Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

ale ktos kto kupi 100 i cos postawi bedzie mial np. mln :).

Bonus za domene to bardzo dobre rozwiazanie, obecnie tez taki byl do tego był za subdomene zaindeksowaną 500.

Więc wcale nie jest tak że ktoś kupi postawi i ma 100 K, wcześniej mógł zrobić 200 subdomen zaindeksować i też mieć 100 K.

Wiec dlaczego niby :) ma spogladac na wiek domeny, skoro na wiek subdomeny nie spogladal.

Zreszta skoro ktos kupi, to tak samo inny moze kupic. Jezeli bedzie 50 mln domen i 50 mln site :) to chyba bedzie to najlepszy system na świecie. Tak więc nalezy się z tego cieszyć, że ludzie beda wkladali mase domen zaindeksowanych.

Bonus powinien być za domeny funkcjonalne, regionalne, globalne i cześc znanych aliasów - np. dopisanie po moderacji i uznaniu iż jest to system aliasów i subdomeny są znacząco różne i przypadkowe nie należace do jednego właściciela.

W końcu dobry krok, to zwiększy znacznie faktyczną ilośc domen, obecna ilość to ilość z subdomenami.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
...Jak juz wcześniej powiedzialem nowy algo promuje stare pozycjonowane strony...
Niestety z tą kwestią zgodzić się nie mogę.

Dmoz z SITE(w G i w Y)=1000 i BL=1000 dostaje około 7x więcej punktów niż unikalna strona pozycjonowana z SITE(w G i w Y)=100 i BL=18000.

Więc chyba nie ma co gadać o promowaniu starych pozycjonowanych stron.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

...Jak juz wcześniej powiedzialem nowy algo promuje stare pozycjonowane strony...
Niestety z tą kwestią zgodzić się nie mogę.

Dmoz z SITE(w G i w Y)=1000 i BL=1000 dostaje około 7x więcej punktów niż unikalna strona pozycjonowana z SITE(w G i w Y)=100 i BL=18000.

dokładnie tak, wlasnie o tym juz pisalem wcześniej ze zarowno ilosc wejsc botów jak i inne nowe czynniki śmietnik będzie miał lepsze niż wartościowa strona z unikalnym contentem, więc nie wiem jak to ma promować takie stare i POZYCJONOWANE strony, bo wg obecnych przecieków prędzej je skrzywdzi ten algorytm :)

Myśl i bogać się

moz z SITE(w G i w Y)=1000 i BL=1000 dostaje około 7x więcej punktów niż unikalna strona pozycjonowana z SITE(w G i w Y)=100 i BL=18000.

Jak długo w historii Googla trzyma się dmoz a jak długo unikalna strona?

Z Twojego postu wynika że wiek domeny i jakość contentu to jedno i to samo.

Pozdrawiam.

thor_in .... niż unikalna strona pozycjonowana z SITE(w G i w Y)=100 i BL=18000.

Powiedz inaczej ile ta unikalna strona z SITE(w G i w Y)=100 i BL=18000 dostaje przy obecnym algo a ile dostanie pkt w przyszłym możesz nam to odpowiedzieć ? Ja w ciemno mówię ze dwa razy więcej w przyszłym jak w obecnym

Różnica jest widoczna gołym okiem a jak uważasz ze ta przez Ciebie pozycjonowana nie dostaje w przyszłym wiecej jak w obecnym prosze o PW

Marketing internetowy dla firm

Różnica jest widoczna gołym okiem a jak uważasz ze ta przez Ciebie pozycjonowana nie dostaje w przyszłym wiecej jak w obecnym prosze o PW

Chcesz dostac wiecej?..... Napisz do admina

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Dostanie dokładnie 2.5 x więcej punktów w nowym algorytmie. Ale nawet to 2.5 x więcej to jest za mało, aby takie strony dodawać do systemu.

Więc jeżeli mówiąc, że nowy algorytm promuje pozycjonowane i zadbane strony, masz na myśli, że dostanie 300 punków a nie 120 (w starym algorytmie), to masz rację.

Jednak chyba nie o to mi chodzi, no nie?

tomek_25 Obie domeny mają ponad 1 rok.

Z Twojego postu wynika że wiek domeny i jakość contentu to jedno i to samo.
Nic takiego nie wynika z mojego postu.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

thor_in jak widzisz dostajesz w nowym algo 2,5 raza wiecej niż obecnie i dokładnie mi o to chodzi , w starym algo nie mozna było dostac wiecej jak 100k teraz bedzie mozna dostac nawet 200k jeżeli domena jest pozycjonowana

Nie mniej włożenie strony z PR4 na domenie głownej z site 15 też sie opłaca bo za nią mozna dostac ok 5 tys pkt w sumie

Uwaga

Nowe PKT będą na pewno już od 1 lipca a czy wcześniej to nie wiem

Marketing internetowy dla firm

w ogóle z tym pobieraniem danych z Yahoo to największa wada będzie, mam nadzieje ze to nie wejdzie w praktyce bo nawet dobre mocne strony nie dbają o Yahoo i mają tam słabe BL i wszystko słabe... po co komu Yahoo z 0,001% udzialem w rynku wyszukiwarek w Polsce?!?!

onet ma 2,9%, googiel 92%, netsprint 2,6%... yahoo 0,03%.... po co takie dno na polskim rynku jak Yahoo ma odgrywać role przy przeliczaniu punktów?! ehh, to mi sie nie widzi bo będą tylko spamy stworzone pod nowy system i yahoo

Myśl i bogać się

Tyle, że Yahoo ma to do siebie, że zbiera jak najwięcej linków jakie istnieją do strony i wielu się kieruje tym znacznikiem przy wycenie. Google nie posiada równie dobrego rozwiązania, które by pozwoliło w podobny sposób zliczyć linki. I nie chodzi tu o to, ze w Yahoo prawie nikt nie wyszukuje w naszym kraju.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności