też informację ile było w sumie w systemie starych punktów i ile jest nowych?

A co to za dwa dodatkowe parametry zostaly dodane :);)

Widze ze coraz bardziej chaotyczne te prace nad nowym algo, obawiam sie zeby to sie nie skonczylo era "wielkiego odplywu domen" ktora nastanie po erze "wielkiego spadku site".

Nie wydaje mi sie zeby bicie po lapkach wlascicieli "spamiar" wyszlo na dobre systemowi.

Zreszta cala dyskusja staje sie nie zrozumiala, raz Xann broni wikipedii i dmozow przed nazwaniem ich spamem i podkresla ze ich obecnosc ma jakas wartosc dodana w systemie a po kilku dniach okazuje sie ze wstaje lewa noga i biegnie pisac algo stawiajace czesc wysoko sitowego zaplecza na koncu kolejki po punkty.

Moca weblinka jest w duzej mierze liczba domen w sytemie a ciekaw jestem ile z nich zostanie jesli nagle uznamy polowe z nich za "spam".

Dodatkowo cala zabawa w kotka i myszke z algorytmem powoduje zaciemnienie przejzystosci przydzielania punktow i moze budzic podejrzenia ze po zamieszaniu i ukryciu algorytmu ich przydzielania czesc punktow bedzie przydzielana "pod lada" :)

Chyba ze o to w tym wszytkim chodzi :)

Dodatkowo cala zabawa w kotka i myszke z algorytmem powoduje zaciemnienie przejzystosci przydzielania punktow i moze budzic podejrzenia ze po zamieszaniu i ukryciu algorytmu ich przydzielania czesc punktow bedzie przydzielana "pod lada" ;)

Właśnie takie wrażenie odniosłem :) a jak będzie to czas pokaże, zawsze zostaje seonet :)

Nie jest zle, ja mysle ze testuja rozne wersje algo, z tego co rozmawialem to narazie testy.

Wazne ze testy i rozne proby, na bazie tylu danych mysle ze dobiorą coś odpowiedniego.

Narazie ciesze się że testują i nie stoją za jednym słusznym rozwiązaniem - to pozytyw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności