Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

Xann po co ci ten nieszczęsny site Yahoo, przecież google nie będzie wyłączać tak ważnej komendy "site" pod pretekstem walki z SWL. Nie rozumiem po co uwzględniasz Y site jak komenda site w G cały czas działa, przecież jakby przestała ona działać to w każdej chwili możesz dodać do algorytmu wartość Y site. Z drugiej strony natomiast to co mówisz nie ma całkowicie sensu, bo przecież w e-weblinku aby strona dostała jakiekolwiek punkty wymagany jest siteG>0, więc jak G wyłączy funkcję site to i tak swartość wszystkich stron w e-webie będzie wynosić 0, więc ponawiam pytanie, czy nie lepiej czynnik Yahoo site uwzględnić dopiero wtedy gdy google sięgnie po ostateczność i wyłączy komendę site ?.

P.S: Mam nadzieję Xann że w końcu odpowiesz.

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kurt daj mi zasadnasc takiego bota :)?

Skoro xann sprawdza site w Y to strona ma byc dostepna w tej formie dla Y, to co w google dla google.

Jezeli ktos decyduje się na algo z uzyciem Yahoo to musi się liczyć z tym że strona ma być dostępna dla Y nie dla Google, bo za Google dostaje tyle za ile udostepnil dla Google podstron.

Niby czemu mialby UA Google wchodzic na podstrony Y, skoro w algo jest jasno za ile podstron i z czego dostaje sie pkt to tyle bedzie.

Xann mowil ze nie bedzie karal takich domen - to jego deklaracja ;) na IRC.

No dobra ale dales mi kurt pomysl na wypadek gdyby Xann chcial :) - podstrony dla Y beda blokowaly mozliwosc wejscia z rev dns googlebot :)

Pawka nie mów czy kupie czy nie kupie, bo wiem po ile kupowałem kiedy Ty sprzedawałeś po 400 ja kupowałem po 200 i 500 i 700 tys pkt - także od jednego kolegi z forum.

Pawka to nie jest bycie zabawnym, argumentujesz mi po ile ty sprzedajesz - to sprzedawaj czy ja Ci bronie ?

Czemu chcesz mi bronić kupować po tyle ile chce ;).

Zabawne jest to że nie możesz pojąć że nie wszyscy sprzedają po tak wymyślonych cenach jak Ty sprzedawałeś - skoro Ty mówisz że ja jestem zabawny - to powiem Ci że zabawni są Twoji klienci skoro tak przepłacali - dlaczego zabawni bo ja kupiłem po 200 a oni u Ciebie po 400.

Więc nie mówi mi że ja mam zrozumieć, Ty zrozum że fakt po ile Ty sprzedajesz nie oznacza faktu po ile ludzie kupują.

Dodam jeszcze - że w obecnej chwili opłaca się już kupić Seo net za 200 zł bo wartosc 100 k taka sama, a jeszcze 2 msc temu pkt były od 50 do 100 zł za 100 k.

Więc cena albo spadnie :) albo Seo net dostanie oświecenia i tam dopiero będą żniwa na pkt szczeg. że obecnie wartość 100 k pkt się wyrównała.

xann: w bocie sprawdzającym strony, dodaj opcje, ze przejdzie po losowo wybranych urlach z site Y daj mu user agenta z google i jesli strona go nie przepusci to ban na domene. gotowe

Totalna bzdura az nie chce sie komentowac, z kolei skoro mialoby to dzialac w ta strone to czemu nie zrobic tak?

xann: w bocie sprawdzającym strony, dodaj opcje, ze przejdzie po losowo wybranych urlach z site G daj mu user agenta z yahoo i jesli strona go nie przepusci to ban na domene. gotowe

Z kolei blokowanie bot Google powoduje spadek site takze to user sobie sam tym szkodzi a mozna nawet powiedziec ze nie chce tych stron w google a zarazem nie chce od nich pkt. Proste.

:]

Wprowadzenie takiego cuda na pewno pozytywnie nie wplynie sa system.

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Dobrze będzie !.

Za miesiąc do 2 dopiero poznamy zmiany. Bowiem tak naprawde strona robiona dluzej weblinkiem dopiero po takim czasie mocniej reaguje - mocniejszymi spadkami.

Więc skutki nowego algo ocenić będzie można dopiero za miesiąc lub dwa, a do tej pory warto produkować to co lubi ten Algo.

Na ircu :) jest jusz sztab generujacy strony pod Y wymieniajacy poglady jak lepiej i szybciej indeksować w Y!.

irc #seo

Szook - Takim podejsciem, tj. dawaniem publicznie wskazówek jak nabic punkty poprzez Yahoo, sam uśmiercasz e-weblinka.

Tu się mylisz :) nie mogę powiedzieć głośno dlaczego ale jak sam pomyślisz to wpadniesz na to , Ja sam osobiście wszystkich gorąco namawiam do robienia strony z site=1 jak pokazał to Szook i mam nadzieje ze bedzie więcej takich graczy

Odnośnie cen pkt to nie grozi im żaden spadek :)

Adrian88 dlaczego ? może dlatego ze mnie interesuje Y bardziej niz G ? może więcej zarabiam a adsa na Y niz na G może więcej osób jest takich co sie nie przejmują banem w google bo zarabiają jeszcze w innych wyszukiwarkach ? może ewelbink nie jest systemem tylko i wyłącznie pod google ? może ..... może ..... a może po prostu nam sie nudziło przyczyn jest dużo nie zależnie od tych przyczyn jakie bym nie podał to i tak nie są ważne

Ważne jest to ze ceny spadły na łeb na szyje ze wpompowane zostały mega ilosc pustych pkt z PP co osłabi moc systemu ba system zaczną sprzedawać więcej pkt jak posiada.

a tak poważnie to ja nie widze jakiś maskar w pkt na kontach i nie widze jakiegoś mega ruchu w spadku cen a wy ?

ja mam pytanie do oceniających moc , jak wy ją oceniacie po czym :)

Marketing internetowy dla firm

Xann heh :) to teraz dałeś po całości.

Rozumiem że system jest do pozycjonowania w Y ! teraz dla domen które maja bana w Google i są w PP Adsense :) - tak to rozumieć.

Tomek ceny nie spadną "natychmiastowo" bo niby czemu skoro klienci są gotowi płacić - takie rzeczy nie spadają w jeden dzień.

Napewno dzięki Tobie zwiekszylo się zainteresowanie pkt. Seo Net i zwiekszyla się ich cena.

Sam jeszcze jakiś czas temu widziałeś że były po 50 zł - dziś są po 200 i więcej w standardzie.

Więc zobacz Seo net na tym zyskał więcej niż weblink bo tam cena wzrosła 4 krotnie a weblinku o 70%.

Dam Ci przykład

Kiedys w seo net opłacało się kupić 400 tys po 50 zl = 200 zł

w Weblink 100 k pkt - 300 zł

wychodziła podobna moc - koszt niższy.

Dziś :) gdy algo weblinka jest jaki jest, nominalna wartość pkt jest bardzo podobna. Więc teoretycznie po co ma spadać cena weblinka, wystarczy podniesc cenę seo neta i kupić tansza moc.

Ba brakujace pkt ludzie dorobia dodajac kolejne witryny do Seo netu widzac ze jeszcze tam mogą miec zbyt.

Dla przykladu - moze lepiej dodac witryne do weblinka i seo neta mimo ze dostanie sie mniej pkt za outlinki ale sprzeda się po 200 zl :) itp itd.

Ba na krupka miejscu zrobiłbym jeszcze wersje linki z 301 - czyli emitowanie linków 301 za co dostawałoby się 70% pkt a WEblink nie zmniejszałby wartości domeny ;) - dopiero sprzedawcy mieliby raj!

odp. na pytanie jak oceniamy MOC - każdy indywidualnie na czuja :), jak sądze lepszy taki czuj niż obecna ocena mocy domeny w weblinku.

Witam.

Panowie ten wątek jest czytany przez ok. 20 userów, niech każdy z nich jutro postawi 10 spamów co da w sumie 200 nowych domen w systemie.Mało tego że nie będziecie musieli wydawać tych 400 pln-100k to jeszcze za miesiąc-dwa miesiące będziecie w stanie sprzedawać pkt:)

Rozmnażać się ale to już :)

(...)niech każdy z nich jutro postawi 10 spamów co da w sumie 200 nowych domen w systemie.

Ja jednak wolę, zrobić coś, żeby ten bardzo głupi parametr site w Y zwiększyć. Więcej na tym zyskam.

to jak ocenić stronę pod względem wartości dla wyszukiwarek chyba każdy wie kto cokolwiek pozycjonuje.

Ja mam inne pytanie. Czy istnieje możliwość dla kont pro dorobienia takiej funkcji aby jak np linkuje frazy xann design to system dawał linki z większym naciskiem na stronach które są w serpie na te frazy ? To by chyba mocno podniosło dodatkowo skuteczność eweba. Wiem że to kilka tys nowych zapytań do googla i dodatkowe obciążenie dla systemu i maszyny na jakiej stoi ale być może da się coś takiego zrobić ? tylko dla kont pro oczywiście

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

moc oceania się prosto wg mnie, daje sobie 10k pkt w e-weblinku i na starym algo już było ZAWSZE tak że po 10 dniach było widać pierwsze efekty i strone top5 na średnie frazy, jak teraz będzie gorzej to znaczy że ceny za te punkty nie są tego warte tak jak to cały czas logicznie tłumaczy nam szook

zachowanie Pawki i jego ubliżanie szookowi w ostatnich postach lepiej pozostawić bez komentarza, bo jak można oceniać osobę która żyje z handlowania punktami i szukania jak najbardziej naiwnych klientów (po 500zł za 100k........... szook, dobrze ci to wyjaśnił :) )

myślę że site:Y! naprawdę można usunąć, niech sobie pompuje system nawet G-site:1 opierając sie na BL i LW, ale NIE na site Y, bo to daje zbyt łatwą drogę do oszustw i naginania systemu, a tego ani Xann ani nikt z nas nie chce, by za 2 miesiące było kilkaset sztucznie pompowanych site:Y tylko zeby mieć punkty, a nie moc. Nie tędy droga zdecydowanie.

BL, LW, site:G = to bardzo dobre zmiany, ale aż tak wielka rola site:Y! to tylko prosta droga do oszukiwania systemu, a uczciwi userzy źle się z tym będą czuli i też mogą odejść bo ich punkty zaczną być zerem przy spamach w Y! (Y! jest głupie, ono łyka wszystko jak smaczne śliwki)

Ja mam inny pomysł dla Xanna :)

Skoro ważne jest by do stron które dodajemy do systemu prowadziły BL to zróbcie tak :) :

Dodaje serwis do systemu i eweblink automatycznie z wyliczonych pkt przeznacza % na linki które będą prowadzić do tej dodawanej strony :)Anchory user sam ustawi.

Wtedy w systemie będą tylko i wyłącznie strony z BL :)

Xann ja na czuja ! a Ty jak wyceniasz wartość domen ? wiesz mam wrazenie że moje na czuja mówi mi że szookowirowka.pl mniej wnosi niz podane przyklady przez userów. To na czuja :) . Twoj algo na czuja ocenił że wnosi 10 razy więcej.

Mi też się podoba takie na czuja :).

Oczywistym jest że nikt Ci nie powie na gotowa jak to zrobić, zapewniam Ciebie jednak że skoro www z site 4 tys w Google dostaje mniej pkt jak domena z site:1 to ten algo do doskonałości ma bardzo długa droge.

Żeby ocenic wartość strony tak naprawde dobrze nie wystarczą liczby, a naprawde dobra analiza Bl i bl tego beela :) - ale to może być zbyt trudne do zrozumienia - jest masa czynników - jednak śmiem sądzić że predzej ja Ci recznie ocenia wartość 5 domen niż zrobi to Twój algo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności