Skocz do zawartości

e-weblink.com

Rekomendowane odpowiedzi

predzej czy pozniej ceny w ewebie znowu spadna i wtedy xann znowu wprowadzi nowy mechanizm zmniejszajacy podaz punktow i tak w kolko :)

Tyle, że zmiany miały na celu wzrost jakości i siły linków z zaplecza eweba a nie wzrost cen. Jeżeli siła punktów wzrośnie to pewnie wzrośnie i ich cena a jak spadnie cena spadnie. Co za różnica dla linkujących jak kupią 50k mocniejszych pkt za 200zł czy 100k o połowę słabszych punktów w tej samej cenie ? Jeśli efekt i cena będzie ta sama w praktyce ? punkty to tylko punkty a płacisz przecież za efekt jaki ci moga przynieść bo same w sobie bez przełożenia na efekty nie mają żadnej wartości. Chleba czy też nowego samochodu za nie nie kupisz bezpośrednio.

Tak jeszcze odnośnie podaży. Nie wiem czy wiesz dokładnie czym jest podaż ? Spadek podaży nie musi powodować wzrostu cen i najczęściej jego nie powoduje. Czynnikiem jaki ma wpływ na wzrost ceny jest wzrost popytu. Wzrost popytu nie powoduje spadku podaży a często wręcz przeciwnie.

Podaż to w skrócie ilość dóbr jakie może zaoferować producent po określonej cenie

Popyt to ilość dób jakie gotowi są nabyć klienci po określonej cenie.

Spadek podaży czyli ilości punktów dostępnych na rynku (wyprodukowanych przez strony w systemie) nie musi spowodować wzrostu ich ceny i nie spowoduje o ile jakikolwiek spadek podaży tu nastąpi w ogóle jako że jednym spadnie bo mają gdzieś usuwanie nadmiaru linków, a innym wzrośnie bo się dostosują. Czemu nie spowoduje ? Bo w gospodarce rynkowej tego typu dóbr lukę wypełnia szybko inny producent.

Wzrost popytu na który wpływa jakość i odpowiednia moc punktów, a także inne czynniki jak zwiększone zainteresowanie świadczenia usług pozycjonowania czy też linkowania własnego zaplecza może spowodować wzrost ceny punktów gdy nie wzrośnie ich podaż wprost proporcjonalnie do popytu oraz w przypadku gdy zostanie przekroczona granica opłacalności. Wraz ze wzrostem ceny spada popyt i kształtuje się pewna cena równowagi rynkowej po jakiej kupujący jest w stanie nabyć produkt, a sprzedający jest gotowy go sprzedać. Sztuczne zawyżanie czy zaniżanie cen i tak zweryfikuje rynek w dość krótkim czasie.

np. Przy cenie 260zł za 100k jest obecnie klientów na 40 mln punktów, na rynku jest 30mln pkt powiedzmy (to tylko przykład) Obniżenie ceny spowodowało by lekki wzrost popytu znowu ale on nie nastąpi jako że jest to cena na granicy opłacalności. Teraz przypuśćmy cena rośnie. Tak do 300zł za 100k nic się nie zmienia. Powyżej 300zł spada popyt bo nie każdego jest stać po tyle pkt kupować aby zarobić jeszcze na efektach pozycjonowania. Spadek popytu jednak nie jest wprost proporcjonalny do ceny. Popyt więc spada do poziomu równowagi z podażą czyli jest chętnych na 30mln pkt i do sprzedania jest 30mln pkt po jakiejś określonej cenie powiedzmy 350zł za 100k. Jednak ci których nie stać zaczynają sztucznie zaniżać ceny czy to poprzez krytykę systemu, czy też zasypując fora ofertami typu kupie pkt po 300zł za 100k.

Ci co kupują drożej pomyślą kurde jest tyle ofert taniej pewnie i mi sie uda taniej kupić. Cena lekko poszybuje w dół na jakiś czas bo nastąpi znowu wzrost popytu, a tym samym punkty można znowu będzie sprzedać nieco drożej i tak w kółko.

Chyba nie namieszałem zbytnio i jest to dość zrozumiałe ;]

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Myślę ze źle rozumujesz, ale w sumie co mnie to:)

Czy ty myślisz ze Xann sprzedaje po 10k punktów paczkę??

Wątpię. Jak już tu ktoś napisał ze jak che się 500k to trochę więcej się płaci niż za 50k

no to rzeczywiscie mnie przekonales :)

stwierdzenie ze 500k to wiecej niz 50k warte jest nagrody nobla :D

ale sam chyba przyznasz ze lepiej jest sprzedac te 500k za 2,5k zł a nie za 1k zł

o to tu chodzi. kolejna zmiana algorytmu ktorej jedynym celem jest zmniejszenie podazy a co za tym idzie wzrost cen

mam wrazenie ze chyba znowu nie zrozumiales, albo ja zle zrozumialem kolege @czachapl

zasada jest taka, ze bardzo czesto 500k kosztuje wiecej niz 10x50k - niby ta sama ilosc, ale cena nie bedzie taka sama za 100k

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Czyli wychodzi na to że bardziej opłaca się kupić 10 paczek po 50k niż jedną po 500k :D ?

Zgadza się. Nie raz tak maiłem ze klienci kupowali od kilku osób mniejsze paczki przy tym mi narzekając ze jestem drogi. Z czasem jednak jakoś tak wychodziło ze mimo ze jestem "drogi"

to kupoują ode mnie coraz wiecej.

Ciekawe czemu :)

Teraz to ja nie załapałem :)
zasada jest taka, ze bardzo czesto 500k kosztuje wiecej niz 10x50k

Czyli wychodzi na to że bardziej opłaca się kupić 10 paczek po 50k niż jedną po 500k :D?

ale tylko do czasu jak ci punkty nie zaczną znikać bo sprzedający nie zostawili odpowiedniego zapasu i nie odzyskasz pieniędzy bo 150zł za 50k to mała szkodliwość czynu jest.

Sprzedający hurtem z reguły zwracają uwage by punkty kupującemu nie znikły i przywiązują większą wagę do tego zabezpieczając się za wczasu.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Czyli wychodzi na to że bardziej opłaca się kupić 10 paczek po 50k niż jedną po 500k :) ?

Dokładnie tak jest w praktyce, możesz skupować pkt od 10 osób lub od jednej wybór należy do Ciebie ale w eweblie jest tylko 10 milonerów wiec 500k to jak to mówią biały nosorożec

Ceny nie dyktuje Xann bo były by po 1000 za 100k , każdy sprzedaje wg własnego uznania a przede wszyskim opłacalności jeżeli się wam opłaca sprzedać po 10 zł za 100k to wasz biznes mi sie opłaca w hurcie po 400 netto a w drobnicy po 500 netto

Niezależnie po ile są PKT czy po 10 zł czy po 500 zł ja i tak zarabiam wiec naprawdę nie zależy mi na tym po ile będą te PKT bo zarabiam cały czas tą samą sume

Wiec spekulacje niektorych osób są raczej z sufitu.

Dla nas włąścieli od samego początku liczyłą się moc która żetelnie przekłada się punkty na site dlatego też nigdy nie wprowadziliśmy PP który mają wszyskie pozostałe SWL własnie dlatego zeby nie produktować pustych punktow a każdy myślący wie co to znaczy produkowanie pieniązków bez podklądki

Zajmuje się szerokim pozycjonowaniem więc liczy się dla mnie moc

Marketing internetowy dla firm

Lukas_79: od dawna wiadomo, ze Xann handluje punktami - ale nie sa to punkty uzytkownikow tylko z jego zaplecza - wiec ok

i dokladnie tak - o to mi chodzilo, ze czesto cena za 1 paczke 500k bedzie wyzsza niz jakby teoretycznie ktos mial ich kupic 50k.

ilosc punktow na koncie swiadczy o spzedawcy - lepiej kupowac u kogos kto ma spore zaplecze niz u kogos, kto stworzy 60k weblinka z czego 50 sprzedaje

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Ceny nie dyktuje Xann bo były by po 1000 za 100k , każdy sprzedaje wg własnego uznania a przede wszyskim opłacalności jeżeli się wam opłaca sprzedać po 10 zł za 100k to wasz biznes mi sie opłaca w hurcie po 400 netto a w drobnicy po 500 netto
No jasne e nie Xann tylko rynek ;) Jeżeli masz klientów na punkty w tej cenie to ok, sprzedawaj jak najwięcej ;) W końcu to biznes ;) Każdy ceni swoją pracę : )

Ale tutaj dałeś dobry przykład że jednak ceny w hurcie są niższe ;)

Sprzedający hurtem z reguły zwracają uwage by punkty kupującemu nie znikły i przywiązują większą wagę do tego zabezpieczając się za wczasu.
Odpowiedzialna osoba sprzedając nawet 50k powinna zwrócić na to uwagę ; ) No ale różnie to bywa : )
i dokladnie tak - o to mi chodzilo, ze czesto cena za 1 paczke 500k bedzie wyzsza niz jakby teoretycznie ktos mial ich kupic 50k.
Szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem aby kupując coś hurtowo płacić więcej niż jak od kilku osób w "detalu" ;) No ale jak kto woli ;) Z punktu widzenia sprzedawcy taki klient jest lepszy z uwagi na to że mniej papierków dla księgowej ;) Z punktu widzenia klienta każdy woli płacić mniej tyle że też generują się dodatkowe faktury dla księgowej więc sa tego plusy i minusy ;)

Ja zaraz zabieram się za stawianie kilku kopi tych skryptów z eweba ;) Zobaczymy jak się zaindeksują w miesiąc ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Nie korzystam z eweba, ale mam tam jakies stare konto i co dzis w nim widze: domena wygasla ponad miesiac temu, nadal ma punkciki (polecialy tylko subdomeny). Inna domena 3 letnia, bl 4 k, site niewielkie= 80 punktow, moich linkow wychadzacych 1.

Zeby nie bylo podejrzen, nie detronizuje i nie faworyzuje zadnego swl, ale takie naliczanie jest conajmniej dziwne.

Edyta, pw poszlo

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

żeby Ci odpowiedzieć co jest grane muszę znać domenę, puść ją na PW a przyjrzymy się sprawie

ps. wiem że , nie detronizujesz i nie faworyzujesz zadnego swl ale ja też nie mówie ze zongi sie nie zdarzają , kwestia tylko szybkości działania supportu

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności