Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Może tak, może nie.

Natomiast może namnożyć się punktów, które za chwilę będą po bardzo niskich cenach.

nie sądze, przecież do tej pory był ten bonus + zupełnie darmowy na subdomeny, a jakoś i punkty i moc była, za to teraz będzie 2x trudniej bo darmowe subdomeny nie dostają już bonusa a nie sądze zeby nagle 1000 osób się rzuciło w inwestowanie kasy, w kupowanie domen po kilka/kilkanaście PLN, parkowanie na serwera + uważne indexowanie..... kiedyś mieli ludzie łatwiej i jakoś nic złego nie zrobili, to teraz może być tylko lepiej i mocniej dla pozycjonowania :)

Co uważasz za trudniejsze? Kupienie 500 domen, na każdej wstawienie 3-4 zdań i zapodaniu po kilka linków do nich czy postawienie 500 stron z Gsite=1000 ?

Zauważ, że teraz będzie wystarczało Gsite=1.

Moc tych jednositeowych domen też będzie mniejsza od subdomen z site=1000, bo aby mieć w indeksie tylko tronę główną strarczy 1-5 linków, a żeby site=1000 to trzeba się już przyłożyć.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bonus powinien uwzględniać wiek domeny i PR, żeby świeżo zarejestrowane domeny z PR0, czy nawet PR1 nie dostawały punktów lub otrzymywały odpowiednio mniej.

Chwalić się - ile punktów powyliczał Wam nowy alg za mniejsze strony? U mnie przykładowo:

stary alg: ~50pkt (sens trzymania strony tylko przez punkty za PR)

nowy alg: ~4000pkt

Panowie do tej pory były dwa bonusy

za PR (x1000) oraz za adres z PR > 0 (+500)

Obecnie jest tak:

za PR (x1000) oraz za domene głowną z PR > 0 (+1000)

może pare osób tu zapomina że posiadanie domeny nie wystarczy do otrzymania 1000pkt....... trzeba na każdej z tych domen mieć PR=1...

Myśl i bogać się

Wróciłem z Szczecina z IT Pary - było fajowo teraz ide czytać co mi tu napisaliście :) jak skończę dziś to może uda mi się odpowiedzieć jeżeli jest na co :)

No nie powiem dyskusja dość obszerna , pozwolę sobie podsumować parę rzeczy dla starych wyjadaczy i nowych uzerów.

Przede wszyskim nasz system nie jest anonimowy , większości mnie zna osobiście pozostała ze słyszenia , chce tu powiedzieć ze nasza polityka idzie w kierunku rozwoju systemy a nie jego zatopienia jak to się niektórym wydaje ostatnio, za system ręczę głowa i firmą wiec sobie nie mogę pozwolić na huśtawkę nastrojów , wszystkie decyzje są przemyślane , przedyskutowane oraz przetestowane zanim wejdą w życie co nie znaczy ze nie zdarza się bug , bardzo poważnie podchodzimy to pracy nad system i jego rozwojem.

Obawa spadku PKT ? Panowie wiem ze martwicie się na zapas ale jak zechcecie zauwazyc to jest większe zapotrzebowanie na punkty niż ich posiadanie a zmiana algorytmu wbrew pozorom tego stanu nie zmieni, nie wiem jak wy to liczycie ale na pewno 21 czerwca nie zostanie wpompowane 30 mil pkt do systemu z nienadzka , pkt jedni stracą inni zyskają , jak zresztą widzicie po komentarzach (takich i takich) , zeby zadowolić kupujących to Wy musicie odbuowac to co straciliście sami system tego wam nie da w nowym algo.

Dlaczego nowe algo ? wiel razy już mówiłem że od dawana chcieliśmy go zmienić idąc z duchem czasu, i wreszcie go zmieniliśmy być może pod wpływem ostatnich wydarzeń w google , nowy algo promuje strony długo pozycjonowane oraz strony z jak najmniejszą ilością linków wychodzących (dajemy duży bonus) za podłączone kolejne systemy dajemy ujemne PKT , czyli reasumując porządna strona dbania przez ciągłe linkowanie zostanie mocno doceniona a zapleczowa wiki z 6 systami w stopce że tak powiem maksymalnie przycięta

Nie podamy nowego algo do publiczności z wiadomych juz powodów , mogę wam jedynie powiedzieć tyle ze nie jest to jeden algo tylko pare, są stosowane w zależności od zebranych parametrów.

Na co nowy algo zwraca szczególną uwagę ? Na ilośc linków wychodzących drugim kroku ilosc BL trzecim site g i site y czwarty parametr nie zostanie ujawniony (sorry)

Marketing internetowy dla firm

nowy algo promuje strony długo pozycjonowane oraz strony z jak najmniejszą ilością linków wychodzących (dajemy duży bonus) za podłączone kolejne systemy dajemy ujemne PKT

gdzie tu bonus? Jezeli sie nie myle to ostatni wskaznik okresla linki wychodzace, to tego bonusu nie widze ponizej ta sama strona z rozna iloscia linkow wychodzacych

6,330 / 122 / 103,757 / 111 = 7475

6,080 / 0 / 0 / 0 = 5,322

6,080 / 0 / 0 / 26 = 5,322

czyli reasumując porządna strona dbania przez ciągłe linkowanie zostanie mocno doceniona a zapleczowa wiki z 6 systami w stopce że tak powiem maksymalnie przycięta

bardzo kontrowersyjne ale właściciel systemu ma takie sama prawa jak sedzie Howard Webb (tylko jego decyzja jest sluszna)

:]

Używaj Cuilla i Hakii

wszyscy i tak znamy 4.ty parametr utajniony :rolleyes: sprawdzanie duplicate content + fraz typowych dla wiki/dmoz :D jak są typowe spamy to kolejny bonus -50% ;)

Xann skoro jesteś to 2 pytania, jak z tymi bonusami za domeny, są pewne i zostaną na 100% po 1000pkt za domene ? i domeny tylko z PR=1 tak ? PR=0 ma 0pkt bonusu bo pare osob tutaj mialo wliczane mimo wszystko.

Czemu jak strony paru osób mają G site=0 to tez mają punkty podobno bazując na Y site=.... przecież to próżnia dla pozycjonowania opierać sie na yahoo.

Myśl i bogać się

Buga macie 11,500 / 4,518 / 1,845 / 7 = 0 pkt. Raczej niemożliwe. I rano system stwierdził, że ta strona ma site w G=0, co oczywiście było nieprawdą, mało zawału nie dostałem !!!

może masz już bana gdzieś za górami i lasami na jakimś DC googla !!! hehe

ale buga w algo macie, bo przez pare dni mialem jakies tam numerki w tych 2x srodkowych kolumnach, a teraz mam w obu ZERA a jak recznie sprawdzam site:Y! to zawsze mam i to sporo, a nie zerooo.... i przez tego buga spadly mi punkty wg nowego aż 2x w dół :)

Xann odpisz nam na powyższe sprawy ;)

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności