Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

ttseo

ale jeszcze na bezplatnych nie ma info o nowym rozdaniu pkt... chyba..... ja nie widze

Używaj Cuilla i Hakii

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

netelektryk

Wiem, ale tylko chciałem pokaziwać jak to do tej porze wygłada.

Wartościowe serwisy nie mają szansy w e-weblink (może w innych też nie, ale akurat tu gada się tyle o systemu oceny wartość stron) - np. 40 punkty za www.onet.pl ????

PS: nie mam nic przeciwko e-weblink - te linki w stopce - to raczej rodzaju testu.

ja tu naprawde czegos chyba nie rozumiem.

za malo osob kupilo konta premium i okazalo sie ze trzeba wlaczyc maly shaving zeby wyjsc na swoje?

oto eweblink dolaczyl do "zaszczytnego" grona polskich SWL w ktorych nikt na dobra sprawe nie bedzie wiedzial dlaczego dostal taka a nie inna ilosc punktów.

dla mnie intencje nie sa zbyt jasne poniewaz watpie w to czy zmiany te wplyna pozytywnie na moc systemu.

dostane teraz na moich SMIECIOWYCH stronach mniej punktow. ale dodam wiecej linkow, mocniej podlinkuje, odblokuje boty i za 3 miesiace bede mial 4 razy wiecej punktów. ale czy wplynie to na jakosc moich stron? NIE! to nadal beda te same SMIECIOWE strony tylko ze zaindexowane przez yahoo i z tysiacami nabitych linkow w yahoo

google wywalil polowe podstron ktore uznal za niewarte trzymania w indexie.ilosc punktow sie zmniejszyla ale ich wartosc wzrosla. wszystko dziala dobrze a nawet bardzo dobrze. dlatego naprawde zastanawia mnie fakt naprawiania czegos co dziala dobrze.

To takie proste :lol:

Przez ostatnie spadki site po kieszeni dostali handlarze punktami i to oni naciskają żeby wprowadzić zmiany umożliwiające im odrobienie strat poniesionych przez działania Google.

Cała tajemnica zamieszania :lol:

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

To ja może podam przykład jak są wyceniane stronki:

Strona A, typowo pod stare pkt.:

12,200 / 49 / 0 / 0

obecnie pkt.: 12,150

pkt. po zmianach: 4,715

Strona B, typowo mocno linkowana strona, z kilkudziesięcioma podstronami:

62 / 84 / 29,220 / 0

obecnie pkt.: 62

pkt. po zmianach: 146

Wnioski takie - obecne strony pod zaplecze tracą po 1/2 czy nawet 2/3 punktów!

Ta alternatywa co ma być, że dobrze linkowane strony są wynagradzane obficie... chyba jakaś bzdura, strona z ponad 29`000 BL dostaje 146

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

zabiorą wam dodadzą sobie, a nowy algorytm to takie mydlenie oczu :lol:

Kto umie robić linki (site do linków) w Y? Szook. Z kim się szook dobrze dogaduje? Z Xanowcem. I wszystko jasne.

Nie wiem czy wy czytacie ten temat, czy nie. Zgadza sie handluje punktami i myślicie ze jestem dlatego za zmianami??

Grubo sie mylicie. Co z tego ze mam mniej punktów jak teraz mogę po 500 zl sprzedać bez problemu. Poczytajcie dział ogłoszenia. Prawie każdy chce kupić.

Jestem za zmianami z dwóch powodów:

Jak tak dalej pójdzie to wiele osób odejdzie z systemu ze swoimi 10 czy 20 domenami bo dostana za nie 2k i już.

druga sprawa popatrzcie na statystyki https://www.e-weblink.com/statistic.php

Tydzień temu bylo 80,6 mil site w systemie obecnie już jest 71,9 mil czyli dziennie wyparowuje z systemu jakiś dobry milion :lol:

Dodam ze wtedy było 2 k domen mniej w systemie.

Jak nie będzie zmian to za około 60 dni już ie będzie problemu jaki ma być przelicznik bo nie będzie punktów i sytemu.

A może ja sie mylę i będzie już sam nie wiem dokąd ta karawana zmierza

czy po kieszeni dostali handlarze punktów nie gdyz ceny wzrosły - to po kieszeni dostali klienci którzy je kupuja

fakt po kieszeni dostali handlarze którym gugiel zbanowal w zeszłym tygodniu strony, ale dla nich nowy algorytm jest na nic gdyz tak i tak nie maja stron pod niego gdyz te co mieli dostały bana - sam jestem wsród tych szczesliwców, ktorym gogiel odciał troche stron - te strony sa juz stracone dla systemu

sadze ze XANN mysli co sie stanie jak rzeczywiscie gugiel odetnie mozliwosc sprawdzania podstron i sadze ze to jest raczej nawolanie do dyskusji co zrobic aby wycena stron byla znowu odpowiednia. to rynek uksztaltuje ceny i jesli bede uwazam ze 100 k warte jest 1000zł to ich taniej niesprzedam i tyle - to bedzie problem niestety kupujacych gdyz nagle okaze sie ze gugiel kazdej stronie daje parametr 100 i co dalej - nic system wtedy padnie gdyz nie bedzie wartosciowej mozliwosci sprawdzenia stron a nowy algorytm trzeba wprowadzic po testach

mozna jak ktos powiedzial oceniac strony po botach googla wg mnie najbardziej sprawiedliwe ocenianie stron ale jak wiadomo raz na stronie botow jest 100 a raz 10 000 i co punkty beda chodzily jak szalone w panelu, to nadaje sie dla systemu stalego wg mnie a nie rotacyjnego ale jeden juz taki system mamy, mozna wziasc srednia tygodniowa ale to moze strasznie zwiekszyc wymagania systemu w zakresie obliczen i tym samym zwiekszyc koszty jego utrzymania, a to moze wiazac sie ze zwieskzeniem kont PRO - a to juz nie lezy w moim interesie

sila weba lezy w rotacji, ilosci domen i podstron ale aby nim linkowac musza byc punkty a sadze ze przy takim spadku site dojdziemy do momentu ze .. własnie tego nikt nie wie co sie stanie

a w ciagu tygodnia ilosc site spadla o 10 mln - wydaje mi sie ze to dosc duzo niestety

moc systemu pozostanie taka sama - kwestia jak bede wyceniane strony aby system mogl sprawnie dzialac

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Tydzień temu bylo 80,6 mil site w systemie obecnie już jest 71,9 mil czyli dziennie wyparowuje z systemu jakiś dobry milion :lol:

Zamiast wymyślać nowy algorytm przydziału punktów lepiej znaleźć przyczynę takiego spadku site. Xann się upiera, że na dobrych serwisach też leci. Jako przykład podaje e-weblink.com no ok, jak wątków na forum ma ponad 1000 to site powinien być większy niż ten 1000, ale to i tak jest coś nie tak. Nie wierzę, że google ogranicza pokazywanie site. Komenda site służy w założeniu do szukania treści w serwisie, więc to https://www.google.com/search?hl=pl&cli...=Szukaj&lr= powinno mi zwrócić trochę większy wynik niż 60 jeśli kliknę na końcu powtórzyć szukanie we wszystkich stronach. Krótko mówiąc IMO wyindeksowuje/nie pokazuje suplementala, a nie zaniża.

Edycja:

Przemyślałem trochę na chłodno i rozumiem, że Xann chce wzmocnić małe dobrze linkowane strony, idea słuszna. Tylko nie rozumiem dlaczego siła tych stron będzie określana na podstawie wyszukiwarki w której się nie pozycjonuje i dlaczego robi się to niby pod pretekstem spadku site w google. Po prostu wystarczyło powiedzieć, że będzie tak, żeby system był silniejszy, a nie mówić że to dlatego, że tragedia z site jest.

ktoś może wskazać stronę, której licznik site: został ograniczony?

Ja również nie mogę znaleźć czegoś takiego. Tak samo jak widzę, że u mnie jak podstrony są dobrze linkowane to wszystko jest ok z site. Chociaż widzę w Y, że Xanowiec ma na e-weblink.com też linkowane podstrony. Może google wzieło się tylko za eweba...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności