Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym sie zgodze, na pewno jest wazne aby przetestowac dokladnie i rozwazyc wiecej niz jedna opcje ;)

Przed chwila zauwazylem jednak jedna niepokojaca rzecz, mianowicie usunalem i dodalem domene.

Zawsze tak bylo ze site roznie pobieral, ale teraz widze ze inne perametry czasem sa zerowe (np site Y = 0, a powinien byc 3500)

Jesli by algorytm dzialal tak niestabilnie to beda duze wachania punktow na koncie i jako konsekwencja urywane przelewy.

Takze zwrocilbym rowniez uwage na stabilnosc przydzielania punktow :)

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie wydaje mi sie zeby bicie po lapkach wlascicieli "spamiar" wyszlo na dobre systemowi.

Ile ty masz domen w systemie?? I moge isc o zaklad ze moje strony co uważam za spamiary w systemie sa dużo lepsze od twoich nie spamów.

Dlatego zastanowilbym sie dwa razy nad pisaniem algo dla konkretnej grupy docelowej ;)

To jak myślisz czemu to poddaje dyskusji i wątpliwością, wprowadza i testuje nowe zmienne po to żeby popsuć system czy co??

Przecież mógł by ogłosić ze wprowadza i koniec podoba sie to proszę bardzo jak nie to dziękuje.

Ile ty masz domen w systemie?? I moge isc o zaklad ze moje strony co uważam za spamiary w systemie sa dużo lepsze od twoich nie spamów.

To juz kwestia gustu co wrzucasz do systemu ja po prostu pewnych domen nie wrzucam bo uwazam ze nie warto.

A zdziwilbys sie jakie pomimo tego domeny tam sa bo gdyby nie pewne losowe linki mozna sie nie zorientowac ;)

Dlatego zastanowilbym sie dwa razy nad pisaniem algo dla konkretnej grupy docelowej ;)

mam dokladnie takie samo wrazenie

caly krzyk zaczal sie wtedy gdy gugiel ostro wyindexowal pokazna czesc podstron i nagle kilka osob stracilo dosyc mile zródło utrzymania.

i jakos srednio teraz chce mi sie wierzyc w to ze nowy algorytm zostanie napisany w taki sposob by ci ktorzy nagle potracili duzo punktow oberwali po kieszeniach jeszcze bardziej.

i jeszcze chcecie mnie przekonac ze gugiel zaczal bawic sie w chowanego i tylko po to zeby kopnac w tylek polskie SWLe nagle zaczal klamac w wynikach.

nowa punktacja premiuje dobre strony?u mnie dobre stare kilkuletnie mocno linkowane domeny maja wedlug nowej punktacji 50% strarych punktów a kilkutygodniowe wiki i dmozy na subdomenach maja po 250% starych punktow.

zaczal sie maly chaos, zaczely sie krzyki. niektorzy zaczeli krzyczec xann ratuj nas punkty nam leca na leb na szyje. wiec xann zlapal za bron ale za bardzo nie wie do kogo ma strzelac. wiec niedlugo przestrzeli sobie sam oba kolana

przestańcie narzekać, może to was zmusi do stawiania lepszego zaplecza niż 50 kopii dmoz, 50 kopii wiki, 50 kopi qlweba itp i podpinanie na nich wszystkich systemów wymiany linków jakie istnieją w polsce ;)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

dwa systemy nieporównywalnymi jeśli chodzi o liczbę punkótw i sposób ich naliczania

ile do jasnej cholery mozna tlumaczyc ze nie mozna porownywac pkt w seonecie a weblinku

:]

raz Xann broni wikipedii i dmozow przed nazwaniem ich spamem i podkresla ze ich obecnosc ma jakas wartosc dodana w systemie

wtedy gdy liczy sie site

a po kilku dniach okazuje sie ze wstaje lewa noga i biegnie pisac algo stawiajace czesc wysoko sitowego zaplecza na koncu kolejki po punkty.

bo Google site przycial

moze budzic podejrzenia ze po zamieszaniu i ukryciu algorytmu ich przydzielania czesc punktow bedzie przydzielana "pod lada"

na tym opiera sie wiekszosc SWLow i widze ze weblink tez ma na to chrapke

Narazie ciesze się że testują i nie stoją za jednym słusznym rozwiązaniem - to pozytyw.

ale juz chyba 3 raz zostal zmieniony oficjalny algorytm

:]

Jesli by algorytm dzialal tak niestabilnie to beda duze wachania punktow na koncie i jako konsekwencja urywane przelewy.

Zrob test i zobacz jak czesto Yahoo zmienia u siebie site i BLinki

przestańcie narzekać, może to was zmusi do stawiania lepszego zaplecza niż 50 kopii dmoz, 50 kopii wiki, 50 kopi qlweba itp i podpinanie na nich wszystkich systemów wymiany linków jakie istnieją w polsce

ale nowy algorytm wlasnie w ta strone idzie w strone spam zaplecza

Z mojej strony koniec merytorycznej dyskusji Xann zrobi ci bedzie uwazac za sluszne....my sie dostosujemy.

Używaj Cuilla i Hakii

Chaos sie pojawił w tym wątku...

Moja opinia jako "młody" użytkownik eweba, jest taka, że aktualnie eweb sie bardzo dobrze spisuje i może nie warto zmieniać obecnego algo?

Gdyż ten jest skuteczny, rozumie Xann że obawiasz się o system jeśli G coś wymyśli, ale sądzę iż spadek site na zapleczu pod swl jest naturalny, wystarczy przejrzeć parę stron jakie są w systemie i je ocenić. Branie pod uwagę Y w tak dużym stopniu może tylko zaszkodzić... pomysł z wiekiem i "głębokością" domeny jest jak najbardziej ciekawy i słuszny.

A tak na koniec proponuję zrobić taką ankietę https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=52934&st=0 ale tylko dla użytkowników eweba, wtedy będzie można sprawdzić jaki % userów chce zmian i ich potrzebuje, a jaki nie. Pozdrawiam ;)

Xann, boisz się, że googiel zabierze komendę site. Więc pracuj nad alternatywnym algorytmem, ale włącz go dopiero wtedy jak faktycznie googiel coś wywinie. Jak na razie sytuacja z site się ustabilizowała. Sam przecież mocna optowałeś (u początków systemu), że branie pod uwagę tylko site jest to najprostszy a zarazem najsprawiedliwszy sposób oceny.

P.S.

Co by nie było niedomówień, że mi site nie spadł i chcę aby zostało tak jak było. Na spadkach site straciłem 80% pkt a mimo wszystko jestem zdania, że to dobry sposób oceny stron w SWL'u rotacyjnym.

po dyskusji wnosze że brakuje wam jakiejś rozrywki - idzcie - jak skończa się testy to będziecie wiedzieli co sie pojawi.

A tak to i tak guzik się dowiecie... ja klientów juz uprzedziłem że może być BARDZO różnie i tyle.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nadchodzące zmiany są spowodowane wieloma czynnikami i kolejnym krokiem naprzód , całe gron osób mówiło ze w SWL są tylko i wyłącznie śmieciarki no i fakt ale jak się pojawi jakiś rodzynek to my go nawet nie bonusujemy za to. Teraz to się zmieni co nie znaczy ze dmozy i wiki będą traktowane znacznie gorzej jak są dziś NIE , zmiany idą w kierunku tym ze bardzo dobrze będą punktowane strony pozycjonowane niestety wzoru nie podamy co nie znaczy ze w niedalekiej przyszłości nie usłyszymy szczególnych podziękowań za pomoc przy algorytmach dla profesorów.

Panowie nie myślcie ze skrzywdzę eweblinka nie wręcz przeciwnie obecny nowy algorytm wniesie motywacje dla dodawania starych i pozycjonowanych stron, pozostałe nasze „śmietniki” będą jak były oceniane być może niektóre zaniedbane stracą na na pewne stracą takie które mają po ponad 100 linków wychodzących.

Pomału na kontach PRO widac przydzielane nowe PKT do 4-6 dni powinne się odświeżyć wszystkie łącznie z kotami standard , a kiedy będzie przejście na nowe przeliczanie tego nie wiemy jeszcze w ogóle jak powiedziałem trwają testy na żywo.

PS> nie ma konieczności odblokowywania botow Y, fakt ze się otrzyma mniej pkt ale się otrzyma jak by ktoś pytał wyświetlane parametry to G / Y / BL / LWy

Marketing internetowy dla firm

Mały OT:

W tej chwile e-weblink dałby tyle puntów - czy może być jeszcze górzej?:

https://www.nasza-klasa.pl PR6 0

https://www.allegro.pl PR6 424,226

https://www.interia.pl PR6 238

https://www.wp.pl PR6 2,368

https://www.google.com PR10 0

https://www.onet.pl PR6 40

(dane z konta zwykłego - nie pro)

niestety wzoru nie podamy

Dlaczego?

co nie znaczy ze w niedalekiej przyszłości nie usłyszymy szczególnych podziękowań za pomoc przy algorytmach dla profesorów.

Skądś już to znam... Jak skończył tamten system wszyscy wiedzą...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności