Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Link do rozważan na temat algorytmu

https://matematyka.pl/78210.htm#294338

Byc moze ktos to ladnie rozpracuje

:]

Używaj Cuilla i Hakii

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Link do rozważan na temat algorytmu

https://matematyka.pl/78210.htm#294338

Byc moze ktos to ladnie rozpracuje

Zapomniałeś tam dodać, że Xann już tu: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=419682 podał jakie są kary i bonusy za ilość linków na stronie (ostatni parametr).

chodzilo mi o to

6,830 / 665 / 9,489 / 0 = 7,377 punkty

6,830 / 665 / 9,489 / 28 = 7,377 punkty (a wiec ostatni wsp nie ma znaczenia)

0 czy 28 juz jest to wliczone w pkt

Używaj Cuilla i Hakii

chodzilo mi o to

6,830 / 665 / 9,489 / 0 = 7,377 punkty

6,830 / 665 / 9,489 / 28 = 7,377 punkty (a wiec ostatni wsp nie ma znaczenia)

0 czy 28 juz jest to wliczone w pkt

Czyli przy tej ilości site to musi być cięty do jakiejś wartości (przypuszczalnie 5k). BL z Y wygląda na to, że traktowane są nieliniowo, bo dla małych, trochę linkowanych, dopiero indeksujących się serwisów dają dużo: 824 / 762 / 818 / 8 = 1,586 pkt

824 + 762 = 1586

Dodawanie site z G i z Y, trochę bez sensu. Myślę, że tu to akurat przypadek, tym bardziej że tam powinien być bonus +10% za site. A np. tu: 1,170 / 644 / 362 / 19 = 1,269 pkt. tak nie ma. Ciekawi mnie jakie są ilości pkt w stronach nie zaindeksowanych przez Y i bez BL Y, wtedy można by wydedukować prostą zależność między site a punkami i do tego dorobić bonusy za Y.

Czyli przykładowo:

strona

8 / 0 / 0 / 0

obecny algo: 8 pkt

nowy algo: 4pkt

4 / 0 / 0 / 0 odpowiednio 4 i 2

17 / 0 / 0 / 0 17 i 9 ( zaokrąglanie w górę ?)

Niestety większych stron bez Y brak u mnie.

26,600 / 1,012 / 1,158 / 0 - 8353 wcześniej 17940

widac ze blokowanie robota Yahoo niewiele daje

niewatpliwie brak jasnosci co do algorytmu spowoduje odplyw dobrych domen ale tych ktore dostana malo pkt, dopiero jak sie je dopiesci w yahoo to powroca.

Czas pozycjonowanie to pewnie wedlug Xanna czas w ktorym jest strona w weblinku, zobaczymy okaze sie za miesiac czy czasem pkt nie rosna

Widac ze Xann uwzglednial zaleznosci jakie wczesniej podawal Szook ze swoimi wykresikami

a dzis kolejny odplyw domen z systemu ponad 200

Używaj Cuilla i Hakii

niewatpliwie brak jasnosci co do algorytmu spowoduje odplyw dobrych domen ale tych ktore dostana malo pkt, dopiero jak sie je dopiesci w yahoo to powroca.

a dzis kolejny odplyw domen z systemu ponad 200

najgorzej mnie martwi że tak beztrosko zostaje zabijany tak dobry SWL, tyle cennych rad i pokazywane w temacie luki w nowym systemie, sposoby nabijania, odpływ najcenniejszych stron.... a nikt z e-weba na to nie patrzy

siła SWL to jego strony, czyli my, jeśli pójdzie duża fala że obecny e-web to już nie jest to i masowo na naszych oczach zaczną odchodzić najlepsze strony (niedoceniane) to i moc systemu padnie, a stąd tylko 1 krok do totalnego upadku jak wiele innych SWL w przeszłości.

Otwórzcie oczy bo źle sie dzieje ! ;) Obiektywnie patrząc czy chodzi nam żeby spamy postawione pod Yahoo odrywały tak wielką rolę w tym SWL? sądzę że jednak lepsze są małe dobre strony, a nie celowo stawiane spamy pod nowy algo..... wybór należy do Was, ale jak teraz to źle Xann rozegra to system i tak padnie jak inne, dlatego mnie to martwi....

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności