Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Po co? Skoro Xann jednego dnia mowisz ze cos jest na 99% i za dwa dni obowiazuje juz nowy algorytm, wprowadz na 100% ten nowy alogorytm i o pierwszych zmianach pomysl za jakies 2-3-4-5 miesiecy bo mysle ze wiekszosc userow nie ma zamiaru co kilka dni "dostosowywac" sie do nowego algorytmu

Xannowi chodziło o to, zę wszyscy się tutaj wymądrzają a nikt nie zaproponował swojego, zaproponujesz, zostanie pewnie obadany wzór i może zmodyfikowany

Teraz widać komu punkty odejmie, bo najbardziej się kłócą

ja tam się cieszę z nowego bo wzrośnie mi o około 30k bez bonusów :(

sygnaturka.png

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A wy dalej tutaj te pierdoły roztrząsacie, macie zdrowie:D A co za różnica jak te punkty będą naliczane? Niech nawet będą zależne od fazy księżyca:) Będzie nowy algo, potestuje się i trzeba będzie się przystosować. Zresztą SWL to tylko marginalny dodatek...

dostaniesz +30k ale będziesz musiał wydać dużo więcej pewnie by osiągnać ten sam cel. albo jeżeli sprzedajesz to +30k to dla Ciebie +90 zł miesięcznie, ale wartość punktu spadnie i będziesz do tyłu...

ja czekam na oficjalny start i zmienę zliczania i pierwsze tygodnie pokażą czy będzie masowa ucieczka czy system się utrzyma

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

ja czekam na zmiany co bedzie

z tego co widze nowy mniej wiecej sumuje site G i Y i dzieli na 2 plus jakis % za Bl - ale znikomy i od tego jest odejmowany % za Lwy

BL sa brane w znikomym % gdyz dodalem strone dla testow co ma 400 k Bl w Y i site w G i Y gdzies po 600 z PR 4 i dostala jakies 6k punktów

dostaja po punktach strony ktore maja duzy site w G ale maly w Y lub nie maja go wogole - ja tak mam dla kilku stron ale powodem jest to ze wczesniej blokokowalem Y - teraz dopiero go odblokowalem wiec trzeba czekac, na nadrobienie strat i te osoby dostana troche po punktach ktore blokowaly wczesniej Y

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Tak naprawde w jaki sposob te punkty sa naliczane to nie ma znaczenia, jezeli nagle pojawi sie na rynku 2-3 razy wiecej "pustych" punktow (a tyle srednio powinno dojsc) to wiadomo ze cena punktow spadnie 2-3 razy.

Jezeli z 1 punktu zrobi sie nagle 2 lub 3 punkty to średnio 2-3 razy trzeba bedzie dawac wiecej na link niz teraz, by uzyskac te same efekty co teraz.

Chyba ze nagle wszyscy sie zmówia ze po przeliczeniu na nawe punkty (ktore beda w praktyce slabsze bo bedzie ich około 2-3 razy wiecej niz teraz ) nikt nie podwzysza ilosci punktow na link - ale to niemozliwe bo kazdy kto nie podwyzszy (proporcjonalnie do stosunku przyrostu nowych "pustych punków") ten straci.

pozycjonowanie - skuteczne pozycjonowanie stron

Tak naprawde w jaki sposob te punkty sa naliczane to nie ma znaczenia, jezeli nagle pojawi sie na rynku 2-3 razy wiecej "pustych" punktow (a tyle srednio powinno dojsc) to wiadomo ze cena punktow spadnie 2-3 razy.

Jezeli z 1 punktu zrobi sie nagle 2 lub 3 punkty to średnio 2-3 razy trzeba bedzie dawac wiecej na link niz teraz, by uzyskac te same efekty co teraz.

czy zastanawiasz sie co piszesz ??

Dane z lutego: w systemie 17k domen i 155 mil stron cena od 200 do 400 zł za 100k

dane czerwiec : domeny: 29,127 | strony: 65,471,904 i jakie są ceny ??

Bardzo spadła ilość punktów w systemie a ilość domen prawie sie podwoiła i jaki ma to wpływ na cenę??

Czy sie zmieniły diametralnie?? Nie widzę żeby wzrosła cena o minimum 100 % :)

dzis kolejny spadek situ o 2 melony i jakis 170 domen mniej

narazie nie widac zeby sie to ustatkowalo na porzadnym poziomie

nowy algo tez bedzie powodowal odplyw stron wartosciowych

Strony ktore zostana w weblinku beda mialy tylko wielki site w Yahoo a wiec wskaznik ktory o niczym nie mowi.

Xann zycze powodzenia

Używaj Cuilla i Hakii

Wiem że nowy algo to wydarzenie roku 2008 w branży

Algorytm tak jak szybko zostal wprowadzony tak i szybko zostanie zmienony, dlatego jest tajny aby w kazdej chwili mozna go zmienic. Takze dyskusja na jego temat nie ma sensu.

Używaj Cuilla i Hakii

dzis kolejny spadek situ o 2 melony i jakis 170 domen mniej

narazie nie widac zeby sie to ustatkowalo na porzadnym poziomie

nowy algo tez bedzie powodowal odplyw stron wartosciowych

Strony ktore zostana w weblinku beda mialy tylko wielki site w Yahoo a wiec wskaznik ktory o niczym nie mowi.

Xann zycze powodzenia

brutalne, lecz prawdziwe podsumowanie całej tej dyskusji... :)

Tak, właśnie o tym trąbie na prawo i lewo tutaj, że jeśli tak chce Xann to będzie to SWL oparty o CELOWO stawiane śmietniki pod yahoo, podlinkowane CELOWO BL w yahoo itp.... czyli dla pozycjonerów NIC WARTE podkręcane pozycje w Yahoo, bo jednak w tym biznesie tylko Google się liczy...

no a do tego ten odpływ zwykłych, normalnych MAŁO-siteowych stronek, które najmocniej pomagają w pozycjonowaniu n a SWL. Mogą odpływać bo już po prostu im się nie opłaca zostać w nowym algo, a na dodatek są logicznie ukierunkowane pod Google i dla samego e-weba nikt nie bedzie takich stron celowo linkował w Yahoo BL i walczył tam o site z typowymi wiki/dmozami.

No nic, również życze powodzenia, ale wszelkie UZASADNIONE jak widać moje i innych osób obawy tutaj nie są w ogóle dyskutowane więc róbcie jak uważacie ;)

mam nadzieje że mimo wszystko nie upadnie najlepszy obecnie polski SWL i za pół roku nie bedziemy go tylko wspominać ;)

Myśl i bogać się

idzie w kierunku śmietników a to ma swoje plusy i minusy...

dodanie y! do zliczania ma niewątpliwie jeden plus - gdy nasz śmietnik dostanie bana w google to nie tracimy od razu wszystkich punktów :)

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności