Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Xann - ok, źle mnie zrozumiałeś. skrypt będzie zainstalowany na każdej podstronie ale nie chcę go mieć w katalogu http_docs czy public_html a w jego podkatalogu i zrobić include('./katalog/cf****.php'); zamiast include('cf****.php'); - pliki w podkatalogu

uwierz mi - sens tego jest bardzo duży, z pożytkiem dla systemu (i dla mnie)

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Mnie tylko jedno zastanawia, być może ta informacja jest powszechnie dostępna tylko mi umknęła, ale nie szkodzi zapytać.

Mianowicie ile jest łącznie punktów w obiegu? Fajnie by było dowiedzieć się jeszcze ile tych punktów było przed zmianą algorytmu.

Ilość podstron i domen nie daje już wiarygodnego obrazu sytuacji od kiedy są zliczane linki z yahoo. Zastanawia mnie po prostu czy po zmianie algorytmu globalna ilość punktów wzrosła czy spadła. Wtedy można by jednoznacznie odpowiedzieć czy podwyżki cen to spekulacje czy rzeczywisty wzrost wartości.

hm a ja bym chcial zobaczyc ile pkt w obiegu bylo przed cieciem indeksu w google, a ile teraz po zmianie przeliczania przy podobnej liczbie domen w systemie.

Po to nowy przelicznik zostal wprowadzony, zeby utrzymac podobna liczbe pkt po zmianach w google, wiec po co przeliczac starym algorytmem, chyba tylko po to zeby szook mial kolejny argument w swojej teorii spiskowej ;]

Niestety ten algorytm to nie cudo

Nie da sie nim wszystkich zaspokoic

Nie moga byc wszyscy zadowoleni........ a to niby dlaczego?

Bo jak mozna majac te same strony, te samo zaplecze z dnia na dzien dostac wiecej pkt (po przeliczeniu zapewne ogolna ilosc pkt wzrosla) i jeszcze żądać 500 zl za 100 tys pkt - to wszystko po prostu sie kupy nie trzyma, sila jest ciagle ta sama zmiana przeliczenia spowodowała raczej inflacje niz deflacje a wiec jednostkowy punkt jest mniej warty.

Używaj Cuilla i Hakii

Bo jak mozna majac te same strony, te samo zaplecze z dnia na dzien dostac wiecej pkt (po przeliczeniu zapewne ogolna ilosc pkt wzrosla) i jeszcze żądać 500 zl za 100 tys pkt - to wszystko po prostu sie kupy nie trzyma, sila jest ciagle ta sama zmiana przeliczenia spowodowała raczej inflacje niz deflacje a wiec jednostkowy punkt jest mniej warty.

Jedni po zmianie algorytmu zyskali a inni stracili. Ja straciłem na zmianie algorytmu.

Uważasz, że 500zł brutto za 100tys punktów to dużo? Jak myślisz ile fraz i jak bardzo trudnych można wypozycjonowac przy pomocy 100 tys punktów?

Jak myślisz ilu krotnie zwraca się zakup 100tys punktów firmie zajmującej się pozycjonowaniem?

Netelektryk wszystko byłoby ok gdyby ktoś inny dostał za swoje strony mniej punktów i bilans wyszedłby na zero. Kto wie może nowy algorytm został tak skonstruowany żeby zachować status quo z globalną liczbą punktów. Dlatego to taka ciekawa informacja, której ujawnienie przecież nikomu chyba nie zaszkodzi. Tylko jakoś nikt się nie chwali, że po zmianie algorytmu punktów mu ubyło...

Ognos - dlaczego nie przeliczać starym.

Chyba nie powiesz że mały normalne serwisy site np. do 200 mają przycięty site. Ja nie zauważyłem.

Jeżeli nowy przelicznik jest po to by mieć taką samą ilośc pkt jak przed zmianami w site to tak jakby zmieniać algo bo google daje bany :).

Nie wszystkim site pocieło, nie na wszystkich witrynach więc dlaczego nie porownac ile pkt byłoby z przelicznika starym algo w stosunku do nowego.

Tak czy tak - na temat samego algo nie ma co dyskutować ;).

Ja myślę że przed zapleczem systemowym staje większy problem niz cięcie sita, tak jak nie wszyscy zauważyli cięcie site, tak nie wszystkich dotykają bany masowe, pewno są tutaj osoby które na kary już się załapały, pojawiać się bedą nowe.

A banów nawet najlepsza zmiana algo nie naprawi, no chyba że ktoś wpadnie na tak genialny pomysł żeby utrzymywać ilośc pkty mimo banów.

Nie śledze statów weblinka, ale wydaje mi się że wycieło nagle z 1500 domen

wg Cachu MSN - nie znam daty domeny: 30,056 strony: 50,866,160

3 lipca - domeny: 29,206 strony: 51,089,521

dzisiaj 4 lipca - domeny: 28,365 strony: 51,386,927

To jakby spadek o 2 K domen w krótkim czasie a jak mnie pamięc nie myli było 31 tyś domen jeszcze chwile temu.

Więc Ognos prawde mówiąc ja nie skupiałbym się na problemie algo ile było pkt, cięcie site - raczej skupiłbym się na tym gdzie wycina te domeny i dlaczego tak dużo - i kogo będa następne.

Nie śledze statów weblinka, ale wydaje mi się że wycieło nagle z 1500 domen

wg Cachu MSN - nie znam daty domeny: 30,056 strony: 50,866,160

3 lipca - domeny: 29,206 strony: 51,089,521

dzisiaj 4 lipca - domeny: 28,365 strony: 51,386,927

To jakby spadek o 2 K domen w krótkim czasie a jak mnie pamięc nie myli było 31 tyś domen jeszcze chwile temu.

Szook zapominasz o jednej rzeczy ;) że to system mógł wyautoryzowac 2 tys domen bo w nocy leżały serwery np AZ ? ?? jest to możliwe czy nie ????

Marketing internetowy dla firm

codziennie :) z 31 tys ? taki skok ? - nie zapominam, ludzie nawet w tym wątku pisza o banach.

Więc na pytanie czy jest to mozliwe - odpowiadam nie w takiej formie :) nie w tej ilości i nie codziennie w dół.

Bo jak system wali autoryzacje to czesc userow ja poprawia - tutaj spadki widać od kilku dni.

Zresztą te spadki nie trwają 1 dzien tylko już kolejny - chyba nie powiesz że to tylko kwestia autoryzacji, bo jak spadło 3 dni temu to jakoś się nie autoryzowali ponownie, wczoraj znów spadło, dziś ponownie :).

A jakbyś Tomek czytał posty na które odpowiadasz to np.

Pawka pisze

"Patrrze tak na Statystyki i wlasnym oczom nie wierze.

Czy tylko ja straciłem od soboty 1/3 stron?"

Marcin pisze o banach.

więc jak to jest - tak sobie piszą a fakt spadku kilku tysięcy domen to tylko kwestia autoryzacji i tego że userzy nie autoryzują ponownie ;):) Dobre sobie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności