Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Ptaq ile strona B dostaje PKT obecnie ? a ile w przyszłośc tak na to popatrz , ja widze ze dwa razy więcej

Xann, ja widze ze takiej strony ktora jest pewnie porzadnie zadbana i pozycjonowana jak sie wczesniej nie oplacalo do systemu dodawac tak i sie nie bedzie oplacalo dodac i teraz.

Z taka liczba punktow w systemie to bedzie ciezko sie przebic przez wartosc progowa jednego linka :D

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę, że nawet jeśli Google wytnie możliwość sprawdzania wielkości site to na pewno nie zablokuje możliwości przeszukiwania w ramach domeny przy użyciu komendy "site:nazwa_domeny.pl słowa kluczowe". Załóżmy, że system przydziela unikalne pieczątki w oparciu np. o md5(nazwa_domeny.pl) = 68dedc4ecb920d177dda8c1470ecb853, które powinny być osadzone na każdej stronie domeny. Używając "site:nazwa_domeny.pl 68dedc4ecb920d177dda8c1470ecb853" powinniśmy otrzymać pewien wynik (niezerowy), który mógłby być brany pod uwagę. Spróbowałem na szybko przetestować coś w tym stylu wpisując (zamiast pieczątki) słowa występujące na każdej stronie (np. z nagłówka i stopki) i zauważyłem, że najlepiej gdyby pieczątka występowała w różnych miejscach strony - w różnych częściach treści. Google rozpoznaje stałe elementy wystroju i nie zlicza prawidłowo site - pokazuje 1 (albo coś bliskiego). Wystarczy jednak, że słowo występuje wewnątrz treści a wtedy site dramatycznie zwiększa się. Mam też podejrzenie, że zamiast losowej pieczątki na podstawie md5 lepiej byłoby zastosować pieczątkę w postaci frazy losowych, naturalnych słów.

Róznica jest taka, że Xann czuje odpowiedzialnosc, a wy sobie krytykujecie.

Idzie zaglada, może za 60 dni site spadnie do zera, może nie, ale Xann jako, mam nadzieje, odpowiedzialny wlasiciel szuka wyjscia.

Przypomnijcie sobie linkora, w komfortowych warunkach wlasciciel olal jedyny mocny wówczas system i doprowadził do upadku.

Xann jest pod każdym wzgędem w dużo gorszej sytuacji, a do tego użytkownicy systemu wypisują tu takie farmazony że oczy bolą czytać.

Przypomnijcie, jak sie cieszyliście wówczas że macie choćiaż jakiś bardzo słaby swl, czyli linkor.

skoro do tej pory weblink był bardzo skuteczny, nie mam podstaw nie wierzyć że tak nie będzie dalej.

Podtsawowa kwestia teraz, jak podzielić procentowo te 4 czynniki?

O tym trzeba gadać, a nie kpić czy też uciekać od realnych problemów.

ile procent będzie miał wpływ na ilośc punktów site?

ile procent będzie miał wpływ na ilośc punktów bl?

ile procent będzie miał wpływ na ilośc punktów ilośc linków wych.?

Tu jest klucz całej sprawy. Czego może nie warto obliczać, żeby nnie zerżnąć serwera?

Ja bym dal na site 40%, na bl - z 30%, reszte- na pól.

O tym piszcie, jak procentowo trzeba rozlożyc parametry, ale pamiętajcie że a i tak Tomek zrobi co uwaza za słuszne.

Xann, ja widze ze takiej strony ktora jest pewnie porzadnie zadbana i pozycjonowana jak sie wczesniej nie oplacalo do systemu dodawac tak i sie nie bedzie oplacalo dodac i teraz.

No dokładnie - wybacz ale 90% porządnych stron nie jest jakimiś molochami site. Mają najczęściej po kilkadziesiąt, kilkaset podstron.

I jak za to mam dostać 50 czy nawet 500 punktów, to nadal takiej strony nie dodam, bo wole śmiecia z 10`000 site za którego dostane i tak kilkakrotnie więcej niż za porządną stronę z kilkuset podstronami.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz

to pokaz mi jedna strone na ktorej site klamie - pokaz mi taka a w temacie site zamilkne na wieki

Teraz też nie wiesz; zauważyłeś?

teraz jest to oczywiste: site 2,5k = punktow 2,5k site 7k = punktow 7k, a ponad 10k = sciecie, ale tez jasne

w eweblinku Xann zarabia najwięcej na kontach pro, więc logiczne jest, że z tą grupą użytkowników będzie się liczył najbardziej. Prawdopodobne jest to, że użytkownicy na kontach pro posiadają większość domen obecnych w systemie, co też okazuje się dobrym powodem do tego, żeby liczyć się z ich głosem.

tez mam konto pro wiec i z moim glosem nalezy sie liczyc

Zgodze sie z Pawka ze powinnismy sie skoncentrowac na nowym algorytmie i elementach ktore powinny miec na niego wplyw.

Oczywiscie zalezy mi rowniez zeby strony wartosciowe byly bardziej promowane.

Ale chcialbym zeby nowy algorytm w jakiej kolwiek formie powstanie byl jasny i klarowny dla uzytkownikow.

Ja bym jednak dal na site 50%, na bl - z 30%, reszte- na pól.

Z tego wzgledu ze Bl mozna latwiej manipulowac niz site.

Nie wiedziałem ze jest tylu obrońców czystych spamów (dmoz, wiki , opisy gg z site po 600k ) a przeciwników "pożądanych" domen , ale Cieszy mnie to ze mam też i popracie w tym co robie :unsure:

Panowie zmienia się hierarchia ważności stron i tylko tyle czyli spamy mało pkt strony pozycjonowanie więcej PKT , bonusy utrzymane ale podzielone bo teraz bonus za domenę główną to bedzie 1000pkt a za subdomene 500pkt

I teraz tak:

Strona B, typowo mocno linkowana strona, z kilkudziesięcioma podstronami:

62 / 84 / 29,220 / 0

obecnie pkt.: 62

pkt. po zmianach: 146

Dostanie przy założeniu że ma roczną PR 2 oraz domene główną dostanie w sumie 3120 PKT co przy wartości progowej linka ok 2 starczy na 2-6 fraz niszowych

PS. Dlaczego ewelbink dziś ma moc ? bo w chwili obecnej w systemie jest 1300 domen z site > 10k reszta to same maluch a tych z site <20 jest 8 tys wiec widzie ze jednak dodają maluchy i za nie dostaną ciut wiecej PKT

Marketing internetowy dla firm

tak Tomek zrobi co uwaza za słuszne.

userzy zrobia to samo .... khm ... mialem na mysli juz byli userzy

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Człowieku co ty piszesz.

Google nigdy nie pokazywał wszystkich linków, wiec nigdy ich nie wycinał bo tak było praktycznie od zawsze

Jubi zaczynasz dopiero przygode z pozycjonowaniem ?

https://www.webmasterworld.com/forum3/8862.htm

Ostatni post.

https://local.google.com/answers/threadview?id=199321

Tutaj niestety trzeba przeczytać całość.

Xann, tylko dla czego typowy spamowy serwis o parametrach:

12,200 / 49 / 0 / 0

dostanie po zmianach 4,715

Ja widzę chyba optymalne rozwiązanie takie by nie mieszać w wartości pkt.

Bo po tych zmianach znów nie będzie wiadomo czy 1000pkt przed zmianami = 500 po zmianach.

Nie lepiej by było + - utrzymać ilościowo pkt. za obecne 'spamy' na tym samym poziomie - a te mniejsze bardziej wartościowe dodać jakiś dodatkowy mnożnik by byly w proporcjach tych samych co obecnie?

Czyli, obrcnie 'spam' ma 10`000pkt

Po zmianach ma 5`000pkt

Mała wartościowa ma obecnie ~ mało ważne ~

Po zmianach 3`000pkt.

To nie dało by się dodać mnożnika *2 i by wyszło, że pierwsza ma tak jak miała 10`000, za to druga 6`000pkt.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Nie wiedziałem ze jest tylu obrońców czystych spamów (dmoz, wiki , opisy gg z site po 600k )

tydzien temu do nich nalezales

a gdzie napisałem ze już do nich nie należy ? dalej je lubię dalej je stawiam , niebawem wypuścimy kolejne darmowe skrypty do budowy zaplecza , jedno z drugim się nie wyklucza.

Marketing internetowy dla firm

Macie zdrowie;) Od tylu dni: spamy, nie spamy, ile za to, ile za tamto, co liczyć, czego nie liczyć, od rana do nocy i od nocy do rana;)

Xann zrób jak uważasz i będzie spokój:) Jeśli chodzi o mnie to co i jak będzie liczone zupełnie bez różnicy. Czas pokaże, trzeba się będzie przystosować i już. Szkoda czasu nie pierdoły :unsure:

Xann czyli mamy rozumiec ze nowy algorytm obecny na kontach pro jest juz w wersji ostatecznej i mozna go sobie analizowac ?

WYdaje mi sie ze Ptaq ma racje, po co zupelnie zmieniac wartosc punktow.

Lepiej byloby nagrodzic mniejsze strony wieksza iloscia nie zmieniajac wartosci punktow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności