Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

o troche przykładów a jak ładnie pokazały :)

że ludzie mają site 4-5 k w google i dostają tyle samo co site: 1.

Pytanie tylko czy są szczesliwi z tej nowości i super algo.

Za kilka dni puszcze 1 wersje zdaniatora pod Y :) do testowania.

Już kasuje skrzynkę ;).

Myślę że 100 przykładów pozwoli mi zrobić dobry generator.

Zasada generatora podstron dość prosta.

Łazi sobie taki spider po milionie stron www - zbiera zdania przypisuje kazde z osobna do tagów.

Następnie losowo 20-50 zdań na podstronę z tego samego tagu - tematycznych jednak żadno ze zdań nie jest brane podwójnie z tej samej strony www.

Przykład takiej podstrony tematycznej:

https://83.19.186.26/pozycjonowanie.php

a tutaj przykład rozbijania na zdania - wersja początkowa, obecna jest już trochę bardziej zaawansowana.

https://83.19.186.26/zdaniator.php?url=https://www.szook.pl

oczywiście żeby właściciele zdań się nie krzywili - zdania będą przepuszczone przez synonimator :).

Powoli rośnie ilość zdań w bazie.

Jak tylko zrobie wersje moderowania zdań i synonimowania to podam więcej przykładów.

wybaczcie za prostą matematykę - ale licząć 330 tys. pkt x 4 zł to wychodzi mi, że kolega @Xann zmieniając algorytm dorobił sobie do miesięcznej pensji ok 1500 zł. oczywiscie nie mam nic przeciwko, bardzo się nawet cieszę, że ma łeb na karku i tak szybko rosną mu zarobki za pracę, bo w koncu robił z systemem (podobno) kawał dobrej roboty

ale Panie @Xann powiedz mi szczerze, czy zmiana algorytmu miała na celu porpawę systemu, czy Twojej sytuacji majątkowej?

sagitarius wez zobacz ile jest kont pro, zobacz ile takowe konto kosztuje na miesiac i zobacz jak to sie ma do twojej kwoty 1500 zl

Używaj Cuilla i Hakii

2 / 6 / 3,869 / 15 = 2,006 <- tu dobry przykład... w indeksie G: tylko 2 strony, a punktów 2k... :]

Powiesz sam jaki masz PR czy mam pokazac ?

Nie wiem dlaczego to cie dziwi może liczenie bonusów jest za trudne ???

Nie dośc ze wprowadze ograniczenie od lat 18 to jeszcze z z maturą :)

sagittariuspl odpowiedz mi na jedno pytanie :) po co używasz coś co sie się nie podoba ??? masochista jesteś czy jak ? czy tylko tak sobie gadasz zeby posty nabic :)

Marketing internetowy dla firm

@netelektryk - już Ci mowię, bo nie masz kalkulatora a to już wyższa matematyka - 20%, a wartość 1 mln punktów wg ceny 400 zł to ok. 50% wartości kont pro

po drugie nie pytałem Ciebie tylko @Xann'a

//@Xann - zadałem Ci po prostu męskie pytanie. napisalem jasno, że zastanawiam się czy nie uciekać od Ciebie

po prostu zastanawiam się czy nie wciskasz mi kitu, że zmiany były potrzebne po kryjomu szukając sposobu jak wyciągnąć więcej kasy? nie mam nic przeciwko Twoim zarobkom - oby były jak największe tylko nie lubię jak ktoś mnie robi w bambuko i dlatego prosiłem o szczerą odpowiedź, której nie dostałem

ale ok - na forum tego nie powiesz :) podeslij mi na PW a ja obiecuję przy wszystkich zgromadzonych, że ta informacja nie wyjdzie, a ja bedę wiedział czy mam sobie iść czy nie

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

tu chyba chodziło że dzieki zmianie algo ma więcej o 1500 zł z tytułu samej zmiany algo.

Ja jednak widze w tym pozytyw - tylko mało rozsądni będa nadal płacić 300-500 wiedząc że pkt wynikają tylko ze zmiany algo.

Myślę - choć zmowa sprzedawców :) napewno będzie, że cena pkt z czasem spadnie, bądź spadnie kiedy klienci się zorientują że płacąc 300 zł za 100 k, nie dostają tego co dostawali miesiąc wczesniej. Teraz jest dobry moment do wysycenia systemu i sprzedaży pkt w dobrych cenach - więc do generowania stron w Y! co się przejmować że moc spadnie.

Zmiana algorytmu była potrzebna, tylko dziwi mnie, że tak mało osób tak naprawdęzdaje sobie z tego sprawę. Algorytm nie jest idealny, ale nie jest też aż tak zły. Gdyby masowe nabijanie site w Y nie było tak propagowane przez szooka i robiła by to tylko ta sprytna część użytkowników eweba to zapewne potężnych spadków cen byśmy nie uświadczyli.

Xann wprowadzając algorytm myślał dobrze - chciał docenić strony małe, pozycjonowane, które wcześniej w systemie nie miały prawa istnieć, a teraz dostawałyby więcej pkt. I to by było dobre dla systemu gdyby zwiększyła się ilość takich stron. No ale felerny współczynnik, którego nie dał sobie wybić z głowy Xann - site w Yahoo (po raz kolejny pytam - co on ma wspólnego z pozycjonowaniem w google??) sprawi, że punkt w nowym algo już niedługo znacznie straci na wartości w porównaniu do starego algo...

Nie dośc ze wprowadze ograniczenie od lat 18 to jeszcze z z maturą

z matura z matmy zdaną pozytywnie, byly czasy ze matura z matrmy byla dobrowolna takze trzeba sie przed tym ustrzec

sagitarius

Zarobek 1500 zl wysoce dyskusyjny, spadnie wartosc pkt to za tyle te punkty nie pojda, podalem ci staty z kont pro, przelicz i zobaczysz co ci wyjdzie, te 1500 zl to naprawde bedzie malo, dodaj do tego ze z tego co Xann mowil pracuje tam 2 ludzi a tego sa tez koszty - nikogo nie bronie i nie krytykuja ta wypowiedza, po prostu stwierdzam fakt.

:]

Używaj Cuilla i Hakii

hehe Zakrecony :) hhahaha

Ogórek ma racje, zmiana algo była konieczna - jednak jak sam zauważył nie w tej formie algo.

Owszem można i site brać pod uwagę ale nie w takim stopniu.

Ja nie neguje zmiany, bo sam uważam że pewne elementy są bardzo dobre, jedynie zauważam w ktorych miejscach obecnego algo można nabijać pkt.

Co oczywiście jak znajdzie się kilku chętnych, a napewno znajdzie spowoduje spadek mocy - jak nie mocy to napewno świadomość pozostałych userów będzie taka - ciekawe ile osób robi strony pod site w Y! - i czy będa robić czy nie zastanawiać się ta pozostała czesc zawsze będzie, e ja daje tyle a mam mało w Y site.

Dość ryzykowna decyzja, miałem sam nadzieje że Tomek trochę ten algo zmieni - trochę zmienił od 1 wersji bo tam dopiero było można robić jaja.

Jednak nadal wiele pozostawia do życzenia obecny.

Co do propagowania - oczywiście robie to z założenia. Tomek mocno się rozwija :) i wiele dobrego wprowadza jak ma takich upierdliwych komentatorów jak ja.

Nie wińcie szooka ze taki jest, jak cos widzi to o tym mowi a fakt z jego zdaniem nie zawsze trzeba sie zgadzac

Predzej czy pozniej ktos madry zaczalby pracowac nad jakims generatorem pod Yahoo, byc moze mialby go tylko dla siebie, byc moze pobieralby za to oplate

ale najwazniejsze ze domen przybedzie ze o ja pierdziu....

aha algorytm skoro nie jest jawny moze sie powoli zmieniac

Używaj Cuilla i Hakii

2 / 6 / 3,869 / 15 = 2,006 <- tu dobry przykład... w indeksie G: tylko 2 strony, a punktów 2k... :]

Powiesz sam jaki masz PR czy mam pokazac ?

Nie wiem dlaczego to cie dziwi może liczenie bonusów jest za trudne ???

Nie dośc ze wprowadze ograniczenie od lat 18 to jeszcze z z maturą :)

co jak co marne PR1... + 1k

domena główna.... + 1k

punkty za nic :>

Nie wiem po co czepiasz sie niepełnoletnich? Większość z obecnych nie ma 18 lat, a posiada ogromną wiedzę.... Nie mówie o sobie :)

I nadal nie otrzymałem odpowiedzi? Co to jest drugi parametr? YBL? Jeśli tak, to większości serwisów źle zlicza, a jeśli się mylę to jak wygląda zliczanie?

Kolejna sprawa, to, że algorytm nie jest znany, nie mamy pewności, czy punkty zostały dobrze naliczone :/

Wg. mnie pole do przekrętów.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności