Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm dlaczego właściwie można dodawać strony jedynie z "www" na początku ;)?

Ja osobiście wole adresy bez "www" na początku dlatego też na większości stron mam przekierowanie 301 na adres bez "www".

Gdy chcialem dodać kilka wartościowych stron moim oczom ukazała się magiczna liczba 0 punktów ;P A dodając jakiś smietnik [czyt. qlweb] 17k punktów (fakt że tutaj nie było przekierowania na adres bez www).

Podsumowując nie za bardoz przypadł mi ten system do gustu ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

MMP, tylko dlatego aby wyglądało to jak link ;) Ogólnie jakos bardizje przyzwyczajomy jestem do linkow bez www (przyzwyczajenie głownie z wpisywania adresów w przegladarce) dlatego w wiekszych serwisach mam przekierowanie ;).

Michał Kryński

Mich@ł teraz sie obudziłeś ;) Jak bym powiedział, że już 5 razy wracano do tego tematu to bym skłamał bo za mało...

Wile osób marudzi bo wiele osób ma tak jak wy, ja też, ale 301 i powoli zaczyna ie indeksowac z www.

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Mich@ł teraz sie obudziłeś smile.gif

CrashXT, po prostu nie chciało mi się czytać 11 stron ;P

luq, jakoś linkor chodzi na site z linków z www i bez www (zalezy jak dodasz) i efekt jest bardzo dobry ;P

No nic zaczynam linkowac katalogi na www ;P

Michał Kryński

Dobra, ja chciałem powrócić do kwestii naliczania punktów. Niestety ostatnio zauważyłem, że site globalny jest MNIEJSZY od szukaj w wynikach kategorii: język polski.

Na przykład niech będzie webhostingtalk.pl - globalny: 299k, .pl 367k , mam tak jeszcze na drugiej domenie (również polska treść) co ciekawe site globalny spada, a ".pl" rośnie :/

Może też ktoś zauważył coś podobnego i wie co z tym zrobić?

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Zgadza się, site jest mniejszy za każdym razem, a strony wcześniej dezaktywowało co mniej niż 15 godzin, ale od jakiegoś czasu deaktywuje mi tylko 2 co kilka dni.

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Przydałaby się informacja o "mocy" punktów, tzn. na ile wyświetleń linków może liczyć posiadacz 1000 punktów w ciągu doby. Wystarczą dane historyczne żeby nie obciążać serwera, np. z poprzedniego dnia. Informacja bardzo ważna dla tych co sobie coś tam planują. W sumie jest to najważniejsza informacja o systemie.

Z obserwacji widać, że ten współczynnik znacząco spada w czasie, co oznacza albo przyjęcie sporej liczby domen o dużym site ale z minimalnym ruchem, albo nastąpiła zmiana algorytmu przydzielania linków, albo jedno i drugie.

Druga sprawa, to mam wrażenie, że losowanie linków jest zbyt proste. Tzn. widać na Yahoo seryjność, czyli np. 100 takich samych linków z systemu na jednej domenie, przy 150 zaindeksowanych linkach ogólnie z systemu. Oczywiście może to być efekt takiej, a nie innej indeksacji przez Yahoo, stąd piszę że tylko "odnoszę takie wrażenie" a sprawa wymaga jeszcze obserwacji. Być może jeszcze jest za mało domen linkujących w systemie.

Pzdr,

WI

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności