Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Zasada systemu oparta na zasadzie działania innego bardzo znanego systemu, Rozdawanie linków jest oparte o PKT przydzielone na nie, testy są prowadzone przez użytkowników, jeżeli użytkownicy podzielą się swoimi spostrzeżeniami to będzie miło chociaż wątpię w to, raczej ile PKT na frazę zostawią dla własnej informacji.

Wcześniej podaliśmy orientacyjne rozłożenie linków na frazy żeby nie przepalić nowych stron, o czym już niektórzy użytkownicy się przekonali na własnej skórze.

System prócz ilości domen i ilości site nie będzie podawał żadnych innych informacji.

Przyrost domen i site można sprawdzić od początku jego wystartowania, tzn system wystartował z cyfrą ok. 800 domen i 3 mil site.

500x62.gif

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Rozdawanie linków jest oparte o PKT przydzielone na nie

Dokładnie o to mi chodzi, jeśli przydzielę 1000 PKT na jakiś link to ile razy ten link powinien się wyświetlić sie w systemie w ciągu doby, proste. Oczywiście sam sobie mogę ten współczynnik monitorować i liczyć, ale to będzie mój, wprawdzie powinien być c.a. taki sam jak dla całego systemu, ale tu chodzi o funkcję "kontrolną" oraz informacyjną dla osób stawiających pierwsze kroki w systemie i handlujących punktami.

Dlaczego nie chcecie publikować tych danych? Jeśli będzie rósł to będzie oznaczało sukces systemu, spadek będzie motywował do lepszej pracy (czyt. moderacji) ;)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Rozdawanie linków jest oparte o PKT przydzielone na nie

Dlaczego nie chcecie publikować tych danych? Jeśli będzie rósł to będzie oznaczało sukces systemu, spadek będzie motywował do lepszej pracy (czyt. moderacji) ;)

Wg mnie doszło by wtedy do sytuacji gdzie 1000 pkt nie ma żadnej wartości, użytkownicy przebijali by się coraz to większymi stawkami pkt nawet na frazy niszowe, jak to ma się obecnie w innym sytemie, obecnie wiem ze jak dam 2000 pkt na link to juz coś się z nim dzieje i faktycznie się dzieje.

Marketing internetowy dla firm

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem! Nie rozumiem o czym piszesz ;)

Masz odpowiedź tutaj https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...mp;#entry280082

Wątpię żeby było coś takiego jeżeli 1000 pkt to pobierz 1000 razy bo idąc tym tokiem można dać 2 mil pkt na frazę co pobierze 2 mil razy ?

Marketing internetowy dla firm

Osobiście nie polecam dawać > 80k punktów na domenę, chyba, że na jakieś starsze (np. 8 letnie).

Moja domenka (wiek: 1,5roku) na średnio-trudną frazę wpadła w filtr ;) Za duży przyrost linków....

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

To co ja napisałem różni się sporo od tego co Ty napisałeś w domyśle sugerując, że to ja. O jedno słowo - "prawie".

A jak chcesz dowodów, argumentów, konkretów to daj na nielinkowaną podstronę 1000 punktów - będziesz miał konkrety.

Eksperyment Discover.pl

Druga sprawa, to mam wrażenie, że losowanie linków jest zbyt proste. Tzn. widać na Yahoo seryjność, czyli np. 100 takich samych linków z systemu na jednej domenie, przy 150 zaindeksowanych linkach ogólnie z systemu. Oczywiście może to być efekt takiej, a nie innej indeksacji przez Yahoo, stąd piszę że tylko "odnoszę takie wrażenie" a sprawa wymaga jeszcze obserwacji. Być może jeszcze jest za mało domen linkujących w systemie.
Całość rozchodzi się o szybkość i masowość robota Yahoo. Mianowicie Yahoo ma to do siebie że wykonuje ataki na strone, czyli w jednej chwili łączy się z ogromną ilością podstron na jednej stronie. Jak już wspomniałem linki losowane są za pomocą funkcji rand która domyślnie jako parametr przyjmuje aktualny czas w milisekundach( w informactyce nie ma czegoś takiego jak losować, są algorytmy które przyjmują zmienny parametr i dlatego jest efekt losowości )
Przydałaby się informacja o "mocy" punktów, tzn. na ile wyświetleń linków może liczyć posiadacz 1000 punktów w ciągu doby. Wystarczą dane historyczne żeby nie obciążać serwera, np. z poprzedniego dnia. Informacja bardzo ważna dla tych co sobie coś tam planują. W sumie jest to najważniejsza informacja o systemie.

Zapisano do rozważenia, tylko zastanawiam się czy to by nie było zbytnie ułatwienie dla pozycjonerów :P

- Już prawie jest, dzięki stronom o ogromnym site z rzadka odwiedzanym przez google.

Zauważyłem że podczas gdy Google nie ma okresu to średnia ilość wejść Google na dużym site wynosi ~1k. Duży site zapewnie jednak że GoogleBot odwiedza strone główną min. raz dziennie. Wiadomo że fajnie by było jakby było tyle samo domen i podstron, ale tak to nawet w erze nie będzie.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

tak to nawet w erze nie będzie
Dlatego dobrze, że system przydzielania punktów, premiuje w jakiś sposób strony małe.
Ty je chyba juz masz, więc może się podzielisz?

Mam, ale sorry - to mój cyrk i moje małpy. Poza tym, dlaczego upieracie się, że

1000pkt nie ma żadnej wartości?
To moim zdaniem przesada.

Eksperyment Discover.pl

Całość rozchodzi się o szybkość i masowość robota Yahoo. Mianowicie Yahoo ma to do siebie że wykonuje ataki na strone, czyli w jednej chwili łączy się z ogromną ilością podstron na jednej stronie.

Niestety potwierdzasz moje obawy ;) Jest nienajlepsze losowanie linków. Losowanie powinno być warunkowe, tzn. wrzucać następny link na innej domenie, tak naprawdę to strategia losowania powinna być mieszana itp, niestety nie ma tu miejsca na rozprawy naukowe. MMP być może pisałeś w sposób uproszczony dla pokemonów - w każdym razie wyniki w Yahoo skłaniają mnie do sądu o błędzie metody losowania, przemyśl to, ja wiem, że to kolejny problem techniczny, ale jednak zatrudniłbym coś opartego przynajmniej na rozkładzie normalnym i przedewszystkim nie waliłbym tym samym linkiem na jednej domenie linkującej w krótkim okresie czasu :P

Publikacja średniego współczynnika "mocy" (ŚWM) przedewszystkim zwiększy zaufanie do systemu, inaczej i tak znajdą się tacy którzy będą go publikować, a trzeba pamiętać, że w 100% każdy nie będzie mieć takiego samego (i pokemony będą mieć używanie "jakie to oszustwa odchodzą"), tym bardziej, że zmienia się ciągle w czasie.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Niestety nie ma możliwości zrobienia losowania warunkowego, założeniem systemu miała być jego prostota w zarządzaniu jak i instalacja. By móc określić jakie linki zostały już wyświetlone to instalator musiałby je zapisywać, co spowodowało by zbyt dużo niepotrzebnych operacji fopen,flock,fwrite,fclose. Zresztą użytkownicy mogą się zabezpieczyć przed taką sytuacją dając mniejszą ilość punktów. Jeżeli ktoś da 10x więcej punktów od kogoś innego to jego link zostanie wybieramy dużo częściej. Nie wiem czy zauważyłeś ale w pobieranym pliku przez instalator linki są zdublowane - to są właśnie te które dostały więcej punktów.

Jedna osoba da 100k punktów, inna przemyśli i da 20k a wyjdzie na to samo. System to nie wszystko, pozycjoner musi też czasem pomyśleć.

------

Wyszła nowa wersja LinksPos

Chciałem dodać opcje pobrania linków w Yahoo i określenie pozycji linka na daną frazę, ale niestety FireFox nie wytrzymywał tylu jednoczesnych połączeń. Admin zmodyfikował zakładkę "Linki" i wtyczka pobierała złe dane.

Jest jeszcze pomysł by dodać linki wg. yahoo, live, pozycje w Google. Ale pobierać to z zewnętrznego serwera(fanclubu) już obrobione i zkeszowane.

Co Wy na to?

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności