Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Z jednej strony krytykujesz a z dugiej chcesz aby eweb był dalej silny-to hipokryzja do kwadratu.

ze szczerej troski, Xann dobrze wie że mi zależy na dobru e-weba i dlatego jak widze słaby punkt w nowym algo to głośno jak inni o tym powiem, żeby może ktoś coś po cichu naprawił i zabezpieczył przed naciągaczami - dla mnie to troska a nie hipokryzja, bo hipokrytą to jestes ty jakich mało (czytaj niżej)

PS

gościu który pare dni temu krzyczał na e-weba w niebogłosy 2 strony temu będzie mnie pouczał, common świat staje na głowie ;) przewiń swoje psoty wstecz bo chyba zapominasz jak krzyczałeś na xanna za swoje lewe PR, za co swoją drogą powinnien dać ci bana bo takimi lewymi PR oszukałeś system i nas wszystkich

Myśl i bogać się

kilaset domen to musi byc konkret spam zapelcze

Aporopos cen to juz widac ogloszenia

sprzedaz 550 zl za 100 tys pkt inna osoba 100 tys pkt za 150 zl

kupno 120 zl za 100 tys

a wiec rozstrzal niezly

:]

Używaj Cuilla i Hakii

no niestety (znacznie większa ilość? słabsza moc?) lub stety ale ogólny trend jest w ofertach że ceny spadły na łeb średnio 2-3 krotnie (120-160zl) - a skoro nawet takie jegomość jak LCN z lewymi PR sprzedał wszystkie punkty po 150zł / 100k to już jest źle ;) chyba zaczyna się urealniać moja czarna wizja: dużo więcej punktów, mniejsza moc, no i dużo niższe ceny (2 tyg temu były 350-400zl) a teraz 120-160zł i extremalne-wyjątki 500zl :D

Myśl i bogać się

swego czasu podałem an forum jak zniwelować moc site w y, aby system nie siadł tak mocno - polegało to na tym by dostawać punkty. np. tylko za 10krotność site g - za 1 strone w g - max 10 stron w y punktowane

jak uważacie - to byłby dobry pomysł?

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

jak uważacie - to byłby dobry pomysł?

bylby nie bylby

obowiazuje taki a nie inny i na tym sie skupmy

:]

Używaj Cuilla i Hakii

no niestety (znacznie większa ilość? słabsza moc?) lub stety ale ogólny trend jest w ofertach że ceny spadły na łeb średnio 2-3 krotnie (120-160zl) - a skoro nawet takie jegomość jak LCN z lewymi PR sprzedał wszystkie punkty po 150zł / 100k to już jest źle ;) chyba zaczyna się urealniać moja czarna wizja: dużo więcej punktów, mniejsza moc, no i dużo niższe ceny (2 tyg temu były 350-400zl) a teraz 120-160zł i extremalne-wyjątki 500zl :D

Dziwnie postrzegasz rzeczywistość...

Skąd wiesz że LCN sprzedał wszystkie pkt za 150pln? A nie pomyślaleś że to była zagrywka z jego strony, tak i jak ze strony szooka... Chcieli żeby ludzie sprzedawali taniej i tyle.

Według was jest możliwość "oszukiwania" systemu, ale nie zauważyliście że dopiero efekt tego typu działań nie przyjdzie zbyt prędko, więc na dzień dzisiejszy wartość pkt jest minimalnie mniejsza.

rkaszta.png

Oferty kupna i sprzedaży punktów w cenach 150zł to zwykłe prowokacje mające na celu wprowadzenie w błąd kupujących i sprzedających.

Nie sądzę aby Pan LCN sprzedał te punkty po 150zł/100k. Pan LCN zamieścił to ogłoszenie w celu sztucznego zaniżenia cen punktów. Kilka godzin po zamieszczeniu tego ogłoszenia Pan LCN próbował kupić u mnie punkty po znacznie wyższych cenach :D

Apeluje do wszystkich sprzedających. Nie obniżajcie cen i nie dajcie sobie wmówić, że ilość punktów na rynku wzrosła a moc systemu spadła.

hehe ale w tym watku sie postow gromadzi szybko :D.

Ja wlasnie tez testuje 5 parametr w Weblinku na jednym z kont i jednej z domen

5 parametr Weblinka

<?php

$hostname = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);

if (eregi("googlebot.com", $hostname )) {

echo "moj link moj link moj link moj link moj link*";

}

else {

echo "linki weblinka";

}

?>

*moj link = pozycjonowany systemem e-web.

Ciekawe czy zadziała ten 5 parametr.

Wczoraj puscilem 1 test na Y, czekam jak sie zaindeksi, jak bedzie efekt to zapodam.

Nie ma co juz psocis na ten algo weblinka, jest jaki jest, nalezy sie dostosować.

GAMSIU ;) zmowa sprzedajacych czy faktyczna wycena wartosci - ze apelujesz. Skoro cos jest warte 500 to bez apelu sie sprzeda.

To tak jakby apelowac do kupujacych - nie kupujcie po 500 bo warte sa max 150, a cena 500 jest poprostu wyssana z palca osob ktore tak naprawde nie wiedza jak to wycenic. Wiec strzelaja cenami bo tak im sie wydaje no i oczywiscie bo sa naiwni kupujacy. Zabraknie chetnych do placenia 500 to za 150 sprzedadza albo nic nie beda mieli :D chyba ze sobie niszowki zaczna pod Adsa pozycjonować.

Tak wiec cena :) jest taka jaka jestesmy wstanie zaplacic a sprzedawcy oplaca sie produkowac site pod pkt.

Napewno 500 to tez prowokacja ;) bo wiekszosc sprzedajacych tak naprawde nie wie dlaczego 500 nie 150, poprostu chca wiecej zarobic a ze sa kupcy to czemu nie.

WIEC APEL do kupujacych hihihihi - zapytajcie dlaczego 500 - znam odp. bo inni nie sprzedaja taniej, wiec powiedzcie ze kupicie po 200 seo neta - dzis tyle samo warte a sprzedawca niech sobie siedzi z pkt weblinka po 500.

Tak zby uswiadomic kupujacym ze nie warto placic takich kwot zrobie mały test :)

Kupie 100 k seo net

100 weblink

2 nowe domeny

okres 1 msc

podsymowanie ile BL wg Y maja domeny

=

przeliczenie kosztu pozyskania 1 BL dla systemów - sam jestem ciekaw co wyjdzie.

Drugi test to podpiecie tych samych domen i przeznaczenie otrzymanych pkt na 2 kolejne domeny i koszt BL

Wynik juz znam :) - ciekawe jakie argumenty beda ze strony sprzedajacych weblinka.

GAMSIU ;) zmowa sprzedajacych czy faktyczna wycena wartosci - ze apelujesz. Skoro cos jest warte 500 to bez apelu sie sprzeda.

To tak jakby apelowac do kupujacych - nie kupujcie po 500 bo warte sa max 150, a cena 500 jest poprostu wyssana z palca osob ktore tak naprawde nie wiedza jak to wycenic.

Po co zatem zamieściłem ofertę kupna punktów e-weblink w cenie 150zł/100k ? Odpowiesz zapewne, że na tyle wyceniasz wartość punktów;)

Prawda jest taka, że chciałem zasiać ziarenko niepewności wśród sprzedających a kupującym dać do myślenia;)

Gamsiu ja osobiście to sobie żarty robie.

Ale faktycznie problem jest - sprzedający nie wiedzą dlaczego weblink 400 a seo net np. 100 ;).

Skoro weblink opiera algo o BL w Y to mozna uznac ze dobrym testem jest tzw zwrot z inwestycji a inwestycja to pozyskanie BLY

Wiec po miesiacu bede wiedzial ile kosztowalo mnie 100 k pkt w weblinku i seo necie i ile uzyskalem BL = wylicze koszt pozyskania BL.

Zakladajac ze to systemy rand, zaplecze rand, czesto tu i tu sa te same domeny - to liczy sie ile BL zyskujemy ze 100 k pkt i ile placimy za te 100 K pkt :D.

Licze po miesiacy na lepszy argument sprzedajacych niz BLY co do wyceny i roznic cenowych tych 2 systemow.

Oczywiscie znam wynik, ale zeby bylo ok przeprowadze test ponownie na 2 nowych domenach bez BL.

A osoby sprzedajace chetnie wyslucham dlaczego sprzedaja weblinka po 400 a seo neta np. po 150. Czekam na sensowne argumenty.

Gamsiu ja osobiście to sobie żarty robie.

Ale faktycznie problem jest - sprzedający nie wiedzą dlaczego weblink 400 a seo net np. 100 ;).

Najlepszym przykładem zwrotu inwestycji w punkty e-weblibk jest zakup tych punktów przez firmę zajmującą się pozycjonowaniem.

Taka firma kupuje 100k za 400 - 450zł netto a za wypozycjonowane frazy przy pomocy tych punktów zgarnia od swoich klientów kilkakrotnie więcej;) Przy pomocy 100k w weblinku można zrobić naprawdę sporą ilość fraz.

Jestem sprzedającym i zdaję sobie sprawę, że mój klient zarobi na tych punktach kilka razy tyle co ja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności