Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie ten algo nowy wyszedl mi jakies 20k na plus. Ja mialem takie wizje upadku systemu, bo myslalem, ze te pkt wg. nowgo algo byly podane bez bonusu za PR i sobie doliczylem do tego bonus za PR to wyszlo ze bede mial 2 razy wiecej pkt !!! a tu lipa :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja powtórzę pytanie które padało jakieś 20 stron temu. Drugi parametr to jest? Bo do niczego nie pasuje :/

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ja tam mam 80% na plus. Chociaż jest kilka stron, które w drugiej pozycji mają "zero", a nie powinny. Miałbym wtedy pewnie wzrost o 100%, ale nie będę drobiazgowy. !!!

Tylko żałuję, że parę tygodni temu skasowałem kilka stron z kiepskim site w google, ale 10-20 krotnie większym w Yahwoo. Trzeba sie będzie przeprosić.

Eksperyment Discover.pl

No to teraz cena 100 k pkt !!! po 100 zl .

Jak już jest public algo pokaże za co się dostaje pkt :).

wirowka.jpg

Wiec tak - lykamy domene ktora ma site w Y, lub go robimy za pomoca siteexplorera - szybko i sprawnie.

Blokujemy smieci dla Google, indeksujemy w Google site: 1 i dostajemy pkt.

Piekne algo B), jak widac na screenie, nalezy indeksowac tylko w Y blokujac G. zeby nie ryzykowac bana, google odblokowac tylko dla glownej.

Jezeli mozecie podac ile dostaliscie pkt i przykladowe wyniki jak site Google, Yahoo, BL Yahoo , ilosc out to bedzie mozna na zywo porownac zasadnosc algo.

Wyzej domena dostala za site w Y - z headerem 404, i site w Google 1.

Podajcie przyklady za co dostaliscie pkt i ile.

Dla tych ktorzy w systemie maja 1 mln pkt, taki spamik nie razi. Jednak wspolczuje tym co dodają małe www do 500 podstron, dostana za 10 domen te 5 k pkt ktore dostala smieciarka bez site.

Dla tych co na swoich spamikach mają linki zewn SWOJE - proponuje puscic je przez link wewn i nadać 301 do docelowej, efekt linkowania pozostanie, zniknie zliczanie linków zewn.

tu już nie chodzi o to co kto zrobi, tylko o tych co tego nie zrobią i będą zasypiając mysleli ile osób tak zrobiło i ma więcej pkt za mniej.

Mozna zrobic jeszcze tak:

szukamy zbanowanych domen w Google, wolnych z duzym site w Y,

kupujemy domene tą i nową

na nowej indeksujemy w Google site 1, ze starej sprawdzamy jaki miala rewrite, dajemy kod 301 z podstron do podstron na nową - Y przeniesie nam site z A do B ładnie i szybko.

Być może nie bedzie takiej koniecznosci bo domena A nie bedzie zbanowana w G. jednak jak sadze wiekszosc w Y z duzym site ktore sa wolne maja bana w G. wiec 301 bedzie konieczne.

Przydalaby sie opcja odswiezania wszystkich statow za pomoca jednego przycisku, tak jak jest jak dodana strona posiada site 0 lub tez gdy site nie zostal poprawnie odczytany

Teraz takie odswiezanie trzeba robic recznie kasujac i dodajac ponownie strone.

Lub tez przycisk "ośwież wszystko" ale z ograniczeniem na 1 odswiezenie co 24 h coby systemu nie zamulic

Używaj Cuilla i Hakii

Tomek nadzieje !!!?

Przeciez jak dojdzie juz kilka - i ludzie zobacza ze mozna sobie trzaskac pkt za site i bl ktory nic nie wnosi do mocy Google to przestanie im sie to podobać.

Zobacz co musi czuć gość z domeną site:500, widzac że taka smieciara site 1 bez zadnej mocy dostaje 5 K pkt.

Nie chodzi o to ze bedziesz mial przyrost domen 1 site, niby fajne, chodzi o to :) że zaplaca za to inni userzy dodający www z site wiekszym niż jeden.

Tomek nadzieje !!!?

Przeciez jak dojdzie juz kilka - i ludzie zobacza ze mozna sobie trzaskac pkt za site i bl ktory nic nie wnosi do mocy Google to przestanie im sie to podobać.

Zobacz co musi czuć gość z domeną site:500, widzac że taka smieciara site 1 bez zadnej mocy dostaje 5 K pkt.

Nie chodzi o to ze bedziesz mial przyrost domen 1 site, niby fajne, chodzi o to :) że zaplaca za to inni userzy dodający www z site wiekszym niż jeden.

1,340 / 277 / 3 / 18 - PR1 - punkty 1,893

870 / 0 / 0 / 0 - punkty 435

Jak dla mnie trochę bezsens ten nowy algorytm... strona szooka z site google=1 dostaje kilka razy więcej niż 2 strony z większym site G, wychodzi na to że nia ma sensu trzymać takich stron i już nawet nie ma bonusów za PR, który przyznawany był w poprzednim algo. Myślę że takie dzielenie pktów dla stron z sitem Y nie ma sensu bo przecież osłabia to jedynie moc systemu.

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

bo to jest specjal algorytm B) wymyślony przez PROFESORÓW matematyki ;), tylko im wiedzy sieło zabrakło.

Tak czy tak pozytywny, bo jak sądze będzie więcej przykładów takich jak Ty podałeś, że ludzie za site:2 K dostaja mniej pkt niż tego typu domeny z site:1.

Ludki jakby podały więcej danych - kilka przykładów ile dostali pkt za jaką domenę to mógłbym wyciągnąć info jakie opłaca się robić obecnie najbardziej.

Więc podajcie przykłady kto ile dostał i za co.

np. 1/2/3/4 - pkt 10 itp !!!

Podzielcie się :) info bo robie automat do generowania site w Y a chciałbym zrobić skuteczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności